MUÇEV’e soruşturma !

SİYASET 16.10.2020 - 16:04, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

MUÇEV’e soruşturma !

Edirne’den Antalya Gazipaşa’ya kadar sahil kesimlerindeki onlarca tesisin ihalesiz şekilde kiraya verildiği MUÇEV adlı şirket hakkında Muğla Valiliği’nce soruşturma başlatıldı. MUÇEV’in Antalya’da ihalesiz aldığı işletmelerin kiralama işlemleri askıya alınırken, şirket yetkilisi Gürkan Büyükkaralı’nın ifadesinin alınacağı öğrenildi.

haberimizvar.net-Türkiye Çevre Koruma Vakfı ile Muğla Valiliği’ne bağlı Muğlaya Hizmet Vakfı ortaklığında 20 bin TL sermaye ile 2014’te kurulan ve yönetiminde iktidara yakın işadamı, gazeteci ve bakanlık bürokratlarının yeraldığı MUÇEV Tur. Tic. Ltd. Şti.’ni kamuoyu ilk kez yaklaşık 3.5 ay önce www.haberimizvar.net’te Ebru Küçükaydın imzasıyla yeralan ‘Bakanlık gibi şirket’ başlıklı haberle tanıdı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un ‘olur’u ile Antalya Demre ilçesi Üçağız Mahallesi Kaş- Kekova Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde bulunan 12.983,02 m2’lik alanın işletmesi 10 yıllığına Muçev Turizm Ticaret Limited Şirketi’ne verilmesinin ardından aynı firmaya Antalya’nın Manavgat ve Serik ilçelerinde bulunan 14 adet su sporları irtibat noktalarının verildiğini belgeleriyle ortaya koyan bu haberin ardından İYİ Parti ve CHP Antalya milletvekilleri konuyu önergelerle TBMM’ye taşırken, aynı şirkete Antalya’nın Manavgat ilçesi, Evresenki, Çolaklı; Gündoğdu, Yavrudoğan ve Kısalar mahalleri kıyı kesiminde, Serik ilçesi Belek Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırları içinde kalan 14 adet 25 metrekare yüzölçümlü su sporları irtibat noktalarının ve Alanya’da kadınlar plajının da yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından 10 yıllığına sözleşme ile verildiği ortaya çıktı. KİRALAMALAR ASKIYA ALINDI haberimizvar.net’in ‘fikri takip’ ilkesi çerçevesinde ısrarla konunun üzerine gitmesi, milletvekillerinin sık sık TBMM’de ‘MUÇEV önergeleri’ vermesi ve ulusal medyanın da konuya dahil olması üzerine MUÇEV kısa sürede ülke gündemine oturdu. Bir gazetecilik başarısı örneği olan bu ısrarlı takip nihayet meyve vermeye başladı. Muğla Valiliği, MUÇEV adlı şirketle ilgili soruşturma başlatırken, şirketin Antalya’daki tüm kiralamalarının soruşturma tamamlanıncaya kadar askıya alındığı, MUÇEV yetkilisi Gürkan Büyükkaralı’nın  bu ihalesiz kiralamalarla ilgili ifadesine başvurulacağı öğrenildi.    
Edirne’den Antalya Gazipaşa’ya kadar sahil kesimlerindeki onlarca tesisin ihalesiz şekilde kiraya verildiği MUÇEV adlı şirket hakkında Muğla Valiliği’nce soruşturma başlatıldı. MUÇEV’in Antalya’da ihalesiz aldığı işletmelerin kiralama işlemleri askıya alınırken, şirket yetkilisi Gürkan Büyükkaralı’nın ifadesinin alınacağı öğrenildi.

haberimizvar.net-Türkiye Çevre Koruma Vakfı ile Muğla Valiliği’ne bağlı Muğlaya Hizmet Vakfı ortaklığında 20 bin TL sermaye ile 2014’te kurulan ve yönetiminde iktidara yakın işadamı, gazeteci ve bakanlık bürokratlarının yeraldığı MUÇEV Tur. Tic. Ltd. Şti.’ni kamuoyu ilk kez yaklaşık 3.5 ay önce www.haberimizvar.net’te Ebru Küçükaydın imzasıyla yeralan ‘Bakanlık gibi şirket’ başlıklı haberle tanıdı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un ‘olur’u ile Antalya Demre ilçesi Üçağız Mahallesi Kaş- Kekova Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde bulunan 12.983,02 m2’lik alanın işletmesi 10 yıllığına Muçev Turizm Ticaret Limited Şirketi’ne verilmesinin ardından aynı firmaya Antalya’nın Manavgat ve Serik ilçelerinde bulunan 14 adet su sporları irtibat noktalarının verildiğini belgeleriyle ortaya koyan bu haberin ardından İYİ Parti ve CHP Antalya milletvekilleri konuyu önergelerle TBMM’ye taşırken, aynı şirkete Antalya’nın Manavgat ilçesi, Evresenki, Çolaklı; Gündoğdu, Yavrudoğan ve Kısalar mahalleri kıyı kesiminde, Serik ilçesi Belek Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırları içinde kalan 14 adet 25 metrekare yüzölçümlü su sporları irtibat noktalarının ve Alanya’da kadınlar plajının da yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından 10 yıllığına sözleşme ile verildiği ortaya çıktı.

KİRALAMALAR ASKIYA ALINDI

haberimizvar.net’in ‘fikri takip’ ilkesi çerçevesinde ısrarla konunun üzerine gitmesi, milletvekillerinin sık sık TBMM’de ‘MUÇEV önergeleri’ vermesi ve ulusal medyanın da konuya dahil olması üzerine MUÇEV kısa sürede ülke gündemine oturdu. Bir gazetecilik başarısı örneği olan bu ısrarlı takip nihayet meyve vermeye başladı. Muğla Valiliği, MUÇEV adlı şirketle ilgili soruşturma başlatırken, şirketin Antalya’daki tüm kiralamalarının soruşturma tamamlanıncaya kadar askıya alındığı, MUÇEV yetkilisi Gürkan Büyükkaralı’nın  bu ihalesiz kiralamalarla ilgili ifadesine başvurulacağı öğrenildi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.