Menderes Türel’in 5. kolu

SİYASET 23.12.2019 - 10:16, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Menderes Türel’in 5. kolu

Davutoğlu’nun Gelecek Partisi’nde yer aldığı için Alevi Kültür Dernekleri genel başkanlığından istifa eden Doğan Demir’e hesap sorulmasını isteyen Cem Kotan, Demir’i destekleyenlerin AKP’li Türel’in Antalya’daki 5. kolu olduklarını ileri sürdü.

haberimizvar.net-  AKP’li eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun liderliğindeki Gelecek Partisi’nde yer alan Doğan Demir’in Alevi Bektaşi Federasyonu’ndaki görevinden ve Alevi Kültür Dernekleri (AKD) genel başkanlığından istifa etmesi tartışmaları sürüyor. AKD Antalya Şubesi’nin genel başkan Doğan Demir’in Ahmet Davutoğlu’nun Gelecek Partisi’ne hem kurucu, hem de yönetici olmasını eleştirdiğini hatırlatan CHP’li Muratpaşa eski belediye meclis üyesi Cem Kotan, özeleştiri istedi.   CEM KOTAN’DAN AĞIR SÖZLER Doğan Demir’in Davutoğlu’nun partisine kurucu olmasını eleştiren AKD yöneticilerine seslenen Kotan, “Bu kişilere sormak gerek; iki dönemdir Doğan Demir’i genel başkanlık koltuğuna taşıyan kendileri değil mi? Peki buna dair bir öz eleştiri verecekler mi? Yoksa moda olduğu üzere ‘kandırıldık’ deyip durumu ört bas etme yolunu mu tercih edecekler? Ayrıca AKP’li Menderes Türel ve onun Aleviler içindeki 5. kolu vasıtasıyla aldıkları Antalya yönetimi ve Türel ile Demir’in ilişkilerine nasıl payanda olduklarını da anlatacaklar mı? AKP ile her işi çevirenler, aynı zamanda CHP içinde her tür pazarlığın içinde olduklarının ve bütün bunların Alevi kurumlarının bağımsızlığına ve iç dünyasına zarar verdiğinin öz eleştirisini yapacaklar mı?” sorularını yöneltti.   DEMİR, AKD’DEN İSTİFA ETTİ Eski başbakan Davutoğlu’nun genel başkanlığını üstlendiği Gelecek Parti’nin kurucuları arasında yer alan Doğan Demir, AKD genel başkanlığından istifa ettiğini şu şekilde duyurmuştu: “Yeni kurulan partide görev almamdan dolayı, GYK toplantısında aldığım karar gereği hem ABF’deki görevimden, hem de Alevi Kültür Dernekleri genel başkanlığından istifa ettim. Pazartesi günü yapılacak GYK toplantısında yol arkadaşlarım kendi aralarında yeniden görev dağılımı yaparak yola devam edecekler. Bugüne kadar birlikte yol aldığım bütün canlara, emek veren, katkı sunan, bana yoldaşlık yapan herkese sonsuz teşekkür ederim”. 
Davutoğlu’nun Gelecek Partisi’nde yer aldığı için Alevi Kültür Dernekleri genel başkanlığından istifa eden Doğan Demir’e hesap sorulmasını isteyen Cem Kotan, Demir’i destekleyenlerin AKP’li Türel’in Antalya’daki 5. kolu olduklarını ileri sürdü.

haberimizvar.net-  AKP’li eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun liderliğindeki Gelecek Partisi’nde yer alan Doğan Demir’in Alevi Bektaşi Federasyonu’ndaki görevinden ve Alevi Kültür Dernekleri (AKD) genel başkanlığından istifa etmesi tartışmaları sürüyor. AKD Antalya Şubesi’nin genel başkan Doğan Demir’in Ahmet Davutoğlu’nun Gelecek Partisi’ne hem kurucu, hem de yönetici olmasını eleştirdiğini hatırlatan CHP’li Muratpaşa eski belediye meclis üyesi Cem Kotan, özeleştiri istedi.

 

CEM KOTAN’DAN AĞIR SÖZLER

Doğan Demir’in Davutoğlu’nun partisine kurucu olmasını eleştiren AKD yöneticilerine seslenen Kotan, “Bu kişilere sormak gerek; iki dönemdir Doğan Demir’i genel başkanlık koltuğuna taşıyan kendileri değil mi? Peki buna dair bir öz eleştiri verecekler mi? Yoksa moda olduğu üzere ‘kandırıldık’ deyip durumu ört bas etme yolunu mu tercih edecekler? Ayrıca AKP’li Menderes Türel ve onun Aleviler içindeki 5. kolu vasıtasıyla aldıkları Antalya yönetimi ve Türel ile Demir’in ilişkilerine nasıl payanda olduklarını da anlatacaklar mı? AKP ile her işi çevirenler, aynı zamanda CHP içinde her tür pazarlığın içinde olduklarının ve bütün bunların Alevi kurumlarının bağımsızlığına ve iç dünyasına zarar verdiğinin öz eleştirisini yapacaklar mı?” sorularını yöneltti.

 

DEMİR, AKD’DEN İSTİFA ETTİ

Eski başbakan Davutoğlu’nun genel başkanlığını üstlendiği Gelecek Parti’nin kurucuları arasında yer alan Doğan Demir, AKD genel başkanlığından istifa ettiğini şu şekilde duyurmuştu: “Yeni kurulan partide görev almamdan dolayı, GYK toplantısında aldığım karar gereği hem ABF’deki görevimden, hem de Alevi Kültür Dernekleri genel başkanlığından istifa ettim. Pazartesi günü yapılacak GYK toplantısında yol arkadaşlarım kendi aralarında yeniden görev dağılımı yaparak yola devam edecekler. Bugüne kadar birlikte yol aldığım bütün canlara, emek veren, katkı sunan, bana yoldaşlık yapan herkese sonsuz teşekkür ederim”. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.