Milyonlarca memur için kritik gün

EKONOMİ 23.08.2021 - 13:03, Güncelleme: 23.08.2021 - 13:03
 

Milyonlarca memur için kritik gün

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin zam pazarlığında karar bugün açıklanacak. Taraflar arasında birçok konuda büyük ölçüde uzlaşının sağlandığı öğrenilirken, sözleşmenin bugün imzalanması bekleniyor.

HABERİMİZVAR - 4 milyon memur ve 2 milyondan fazla memur emeklisinin aylıklarına gelecek iki yılda yapılacak zam miktarının belirleneceği 6’ncı dönem toplu sözleşme görüşmelerinde 2 Ağustos’ta başlayan müzakere süreci yasal takvim gereği dün itibarıyla sona erdi. Hükümet ile memur sendikaları arasında hafta sonu süren görüşmelerde, kamu görevlilerinin tamamını ilgilendiren ve 11 hizmet koluna ilişkin talepler son kez değerlendirilip, sözleşmenin en kritik ayağı olan maaş artışları da müzakere edildi. BİRÇOK KONUDA UZLAŞI SAĞLANDI Taraflar arasında birçok konuda büyük ölçüde uzlaşının sağlandığı öğrenilirken, sözleşmenin bugün imzalanması bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından dün yapılan paylaşımda, 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin sonucunun 14.30’da açıklanacağı duyurulmuştu. SENDİKALAR YÜZDE 21 ZAM İSTEDİ Sözleşme görüşmelerinde bu dönem birlikte hareket eden Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen, taban aylığa 600 lira seyyanen zam, 2022’de yüzde 21, 2023’te yüzde 17, iki yılda yüzde 6 refah payı artışı talebinde bulunmuştu. Hükümet ise ilk resmi teklifinde 2022’nin ilk altı ayında yüzde 5, ikinci altı ayında yüzde 6, 2023’ün ilk ve ikinci altı aylarında yüzde 6+6 ve enflasyon farkları önermişti. 
Milyonlarca memur ve memur emeklisinin zam pazarlığında karar bugün açıklanacak. Taraflar arasında birçok konuda büyük ölçüde uzlaşının sağlandığı öğrenilirken, sözleşmenin bugün imzalanması bekleniyor.

HABERİMİZVAR - 4 milyon memur ve 2 milyondan fazla memur emeklisinin aylıklarına gelecek iki yılda yapılacak zam miktarının belirleneceği 6’ncı dönem toplu sözleşme görüşmelerinde 2 Ağustos’ta başlayan müzakere süreci yasal takvim gereği dün itibarıyla sona erdi. Hükümet ile memur sendikaları arasında hafta sonu süren görüşmelerde, kamu görevlilerinin tamamını ilgilendiren ve 11 hizmet koluna ilişkin talepler son kez değerlendirilip, sözleşmenin en kritik ayağı olan maaş artışları da müzakere edildi.

BİRÇOK KONUDA UZLAŞI SAĞLANDI

Taraflar arasında birçok konuda büyük ölçüde uzlaşının sağlandığı öğrenilirken, sözleşmenin bugün imzalanması bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından dün yapılan paylaşımda, 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin sonucunun 14.30’da açıklanacağı duyurulmuştu.

SENDİKALAR YÜZDE 21 ZAM İSTEDİ

Sözleşme görüşmelerinde bu dönem birlikte hareket eden Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen, taban aylığa 600 lira seyyanen zam, 2022’de yüzde 21, 2023’te yüzde 17, iki yılda yüzde 6 refah payı artışı talebinde bulunmuştu. Hükümet ise ilk resmi teklifinde 2022’nin ilk altı ayında yüzde 5, ikinci altı ayında yüzde 6, 2023’ün ilk ve ikinci altı aylarında yüzde 6+6 ve enflasyon farkları önermişti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.