Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem

GÜNDEM 04.08.2020 - 13:26, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem

Malatya Pötürge merkezli 5.2 büyüklüğündeki deprem, çevre illerden de hissedildi. Deprem sonrası hasar tespit çalışmaları başladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hasara yönelik bir bilgi gelmediğini açıkladı.

haberimizvar.net- Malatya'da saat 12:35 civarında Pötürge merkezli deprem meydana geldi. AFAD depremin büyüklüğünü 5.2 olarak duyururken Kandilli Rasathanesi büyüklüğü 5.7 olarak açıkladı.    #DEPREM: Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 12.37'de 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelişmeleri takip ediyoruz. https://t.co/cofXSurHiN — A F A D (@AFADBaskanlik) August 4, 2020 Yerin 7.02 kilometre derinliğinde meydana gelen sarsıntı, Elazığ, Antep, Diyarbakır ve Urfa'dan da hissedildi. Depremin hissedildiği illerde yaşayanlar sarsıntı sonrası sokaklara döküldü.   VALİ VE BAKANDAN İLK AÇIKLAMALAR Malatya Valisi Aydın Baruş, depremle ilgili ilk açıklamasında "Jandarma ve AFAD ekipleri mahallelerle iletişim kuruyor. Şu ana kadar yansıyan olumsuzluk yok," ifadelerini kullandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise "Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 12.37'de 5,2 büyüklüğünde gerçekleşen depremde valiliğimizden aldığımız bilgiler çerçevesinde hasara yönelik ihbar yok. Taramalara AFAD ekipleri ve Jandarmamız tarafından devam ediliyor," dedi.   Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük ise açıklamasında "Ekiplerimizle birlikte sahadayız, can kaybımız yok. Geçmiş depremde hasar gören ve şu anda da hasar alan binalarımız var. Kısa sürdüğü için yıkım olduğunu düşünmüyoruz, deprem 10-12 saniye kadar sürmüş olabilir. 31 Temmuz’da da 4 büyüklüğünde bir deprem olmuştu o bu kadar şiddetli değildi ama bu deprem çok şiddetliydi." dedi.  
Malatya Pötürge merkezli 5.2 büyüklüğündeki deprem, çevre illerden de hissedildi. Deprem sonrası hasar tespit çalışmaları başladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hasara yönelik bir bilgi gelmediğini açıkladı.

haberimizvar.net- Malatya'da saat 12:35 civarında Pötürge merkezli deprem meydana geldi.

AFAD depremin büyüklüğünü 5.2 olarak duyururken Kandilli Rasathanesi büyüklüğü 5.7 olarak açıkladı.

 #DEPREM: Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 12.37'de 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Gelişmeleri takip ediyoruz.

https://t.co/cofXSurHiN

— A F A D (@AFADBaskanlik) August 4, 2020

Yerin 7.02 kilometre derinliğinde meydana gelen sarsıntı, Elazığ, Antep, Diyarbakır ve Urfa'dan da hissedildi. Depremin hissedildiği illerde yaşayanlar sarsıntı sonrası sokaklara döküldü.

 

son-dakika-malatya-da-deprem-764356-1.

VALİ VE BAKANDAN İLK AÇIKLAMALAR

Malatya Valisi Aydın Baruş, depremle ilgili ilk açıklamasında "Jandarma ve AFAD ekipleri mahallelerle iletişim kuruyor. Şu ana kadar yansıyan olumsuzluk yok," ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise "Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 12.37'de 5,2 büyüklüğünde gerçekleşen depremde valiliğimizden aldığımız bilgiler çerçevesinde hasara yönelik ihbar yok. Taramalara AFAD ekipleri ve Jandarmamız tarafından devam ediliyor," dedi.

 

Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük ise açıklamasında "Ekiplerimizle birlikte sahadayız, can kaybımız yok. Geçmiş depremde hasar gören ve şu anda da hasar alan binalarımız var. Kısa sürdüğü için yıkım olduğunu düşünmüyoruz, deprem 10-12 saniye kadar sürmüş olabilir. 31 Temmuz’da da 4 büyüklüğünde bir deprem olmuştu o bu kadar şiddetli değildi ama bu deprem çok şiddetliydi." dedi.

 

son-dakika-malatya-da-deprem-764352-1.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.