Mehmet Yiğit’ten borç açıklaması: Taksitler halinde ödüyorum

GÜNDEM 24.08.2019 - 23:59, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Mehmet Yiğit’ten borç açıklaması: Taksitler halinde ödüyorum

CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul’un Büyükşehir şirketi Ulaşım AŞ’yi 410 bin lira zarara uğrattığını söylediği eski yönetim kurulu başkanı Mehmet Yiğit, “Borcum karşılığında şirkete bono verdim ve bu bonoları düzenli olarak ödüyorum” dedi

haberimizvar.net Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ahmet Kumbul’a Büyükşehir Belediyesi’nin yan şirketi Ulaşım AŞ’nin eski yönetim kurulu başkanı Mehmet Yiğit’ten cevap geldi. AKP İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın “Belediye şirketlerini çiftliğe çevirdiler” yönündeki suçlamalarına cevap veren Kumbul, Menderes Türel döneminin Ulaşım AŞ yöneticisi Mehmet Yiğit’in şirketi 414 bin lira zarara uğrattığını duyurmuştu. ‘ULAŞIM AŞ’YE SENET İBRA ETTİM’ Ulaşım AŞ’yi zarara uğrattığı iddia edilen meblağ ve kredi kartlarıyla ilgili avans borcunun 20 Aralık 2018 tarihi itibariyle şirketle ibralaşmak suretiyle kapatıldığını söyleyen Yiğit, “Ulaşım AŞ tarafından bonolar teslim alınmış ve halen bu bonolar tarafımca düzenli olarak ödenmekte ve Ulaşım AŞ tarafından da tahsil edilmektedir. Borcu takip hakkı, borçlunun haklarını ihlal etme, ismini çirkin, yakışıksız söz ve imalarla bir araya getirip kamuoyu önünde ifşa etme hakkını vermez.  Bu konuda gerek kişisel verilerin gizliliği gerekse de özel hayatın mahremiyetinin ihlal edilmesine dair yasal haklarımı mahfuz tuttuğumun bilinmesini isterim” dedi. ‘YAPTIKLARIMIZI ANLATIRDIK’ Mehmet Yiğit yaptığı yazılı açıklamayı şu sözlerle sürdürdü: “Üzülerek ifade etmek gerekir ki amaç üzüm yemek olsaydı, sayın il başkanına ve diğer tüm ilgililere Ulaşım AŞ’de hangi aksiyonları alıp, hangi projeler üzerinde çalışarak maliyetlerin optimize edilmesi ile ilgili ne gibi çalışmalar yaptığımızı, şirketin kasasına hangi uygulama ve projelerle gelir artırımı sağlayarak şirketin sağlıklı ve sürdürülebilir bir operasyona kavuşması yolunda çalıştığımızı, Akıllı Şehir ve Akıllı Ulaşım teknolojileri konusunda daha diğer büyükşehirlerde ve hatta yurtdışında uygulama aşamasında bile olmayan hangi uygulamaları kısa zamanda hayata geçirdiğimizi seve seve anlatırdık”. ‘YASAL SÜREÇ BAŞLATACAĞIM’ Kariyeri, iş tecrübesi ve özgeçmişinin ortada olduğunu belirten Yiğit, “İstenirse referans sıkıntım da bulunmamaktadır. Adımın gece gündüz üzerinde çalıştığımız, baba toprağımız Antalya’ya değer katacak projelerle değil de yakışıksız ve çirkin ifadelerle bir araya getirilip, kamuoyu önünde yalan yanlış bilgilerle ortaya saçılıp gündeme getirilmesinden dolayı üzüntülerimi bildirir, konuyla ilgili yasal süreci en kısa zamanda başlatacağımı kamuoyuna duyururum” dedi.
CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul’un Büyükşehir şirketi Ulaşım AŞ’yi 410 bin lira zarara uğrattığını söylediği eski yönetim kurulu başkanı Mehmet Yiğit, “Borcum karşılığında şirkete bono verdim ve bu bonoları düzenli olarak ödüyorum” dedi

haberimizvar.net Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ahmet Kumbul’a Büyükşehir Belediyesi’nin yan şirketi Ulaşım AŞ’nin eski yönetim kurulu başkanı Mehmet Yiğit’ten cevap geldi. AKP İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın “Belediye şirketlerini çiftliğe çevirdiler” yönündeki suçlamalarına cevap veren Kumbul, Menderes Türel döneminin Ulaşım AŞ yöneticisi Mehmet Yiğit’in şirketi 414 bin lira zarara uğrattığını duyurmuştu.

‘ULAŞIM AŞ’YE SENET İBRA ETTİM’

Ulaşım AŞ’yi zarara uğrattığı iddia edilen meblağ ve kredi kartlarıyla ilgili avans borcunun 20 Aralık 2018 tarihi itibariyle şirketle ibralaşmak suretiyle kapatıldığını söyleyen Yiğit, “Ulaşım AŞ tarafından bonolar teslim alınmış ve halen bu bonolar tarafımca düzenli olarak ödenmekte ve Ulaşım AŞ tarafından da tahsil edilmektedir. Borcu takip hakkı, borçlunun haklarını ihlal etme, ismini çirkin, yakışıksız söz ve imalarla bir araya getirip kamuoyu önünde ifşa etme hakkını vermez.  Bu konuda gerek kişisel verilerin gizliliği gerekse de özel hayatın mahremiyetinin ihlal edilmesine dair yasal haklarımı mahfuz tuttuğumun bilinmesini isterim” dedi.

‘YAPTIKLARIMIZI ANLATIRDIK’

Mehmet Yiğit yaptığı yazılı açıklamayı şu sözlerle sürdürdü: “Üzülerek ifade etmek gerekir ki amaç üzüm yemek olsaydı, sayın il başkanına ve diğer tüm ilgililere Ulaşım AŞ’de hangi aksiyonları alıp, hangi projeler üzerinde çalışarak maliyetlerin optimize edilmesi ile ilgili ne gibi çalışmalar yaptığımızı, şirketin kasasına hangi uygulama ve projelerle gelir artırımı sağlayarak şirketin sağlıklı ve sürdürülebilir bir operasyona kavuşması yolunda çalıştığımızı, Akıllı Şehir ve Akıllı Ulaşım teknolojileri konusunda daha diğer büyükşehirlerde ve hatta yurtdışında uygulama aşamasında bile olmayan hangi uygulamaları kısa zamanda hayata geçirdiğimizi seve seve anlatırdık”.

‘YASAL SÜREÇ BAŞLATACAĞIM’

Kariyeri, iş tecrübesi ve özgeçmişinin ortada olduğunu belirten Yiğit, “İstenirse referans sıkıntım da bulunmamaktadır. Adımın gece gündüz üzerinde çalıştığımız, baba toprağımız Antalya’ya değer katacak projelerle değil de yakışıksız ve çirkin ifadelerle bir araya getirilip, kamuoyu önünde yalan yanlış bilgilerle ortaya saçılıp gündeme getirilmesinden dolayı üzüntülerimi bildirir, konuyla ilgili yasal süreci en kısa zamanda başlatacağımı kamuoyuna duyururum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.