Meğerse ıspanak yerine…

GÜNDEM 04.11.2019 - 11:53, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Meğerse ıspanak yerine…

İstanbul İl Tarım Müdürlüğü'nden şehrin birçok bölgesine yayılan ıspanak zehirlenmeleriyle ilgili yapılan açıklamada, "Zehirlenmeler ıspanağa karışan yabancı otlardan kaynaklandı" denildi

haberimizvar.net İstanbul'un Esenyurt İlçesi’nde başlayan ıspanaktan zehirlenme vakaları, şehrin birçok bölgesine yayıldı. Bir anda vatandaşı tedirgin eden konulardan biri haline gelen ıspanak için İstanbul İl Tarım Müdürlüğü açıklama yaptı. ZEHİRLENME SEBEBİ YABANCI OTLAR Gün içerisinde sosyal medyada, "Ispanakların bozulmaması için sebzelere ilaç sıkılıyor. Zehirlenmenin sebebi budur" gibi iddialar ortaya atılmıştı. Yetkililerden gelen son açıklamaya göre ise zehirlenme vakalarının nedeni ıspanağa karışan yabancı otlar. 'BU BÖLGELERDE YAŞAYANLAR DİKKAT Ispanaktan zehirlenme vakaları dün İstanbul'un Esenyurt bölgesinde başladı. Haberin sosyal medyada yayılmasıyla birlikte kullanıcılar Avcılar ile Büyükçekmece hattı arasında ıspanaktan zehirlenme vakalarının yaşandığını paylaştılar.  İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ DE AÇIKLAMA YAPMIŞTI İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, ıspanaktan zehirlenmeyle ilgili önceki gün yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: “Medyada yer alan “İstanbul'da Yemek Yiyen Çok Sayıda Kişi Zehirlendi” başlıklı haberlere ilişkin kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek görülmüştür. 01-03 Kasım 2019 tarihleri arasında İstanbul geneli sağlık tesislerimize gıda zehirlenmesi (ıspanak ve ıspanağa benzer bitkiler) sebebiyle 44 vatandaşımız hastanelere başvurmuş olup, bunların 25 tanesi taburcu olmuştur. Geriye kalan 19 tanesinin ise takibi ve tedavisi acil gözlem servislerinde devam etmektedir. Şu ana kadar hastanelerimize toplam başvuran hastalarımızın hayati tehlikesi bulunmadığı gibi ilgili süreç; İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İstanbul Valiliğimizce yakından takip edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
İstanbul İl Tarım Müdürlüğü'nden şehrin birçok bölgesine yayılan ıspanak zehirlenmeleriyle ilgili yapılan açıklamada, "Zehirlenmeler ıspanağa karışan yabancı otlardan kaynaklandı" denildi

haberimizvar.net İstanbul'un Esenyurt İlçesi’nde başlayan ıspanaktan zehirlenme vakaları, şehrin birçok bölgesine yayıldı. Bir anda vatandaşı tedirgin eden konulardan biri haline gelen ıspanak için İstanbul İl Tarım Müdürlüğü açıklama yaptı.

ZEHİRLENME SEBEBİ YABANCI OTLAR

Gün içerisinde sosyal medyada, "Ispanakların bozulmaması için sebzelere ilaç sıkılıyor. Zehirlenmenin sebebi budur" gibi iddialar ortaya atılmıştı. Yetkililerden gelen son açıklamaya göre ise zehirlenme vakalarının nedeni ıspanağa karışan yabancı otlar.

'BU BÖLGELERDE YAŞAYANLAR DİKKAT

Ispanaktan zehirlenme vakaları dün İstanbul'un Esenyurt bölgesinde başladı. Haberin sosyal medyada yayılmasıyla birlikte kullanıcılar Avcılar ile Büyükçekmece hattı arasında ıspanaktan zehirlenme vakalarının yaşandığını paylaştılar. 

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ DE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, ıspanaktan zehirlenmeyle ilgili önceki gün yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: “Medyada yer alan “İstanbul'da Yemek Yiyen Çok Sayıda Kişi Zehirlendi” başlıklı haberlere ilişkin kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek görülmüştür. 01-03 Kasım 2019 tarihleri arasında İstanbul geneli sağlık tesislerimize gıda zehirlenmesi (ıspanak ve ıspanağa benzer bitkiler) sebebiyle 44 vatandaşımız hastanelere başvurmuş olup, bunların 25 tanesi taburcu olmuştur. Geriye kalan 19 tanesinin ise takibi ve tedavisi acil gözlem servislerinde devam etmektedir. Şu ana kadar hastanelerimize toplam başvuran hastalarımızın hayati tehlikesi bulunmadığı gibi ilgili süreç; İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İstanbul Valiliğimizce yakından takip edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.