MATSO'da OSB toplantısı

EKONOMİ 08.11.2019 - 13:26, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

MATSO'da OSB toplantısı

Manavgat Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yer seçim komisyon toplantısı Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MATSO) gerçekleştirildi

haberimzvar.net Toplantıya Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, Sanayi ve Teknoloji Bakan Danışmanı Hüseyin Tarık Aydın, MATSO Meclis Başkanı Ömer Kasapoğlu, MATSO Başkan Yardımcısı Şükrü Arslan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Danışmanı Hüseyin Tarık Aydın ile kurum yetkilileri katıldı. Kaymakamı Mustafa Yiğit OSB'nin Manavgat için önemine değinerek bu konuda MATSO Başkanı Ahmet Boztaş'ın heyecanı, büyük gayretleri ve emekleri olduğunu kaydetti. OSB'nin 25 yıldır Manavgat'ın gündeminde olduğunu ve son 4-5 yıldır da yerin onaylanması için mücadele edildiğini kaydeden Yiğit, "Ciddi bir mücadelenin sonunda bu aşamalara geldik. Manavgat'ta OSB için çok büyük bir heyecan var" dedi. OSB ÇOK ÖNEMLİ Manavgat ekonomisinin turizm ve tarım ağırlıklı olduğuna değinen Kaymakam Yiğit, ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi için OSB'nin önemini vurguladı. 230 bini aşmış nüfusu ile Manavgat'ın ciddi bir cazibe merkezi haline geldiğini ifade eden Kaymakam Yiğit, "Akseki, İbradı, Gündoğmuş gibi çevre ilçelerle ekonomik bağı olan Manavgat ekonomisinin çeşitlenmesi için yeni bir alternatife ihtiyaç vardır. Alternatiflerinden birinin sanayinin organize haline gelmesidir. OSB'nin kurulması ile Manavgat'ta yeni bir ekonomik faaliyet, iş alanı ortaya çıkacaktır. Manavgat ve Antalya OSB'nin kurulmasını dört gözle bekliyor" diye konuştu. İSTİHDAM 12 AYA YAYILACAK Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı danışmanı Hüseyin Tarık Aydın da OSB'nin Manavgat'taki istihdamı 12 aya yayacak olması, şehrin turizm ve tarımın yanında bir sanayi şehri olması içinde son derece tarihi bir adım olduğunu söyledi. Manavgat'ın 30-40 yılının kurulacak OSB sayesinde şekilleneceğini kaydeden Aydın, "Burası sadece Manavgat için değil, Antalya ve bölgemiz içinde iyi bir yatırım olacak. Türkiye'deki üretim seferberliğine Manavgat'ın da katılacak olmasını sayın bakanımız da çok önemsiyor. Manavgat'ın Organize Sanayi Bölgesine kavuşmasının sonuna kadar takipçisi olacağız" diye konuştu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Çevre Mühendisi peyzaj yüksek mimarı Mehmet Akif Çalışkan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı maden mühendisi Hayati Kaya ise katılımcılara OSB ve yer konusunda bilgi verdi.    
Manavgat Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yer seçim komisyon toplantısı Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MATSO) gerçekleştirildi

haberimzvar.net Toplantıya Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, Sanayi ve Teknoloji Bakan Danışmanı Hüseyin Tarık Aydın, MATSO Meclis Başkanı Ömer Kasapoğlu, MATSO Başkan Yardımcısı Şükrü Arslan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Danışmanı Hüseyin Tarık Aydın ile kurum yetkilileri katıldı. Kaymakamı Mustafa Yiğit OSB'nin Manavgat için önemine değinerek bu konuda MATSO Başkanı Ahmet Boztaş'ın heyecanı, büyük gayretleri ve emekleri olduğunu kaydetti. OSB'nin 25 yıldır Manavgat'ın gündeminde olduğunu ve son 4-5 yıldır da yerin onaylanması için mücadele edildiğini kaydeden Yiğit, "Ciddi bir mücadelenin sonunda bu aşamalara geldik. Manavgat'ta OSB için çok büyük bir heyecan var" dedi.

OSB ÇOK ÖNEMLİ

Manavgat ekonomisinin turizm ve tarım ağırlıklı olduğuna değinen Kaymakam Yiğit, ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi için OSB'nin önemini vurguladı. 230 bini aşmış nüfusu ile Manavgat'ın ciddi bir cazibe merkezi haline geldiğini ifade eden Kaymakam Yiğit, "Akseki, İbradı, Gündoğmuş gibi çevre ilçelerle ekonomik bağı olan Manavgat ekonomisinin çeşitlenmesi için yeni bir alternatife ihtiyaç vardır. Alternatiflerinden birinin sanayinin organize haline gelmesidir. OSB'nin kurulması ile Manavgat'ta yeni bir ekonomik faaliyet, iş alanı ortaya çıkacaktır. Manavgat ve Antalya OSB'nin kurulmasını dört gözle bekliyor" diye konuştu.

İSTİHDAM 12 AYA YAYILACAK

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı danışmanı Hüseyin Tarık Aydın da OSB'nin Manavgat'taki istihdamı 12 aya yayacak olması, şehrin turizm ve tarımın yanında bir sanayi şehri olması içinde son derece tarihi bir adım olduğunu söyledi. Manavgat'ın 30-40 yılının kurulacak OSB sayesinde şekilleneceğini kaydeden Aydın, "Burası sadece Manavgat için değil, Antalya ve bölgemiz içinde iyi bir yatırım olacak. Türkiye'deki üretim seferberliğine Manavgat'ın da katılacak olmasını sayın bakanımız da çok önemsiyor. Manavgat'ın Organize Sanayi Bölgesine kavuşmasının sonuna kadar takipçisi olacağız" diye konuştu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Çevre Mühendisi peyzaj yüksek mimarı Mehmet Akif Çalışkan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı maden mühendisi Hayati Kaya ise katılımcılara OSB ve yer konusunda bilgi verdi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.