Meteoroloji çılgın gibi uyardı. Antalya için sarı alarm verildi

YEREL 10.12.2020 - 16:16, Güncelleme: 10.12.2020 - 16:25
 

Meteoroloji çılgın gibi uyardı. Antalya için sarı alarm verildi

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Meteoroloji uyarı üstüne uyarı verdi. Sahil kesiminde yer alan illere sarı kor alarmı verdi. Akdeniz, Ege ve Marmara bölgeleri sağanak yağışlı olurken, Muğla, Antalya çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış etkili olacak. Diğer yandan kıyı bölgelerde lodos kendisini hissettirecek.

haberimizvar.net- Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinde Orta Akdeniz üzerinden gelecek olan ılık ve yağışlı sistemlerin etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Önümüzdeki hafta ortasına kadar batı, güney ve iç bölgelerde aralıklarla görülecek olan yağışların, özellikle Kıyı Ege ve Batı Akdeniz’de zaman zaman kuvvetli olması bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, güney ve batı kıyılarımızda yer yer gök gürültülü sağanak, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Antalya’da sabah saatlerinde batı ilçelerinde başlayacak sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların gece saatlerinde il genelinde kuvvetli (21-50 kg/m2), yarın (Cuma) öğle saatlerine kadar doğu ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (50-100 kg/m2) olması beklendiğinden su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, küçük çaplı dolu yağışı, hortum riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.  Rüzgarın batı kıyı kesimlerde (Kıyı Ege, Çanakkale ve Balıkesir’in batı kesimleri, Edirne’nin güney kesimleri) güney yönlerden kuvvetli (40-60km/sa) ve kısa süreli olarak fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.   Dün akşam saatlerinden itibaren Kıyı Ege (Çanakkale’nin güney ilçeleri, Balıkesir’in batı kıyı ilçeleri, İzmir, Aydın ve Muğla) ile Manisa’da yerel olarak kuvvetli (20-60 kg/m2) sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, küçük çaplı dolu yağışı, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.  
Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Meteoroloji uyarı üstüne uyarı verdi. Sahil kesiminde yer alan illere sarı kor alarmı verdi. Akdeniz, Ege ve Marmara bölgeleri sağanak yağışlı olurken, Muğla, Antalya çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış etkili olacak. Diğer yandan kıyı bölgelerde lodos kendisini hissettirecek.

haberimizvar.net- Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinde Orta Akdeniz üzerinden gelecek olan ılık ve yağışlı sistemlerin etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Önümüzdeki hafta ortasına kadar batı, güney ve iç bölgelerde aralıklarla görülecek olan yağışların, özellikle Kıyı Ege ve Batı Akdeniz’de zaman zaman kuvvetli olması bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, güney ve batı kıyılarımızda yer yer gök gürültülü sağanak, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Antalya’da sabah saatlerinde batı ilçelerinde başlayacak sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların gece saatlerinde il genelinde kuvvetli (21-50 kg/m2), yarın (Cuma) öğle saatlerine kadar doğu ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (50-100 kg/m2) olması beklendiğinden su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, küçük çaplı dolu yağışı, hortum riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. 

whatsapp-image-2020-12-10-at-13-31-25.jpeg

Rüzgarın batı kıyı kesimlerde (Kıyı Ege, Çanakkale ve Balıkesir’in batı kesimleri, Edirne’nin güney kesimleri) güney yönlerden kuvvetli (40-60km/sa) ve kısa süreli olarak fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

 

whatsapp-image-2020-12-10-at-13-31-26.jpeg

Dün akşam saatlerinden itibaren Kıyı Ege (Çanakkale’nin güney ilçeleri, Balıkesir’in batı kıyı ilçeleri, İzmir, Aydın ve Muğla) ile Manisa’da yerel olarak kuvvetli (20-60 kg/m2) sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, küçük çaplı dolu yağışı, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

whatsapp-image-2020-12-10-at-13-31-26-1.jpeg

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.