Manavgat mavi bayrakta lider

YEREL 30.06.2022 - 15:58, Güncelleme: 30.06.2022 - 15:58
 

Manavgat mavi bayrakta lider

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından denetimi yapılarak 33 kritere uygunluğu belirlenen Manavgat Belediyesi Boğaz Otel Halk Plajı düzenlenen törenle mavi bayrağını teslim aldı. Törende konuşan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, "Sahip olduğu mavi bayraklı 55 plajı ile Manavgat, Türkiye'de en fazla mavi bayrağa sahip ilçe konumundadır, bundan büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum" dedi.

haberimizvar.net- TÜRÇEV tarafından yapılan denetleme sonrası mavi bayrak almaya hak kazanan Manavgat Belediyesi Boğaz Otel Halk Plajı'nda tören düzenlendi. Mavi bayrağın plajdaki göndere çekildiği törene Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Ödevoğlu, TÜRÇEV Antalya Koordinatörü Mustafa Eryiğit, TÜRÇEV Başkan Yardımcısı Cenk Bayaz katıldı. Mavi bayrak sertifikalarını Belediye Başkanı Şükrü Sözen'e teslim eden TÜRÇEV Antalya İl Koordinatörü Mustafa Eryiğit, çevre eğitimi ve bilgilendirme, yüzme suyu kalitesi, çevre yönetimi ve can güvenliği başlıklarında 33 kritere uygunluğu tespit edilen Manavgat Belediyesi Boğaz Otel Halk Plajı'nın mavi bayrağı almaya hak kazandığını belirterek, "Manavgat Belediyesi'ni yaptığı çalışmalardan ötürü kutluyoruz. Kalite anlamında da her geçen sene üzerine koyarak ilerlediklerini görüyoruz. Mavi bayrağın Manavgat halkına hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. 'MAVİ BAYRAK TURİZMDE ÖNEMLİ BİR KRİTER' Antalya'nın 229 mavi bayrak ile dünyada en fazla mavi bayrağa sahip şehir olduğunu ifade eden Eryiğit, "Çevrenin ve halk sağlının korunmasına yönelik kriterleri barındıran mavi bayrak ödülü, iklim değişikliği- biyolojik çeşitlilik kaybı ve kirliliklerin mücadelesi zor bir boyuta geldiği günümüzde turizm sektöründe bu dönemde önemli bir rol üstlenmektedir. Ülkemizin turizm faaliyetleri içerisinde ağırlıklı bölümü oluşturan deniz, kum, güneş eksenindeki kıyı turizminde uluslararası mavi bayrak ödülü, insanların turizm tercihlerine katkı sağlamasının yanında iklim değişikliği ile mücadelede önemli bir yere sahip olan denizlerin ve kıyı alanlarının korunmasına destek vermektedir" diye konuştu. 'MANAVGAT, EN ÇOK MAVİ BAYRAĞA SAHİP İLÇE' Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de plajların halkın nefes aldığı, günlük yorgunluklarını unuttukları önemli bir alan olduğuna vurgu yaparak, "Plajları, mesire alanlarını çoğaltmak, yeşil alanları çoğaltmak halkın çok uygun koşullarda hizmet aldığı bu noktaları artırmak bizim her zaman hedefimiz olmuştur. Çünkü inancımız odur ki ülkemizin her bir tarafında yaşayan insanlar gibi Manavgat'ta yaşayan insanların da en iyi şeylere layık olduğuna inanıyorum. Açılan bu tarz tesislerde sağlıklı, hijyen koşullarında hizmet alabilmeleri, huzurlu bir şekilde vakitlerini geçirebilmeleri bizim için son derece önemli" dedi. Manavgat'ta 55 plajın mavi bayrağa sahip olduğunu ayrıca ilçede mavi bayrağa sahip 8 halk plajından 6'sının Manavgat Belediyesi'ne ait olduğunu belirten Başkan Sözen, "Turizmin başkenti Antalya'nın turizm kapasitesi ve potansiyeli açısından üçte birini Manavgat teşkil ediyor. 250'nin üzerinde 5 yıldızlı konaklama tesisinin bulunduğu bölgemizde biz de Manavgat Belediyesi olarak özel sektörün bu girişimlerine yerel yönetim olarak ayak uydurmak, desteklemek görevimiz" diye konuştu. Başkan Şükrü Sözen, Manavgat'ın Türkiye'de en fazla mavi bayrağa sahip olan ilçe olduğunu da sözlerine ekledi.
Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından denetimi yapılarak 33 kritere uygunluğu belirlenen Manavgat Belediyesi Boğaz Otel Halk Plajı düzenlenen törenle mavi bayrağını teslim aldı. Törende konuşan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, "Sahip olduğu mavi bayraklı 55 plajı ile Manavgat, Türkiye'de en fazla mavi bayrağa sahip ilçe konumundadır, bundan büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum" dedi.

haberimizvar.net- TÜRÇEV tarafından yapılan denetleme sonrası mavi bayrak almaya hak kazanan Manavgat Belediyesi Boğaz Otel Halk Plajı'nda tören düzenlendi. Mavi bayrağın plajdaki göndere çekildiği törene Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Ödevoğlu, TÜRÇEV Antalya Koordinatörü Mustafa Eryiğit, TÜRÇEV Başkan Yardımcısı Cenk Bayaz katıldı.

Mavi bayrak sertifikalarını Belediye Başkanı Şükrü Sözen'e teslim eden TÜRÇEV Antalya İl Koordinatörü Mustafa Eryiğit, çevre eğitimi ve bilgilendirme, yüzme suyu kalitesi, çevre yönetimi ve can güvenliği başlıklarında 33 kritere uygunluğu tespit edilen Manavgat Belediyesi Boğaz Otel Halk Plajı'nın mavi bayrağı almaya hak kazandığını belirterek, "Manavgat Belediyesi'ni yaptığı çalışmalardan ötürü kutluyoruz. Kalite anlamında da her geçen sene üzerine koyarak ilerlediklerini görüyoruz. Mavi bayrağın Manavgat halkına hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

'MAVİ BAYRAK TURİZMDE ÖNEMLİ BİR KRİTER'

Antalya'nın 229 mavi bayrak ile dünyada en fazla mavi bayrağa sahip şehir olduğunu ifade eden Eryiğit, "Çevrenin ve halk sağlının korunmasına yönelik kriterleri barındıran mavi bayrak ödülü, iklim değişikliği- biyolojik çeşitlilik kaybı ve kirliliklerin mücadelesi zor bir boyuta geldiği günümüzde turizm sektöründe bu dönemde önemli bir rol üstlenmektedir. Ülkemizin turizm faaliyetleri içerisinde ağırlıklı bölümü oluşturan deniz, kum, güneş eksenindeki kıyı turizminde uluslararası mavi bayrak ödülü, insanların turizm tercihlerine katkı sağlamasının yanında iklim değişikliği ile mücadelede önemli bir yere sahip olan denizlerin ve kıyı alanlarının korunmasına destek vermektedir" diye konuştu.

'MANAVGAT, EN ÇOK MAVİ BAYRAĞA SAHİP İLÇE'

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de plajların halkın nefes aldığı, günlük yorgunluklarını unuttukları önemli bir alan olduğuna vurgu yaparak, "Plajları, mesire alanlarını çoğaltmak, yeşil alanları çoğaltmak halkın çok uygun koşullarda hizmet aldığı bu noktaları artırmak bizim her zaman hedefimiz olmuştur. Çünkü inancımız odur ki ülkemizin her bir tarafında yaşayan insanlar gibi Manavgat'ta yaşayan insanların da en iyi şeylere layık olduğuna inanıyorum. Açılan bu tarz tesislerde sağlıklı, hijyen koşullarında hizmet alabilmeleri, huzurlu bir şekilde vakitlerini geçirebilmeleri bizim için son derece önemli" dedi.

Manavgat'ta 55 plajın mavi bayrağa sahip olduğunu ayrıca ilçede mavi bayrağa sahip 8 halk plajından 6'sının Manavgat Belediyesi'ne ait olduğunu belirten Başkan Sözen, "Turizmin başkenti Antalya'nın turizm kapasitesi ve potansiyeli açısından üçte birini Manavgat teşkil ediyor. 250'nin üzerinde 5 yıldızlı konaklama tesisinin bulunduğu bölgemizde biz de Manavgat Belediyesi olarak özel sektörün bu girişimlerine yerel yönetim olarak ayak uydurmak, desteklemek görevimiz" diye konuştu.

Başkan Şükrü Sözen, Manavgat'ın Türkiye'de en fazla mavi bayrağa sahip olan ilçe olduğunu da sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.