Meteorolojinin çalışmaları üreticilere anlatıldı

GÜNDEM 22.08.2019 - 12:02, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Meteorolojinin çalışmaları üreticilere anlatıldı

Antalya'nın Korkuteli İlçesi’nde Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün tarım sektörüne verdiği hizmetleri anlatmak amacıyla üreticilere yönelik toplantı düzenlendi

haberimizvar.net Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tarım sektörüne verdiği hizmet ve ürünlerin tanıtım toplantısı Korkuteli'de gerçekleştirdi. Öğretmenevi konferans salonundaki toplantıya Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Davut Öztürk, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Selda Sert, Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin, Sulama Birliği Başkanı Semra Torun, mahalle muhtarları ve üreticiler katıldı. Meteoroloji Bölge Müdürü Davut Öztürk, birçok sektöre hizmet veren Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün özellikle Antalya'daki tarım sektörü için önemine dikkati çekti. Öztürk, kurumun alt yapısı, yatırımları, yetenekleri, son teknolojik yenilikler, iklim değişikliği gibi konuları içeren bir konuşma yaptı. ÇİFTÇİLERE EĞİTİM VERİLDİ Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Şube Müdürü Murat Güler de "Meteoroloji Bölge Müdürlüğü olarak uluslararası işbirlikleriyle birlikte çevre, orman, tarım, kara, hava ve deniz ulaşımı, enerji, sanayi, turizm, savunma, ekonomi, sağlık, adalet başta olmak üzere tüm sektörlere kaliteli hizmet vermekteyiz. Meteorolojik gözlemleri yağış, rüzgar, sıcaklıklar, nem, basınç, hadiseler, görüş uzaklığı, bulutluluk, buharlaşma, güneşlenme, radyasyon, deniz suyu sıcaklığı, yukarı atmosfer gözlemleri yurt genelinde daha da yaygınlaştırarak, doğru bir şekilde yapmak, zamanında kullanıcılara ulaştırmak için çalışıyoruz. Hava tahminlerini ve uyarıları daha lokal, zamanı daha belirgin ve doğru bir şekilde gerçekleştirmek, ülkemizin iklim değişikliğine yönelik alacağı önlemlere yönelik küresel ısınmayı ve iklim değişikliğini izlemek ve araştırma çalışmaları yapmaktayız. Korkuteli çiftçileri olarak bizleri Meteoroloji Bölge Müdürlüğü web sayfasından takip etmenizi istiyoruz" dedi.      
Antalya'nın Korkuteli İlçesi’nde Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün tarım sektörüne verdiği hizmetleri anlatmak amacıyla üreticilere yönelik toplantı düzenlendi

haberimizvar.net Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tarım sektörüne verdiği hizmet ve ürünlerin tanıtım toplantısı Korkuteli'de gerçekleştirdi. Öğretmenevi konferans salonundaki toplantıya Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Davut Öztürk, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Selda Sert, Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin, Sulama Birliği Başkanı Semra Torun, mahalle muhtarları ve üreticiler katıldı. Meteoroloji Bölge Müdürü Davut Öztürk, birçok sektöre hizmet veren Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün özellikle Antalya'daki tarım sektörü için önemine dikkati çekti. Öztürk, kurumun alt yapısı, yatırımları, yetenekleri, son teknolojik yenilikler, iklim değişikliği gibi konuları içeren bir konuşma yaptı.

ÇİFTÇİLERE EĞİTİM VERİLDİ

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Şube Müdürü Murat Güler de "Meteoroloji Bölge Müdürlüğü olarak uluslararası işbirlikleriyle birlikte çevre, orman, tarım, kara, hava ve deniz ulaşımı, enerji, sanayi, turizm, savunma, ekonomi, sağlık, adalet başta olmak üzere tüm sektörlere kaliteli hizmet vermekteyiz. Meteorolojik gözlemleri yağış, rüzgar, sıcaklıklar, nem, basınç, hadiseler, görüş uzaklığı, bulutluluk, buharlaşma, güneşlenme, radyasyon, deniz suyu sıcaklığı, yukarı atmosfer gözlemleri yurt genelinde daha da yaygınlaştırarak, doğru bir şekilde yapmak, zamanında kullanıcılara ulaştırmak için çalışıyoruz. Hava tahminlerini ve uyarıları daha lokal, zamanı daha belirgin ve doğru bir şekilde gerçekleştirmek, ülkemizin iklim değişikliğine yönelik alacağı önlemlere yönelik küresel ısınmayı ve iklim değişikliğini izlemek ve araştırma çalışmaları yapmaktayız. Korkuteli çiftçileri olarak bizleri Meteoroloji Bölge Müdürlüğü web sayfasından takip etmenizi istiyoruz" dedi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.