Meme kanserinde erken tanı semineri

GÜNDEM 23.10.2021 - 11:55, Güncelleme: 23.10.2021 - 11:55
 

Meme kanserinde erken tanı semineri

Perge Rotary Kulübü 2021- 2022 Dönem Başkanı Prof. Dr. Halide Akbaş ve kulüp üyeleri, kadınlarda en sık gözlenen kanser tipi olan meme kanseri konusunda bilinçlendirme ve farkındalık yaratmak amacıyla eğitim semineri düzenledi.

haberimizar.net- Dünya Sağlık Örgütü'nün 2004 yılından bu yana ekim ayını, Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık ayı olarak belirlemesinin ardından sivil toplum kuruluşları da bu ayda meme kanserinde erken teşhisin önemi ve meme kanseri farkındalığının vurgulanması amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bu kapsamda Op. Dr. Nuray Ayper Öngen tarafından bir otelin 90 kadın çalışanına verilen eğitimde meme kanseri ile ilgili güncel bilgiler sunularak, erken tanının önemi anlatıldı. İnteraktif bir şekilde devam eden seminerde Rotary 2430. Bölge Federasyonu tarafından hazırlanan ve kendi kendine meme muayenesinin nasıl yapılması gerektiğini gösteren broşürler dağıtıldı. Prof. Dr. Halide Akbaş meme kanserinde erken teşhiste en önemli faktörün, kişinin bu konuda bilinçlenmesi olduğunu belirterek, konuyla ilgili eğitimlere devam edeceklerini söyledi. 
Perge Rotary Kulübü 2021- 2022 Dönem Başkanı Prof. Dr. Halide Akbaş ve kulüp üyeleri, kadınlarda en sık gözlenen kanser tipi olan meme kanseri konusunda bilinçlendirme ve farkındalık yaratmak amacıyla eğitim semineri düzenledi.

haberimizar.net- Dünya Sağlık Örgütü'nün 2004 yılından bu yana ekim ayını, Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık ayı olarak belirlemesinin ardından sivil toplum kuruluşları da bu ayda meme kanserinde erken teşhisin önemi ve meme kanseri farkındalığının vurgulanması amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bu kapsamda Op. Dr. Nuray Ayper Öngen tarafından bir otelin 90 kadın çalışanına verilen eğitimde meme kanseri ile ilgili güncel bilgiler sunularak, erken tanının önemi anlatıldı. İnteraktif bir şekilde devam eden seminerde Rotary 2430. Bölge Federasyonu tarafından hazırlanan ve kendi kendine meme muayenesinin nasıl yapılması gerektiğini gösteren broşürler dağıtıldı.
Prof. Dr. Halide Akbaş meme kanserinde erken teşhiste en önemli faktörün, kişinin bu konuda bilinçlenmesi olduğunu belirterek, konuyla ilgili eğitimlere devam edeceklerini söyledi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.