Maden ocağına karşı eylem çağrısı

GÜNDEM 01.09.2019 - 17:14, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Maden ocağına karşı eylem çağrısı

İbradı’nın Sülek Yaylası’nda daha önce durdurulan mermer ocağına yol açmak için ağaçların kesilmeye başlamasına karşı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru eylem çağrısı yaptı. Eylem yarın saat 14.00’da Sülek Yaylası’nda gerçekleştirilecek

haberimizvar.net Antalya’nın İbradı İlçesi’nde su kaynakları, sedir, ardıç ve ladin ormanları ile dağ keçilerinin doğal yaşam alanı olan Karamıklı mevkiindeki Sülek Yaylası’nda mermer ocağı açmak isteyen firmanın yol açmak için sedir ağaçlarını keseceğini belirten İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru eylem çağrısı yaptı. Maden ocağına karşı yürütülen davanın avukatlarından Münip Ermiş de, firmanın hukuksuz bir işlem yaptığını söyledi. 2 Eylül’de (yarın) saat 14.00’da Sülek Yaylası’nda eylem yapılacağını duyuran Küçükkuru, duyarlı vatandaşları bölgeye davet etti. MERMER İÇİN AĞAÇLARA KIYILIYOR Küçükkuru’nun yaptığı yazılı açıklamada, “İnsanoğlu doğa içinde var olmaya çalışırken temelde iki araç kullanmıştır. Taştır, araçlardan birisi, ağaçtır diğeri. Bütün ihtiyaçlarını bu iki varlıkla gidermeye çalışmıştır. Metal sonradan eklemlenmiştir. Bu nedenledir ki, ağaç ile taş insanoğlunun gözünde kardeştir. İkisi de kıymetlidir, ikisi de el üstüdür. Ama insanoğlu, işini görürken ne taşı incitmiştir ne de ağacı. Ne yaparsa yapsın, bazen taşın rızasını almıştır, bazen de ağacın… Kardeşlik hukukunu bozmamıştır. Bugün bu hukuk bozuluyor. Bir tutam mermer için ağaçlara kıyılıyor, o ağaçlardaki tarihe kıyılıyor, o ağaçları yuva bilenlere kıyılıyor” dedi. ‘SEDİRLERİ KORUMAYA ÇAĞIRIYORUZ’ İbradı Belediye Başkanı’nın çağrısında şu ifadeler yer aldı: “İnsanoğlunun tarihini, kökünü bilmeyenler taş ile ağacın kardeşliğini bozuyor. Hal bilmezler, yol bilmezler, sürek bilmezler dağımıza, taşımıza, ağacımıza ve en önemlisi yaşam kaynağımız suyumuza kıyıyorlar, kadim yurdumuzun kadim ağacı sedirimize kıyıyorlar. Doğa anadır. ‘Analara kıymayın efendiler’ diyor şairlerimiz. Analara kıymamak için, taş ile ağacın kardeşliğini bozmamak için, nefesimizin kesilmemesi için herkesi göreve çağırıyoruz. Bizi koruyan kollayan sedirlerimizi korumaya çağırıyoruz. Serinlediğimiz Sülek yaylamızı korumaya çağırıyoruz. Sesimize ses katmaya çağırıyoruz.”
İbradı’nın Sülek Yaylası’nda daha önce durdurulan mermer ocağına yol açmak için ağaçların kesilmeye başlamasına karşı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru eylem çağrısı yaptı. Eylem yarın saat 14.00’da Sülek Yaylası’nda gerçekleştirilecek

haberimizvar.net Antalya’nın İbradı İlçesi’nde su kaynakları, sedir, ardıç ve ladin ormanları ile dağ keçilerinin doğal yaşam alanı olan Karamıklı mevkiindeki Sülek Yaylası’nda mermer ocağı açmak isteyen firmanın yol açmak için sedir ağaçlarını keseceğini belirten İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru eylem çağrısı yaptı. Maden ocağına karşı yürütülen davanın avukatlarından Münip Ermiş de, firmanın hukuksuz bir işlem yaptığını söyledi. 2 Eylül’de (yarın) saat 14.00’da Sülek Yaylası’nda eylem yapılacağını duyuran Küçükkuru, duyarlı vatandaşları bölgeye davet etti.

MERMER İÇİN AĞAÇLARA KIYILIYOR

Küçükkuru’nun yaptığı yazılı açıklamada, “İnsanoğlu doğa içinde var olmaya çalışırken temelde iki araç kullanmıştır. Taştır, araçlardan birisi, ağaçtır diğeri. Bütün ihtiyaçlarını bu iki varlıkla gidermeye çalışmıştır. Metal sonradan eklemlenmiştir. Bu nedenledir ki, ağaç ile taş insanoğlunun gözünde kardeştir. İkisi de kıymetlidir, ikisi de el üstüdür. Ama insanoğlu, işini görürken ne taşı incitmiştir ne de ağacı. Ne yaparsa yapsın, bazen taşın rızasını almıştır, bazen de ağacın… Kardeşlik hukukunu bozmamıştır. Bugün bu hukuk bozuluyor. Bir tutam mermer için ağaçlara kıyılıyor, o ağaçlardaki tarihe kıyılıyor, o ağaçları yuva bilenlere kıyılıyor” dedi.

‘SEDİRLERİ KORUMAYA ÇAĞIRIYORUZ’

İbradı Belediye Başkanı’nın çağrısında şu ifadeler yer aldı: “İnsanoğlunun tarihini, kökünü bilmeyenler taş ile ağacın kardeşliğini bozuyor. Hal bilmezler, yol bilmezler, sürek bilmezler dağımıza, taşımıza, ağacımıza ve en önemlisi yaşam kaynağımız suyumuza kıyıyorlar, kadim yurdumuzun kadim ağacı sedirimize kıyıyorlar. Doğa anadır. ‘Analara kıymayın efendiler’ diyor şairlerimiz. Analara kıymamak için, taş ile ağacın kardeşliğini bozmamak için, nefesimizin kesilmemesi için herkesi göreve çağırıyoruz. Bizi koruyan kollayan sedirlerimizi korumaya çağırıyoruz. Serinlediğimiz Sülek yaylamızı korumaya çağırıyoruz. Sesimize ses katmaya çağırıyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.