Manavgat'a yeni fakülte kuruluyor

GÜNDEM 16.05.2020 - 17:11, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Manavgat'a yeni fakülte kuruluyor

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Senatosu tarafından mühendislik ve doğa bilimleri fakültesi kurulması kararı alındı.

haberimizvar.net-AÜ Senatosu, perşembe günü yaptığı toplantıda Manavgat ilçesinde yeni bir fakülte kurulması konusunda karar aldı. Senatonun kararında, "Üniversitemiz bünyesinde Manavgat Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nin açılmasının uygun olduğuna ve konunun Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na arzına oybirliği ile karar verildi" denildi. Yükseköğretim Kurumu'ndan olumlu karar çıkması halinde Manavgat'ta turizm fakültesi ve sosyal ve beşeri bilimler fakültesinin ardından üçüncü fakülte olarak mühendislik ve doğa bilimleri fakültesi açılacak. Diğer taraftan, Manavgat Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi ile kurulması planlanan Manavgat Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nin yer alacağı kampüste inşaat çalışmaları devam ediyor. Hayırsever Gülten Çağıran'ın 20 milyon liralık bağışıyla Manavgat Yüksek Öğretim Vakfı tarafından yürütülen inşaat çalışmalarının 300 günde tamamlanması hedefleniyor. MATSO'DAN TEŞEKKÜR Kararın ardından bir açıklama yapan Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, "Akdeniz Üniversitesi senatosu Manavgat Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi açılması kararını onaylamıştır. Emeklerinden dolayı başta rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Ünal olmak üzere en başından bu tarafa konuyu takip eden emekleri olan komisyon ve senato üyesi hocalarımıza Manavgat iş dünyası adına teşekkür ediyorum" dedi. 'ÜNİVERSİTEMİZİ KURACAĞIZ' Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) Başkanı Mücahit Tatar da "Adım adım Manavgat'ın ortak hedefine doğru ilerliyoruz. Üçüncü fakültemiz olan Manavgat Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi için Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal Hocamıza ve değerli Üniversite Senatosuna Manavgat adına teşekkür ediyoruz. Ayrıca Manavgat Yüksek Öğretim Vakfı (MAYÖV) ve MASİAD işbirliğinde, değerli hayırseverimiz Sayın Gülten Çağıran Hanımefendinin katkılarıyla yürüttüğümüz fakülteler inşaatımız için 'Katma Değer Vergisi' muafiyet başvurumuzu gerçekleştirdik, olumlu sonuç alarak Manavgat'ımıza yükseköğretim adına daha büyük kazanımlar sağlamaya çalışacağız. Manavgat mutabakatı ile Başaracağız, Allah'ın izniyle üniversitemizi kuracağız" diye konuştu. 
Antalya'nın Manavgat ilçesinde Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Senatosu tarafından mühendislik ve doğa bilimleri fakültesi kurulması kararı alındı.

haberimizvar.net-AÜ Senatosu, perşembe günü yaptığı toplantıda Manavgat ilçesinde yeni bir fakülte kurulması konusunda karar aldı. Senatonun kararında, "Üniversitemiz bünyesinde Manavgat Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nin açılmasının uygun olduğuna ve konunun Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na arzına oybirliği ile karar verildi" denildi. Yükseköğretim Kurumu'ndan olumlu karar çıkması halinde Manavgat'ta turizm fakültesi ve sosyal ve beşeri bilimler fakültesinin ardından üçüncü fakülte olarak mühendislik ve doğa bilimleri fakültesi açılacak.


Diğer taraftan, Manavgat Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi ile kurulması planlanan Manavgat Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nin yer alacağı kampüste inşaat çalışmaları devam ediyor. Hayırsever Gülten Çağıran'ın 20 milyon liralık bağışıyla Manavgat Yüksek Öğretim Vakfı tarafından yürütülen inşaat çalışmalarının 300 günde tamamlanması hedefleniyor.


MATSO'DAN TEŞEKKÜR


Kararın ardından bir açıklama yapan Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, "Akdeniz Üniversitesi senatosu Manavgat Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi açılması kararını onaylamıştır. Emeklerinden dolayı başta rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Ünal olmak üzere en başından bu tarafa konuyu takip eden emekleri olan komisyon ve senato üyesi hocalarımıza Manavgat iş dünyası adına teşekkür ediyorum" dedi.


'ÜNİVERSİTEMİZİ KURACAĞIZ'


Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) Başkanı Mücahit Tatar da "Adım adım Manavgat'ın ortak hedefine doğru ilerliyoruz. Üçüncü fakültemiz olan Manavgat Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi için Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal Hocamıza ve değerli Üniversite Senatosuna Manavgat adına teşekkür ediyoruz. Ayrıca Manavgat Yüksek Öğretim Vakfı (MAYÖV) ve MASİAD işbirliğinde, değerli hayırseverimiz Sayın Gülten Çağıran Hanımefendinin katkılarıyla yürüttüğümüz fakülteler inşaatımız için 'Katma Değer Vergisi' muafiyet başvurumuzu gerçekleştirdik, olumlu sonuç alarak Manavgat'ımıza yükseköğretim adına daha büyük kazanımlar sağlamaya çalışacağız. Manavgat mutabakatı ile Başaracağız, Allah'ın izniyle üniversitemizi kuracağız" diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.