Müfettiş raporu ortaya çıksın seçime öyle gidilsin

09.09.2019 - 14:29, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Müfettiş raporu ortaya çıksın seçime öyle gidilsin

Antalya Şoförler, Otomobilciler, Kamyoncular ve Kamyonetçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın 6 Ekim tarihinde seçimli olağanüstü genel kurulu var. Oldukça hareketli geçeceği şimdiden belli olan seçimin en ilginç tarafı cezaevinde olan Oda Başkanı Mehmet Ali Alkan’ın yeniden aday olması… Başka adaylar da ortaya çıktı tabii… Hatta; Antalya Gazete Bayii Büfeciler Kantinciler Kuruyemiş İmalatı ve Ticareti Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı aynı zamanda Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı olan Adlıhan Dere’nin de aday olmak adına nabız yokladığını en başta taksici esnafı iyi biliyor. Kafamda sorular bitmek bilmiyor. 4 dönem yani 16 yıl Antalyalı şoförlerin Oda Başkanlığı’nı yapan Mehmet Ali Alkan hakkında ki iddiaları, hem Alkan’ın mevcut yönetimi hem de yılların siyasi ve yönetici tecrübesi bulunan AESOB Başkanı Adlıhan Dere neden farkına varmaz, varamaz? Hadi burayı geçtim… Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişleri, 2018 yılında geçmişe yönelik Antalya Şoförler, Otomobilciler, Kamyoncular ve Kamyonetçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı denetledi. Denetim raporu neden uzun süre sümen altı edildi. Bu raporu baştan sona okuduğunuzda kimlerin duraklar kurma, yeni rant kapısı açma adına yeni taksi plakaları aldığını hatta kardeşinin, aile bireylerinin, akrabalarının üzerinden neler çevirdiğini bilseniz hayretle içinde kalırdınız. İşte tam bunları düşünürken yine kafamda soru işareti, bu kadar net ve açık dille hazırlanmış müfettiş raporu neden uzun süre ortaya çıkmadı? Kim tarafından, ne için uyarı niteliği taşıyordu? Birileri neden müfettiş raporu üzerinden Şoförler Odası’nı kontrol etmek istedi? Sorularıma yine sorular ekleniyor ama cevapsız… Sonra birden rapor üzerinden operasyonlar, tutuklamalar ve yargılanmalar… Hooop, tutuklu yargılanan Mehmet Ali Alkan cezaevinden ‘OYUNU BOZACAĞIM’ diyerek yeniden adaylığını ilan etti! Peki hangi oyunu bozacak? Oyunu çeviren kim? Yoksa birileri, birilerini tehdit mi ediyor? İşte yine kafamda sorular ardı ardına diziliyor. Diğer tarafta, taksi şoförlerinin yanına gidip, tepki gören birlik başkanı var tabii… Aday olduğunu açıklamadan odaya başkan olma hesapları içinde önce siyasetçilerle ardından da yanına aldıklarıyla, iş insanı Mustafa Yılmaz’la oturumlar gerçekleştiren AESOB Başkanı Adlıhan Dere’ye naçizane bir önerim olacak; elindeki müfettiş raporunun tamamını kamuoyuyla paylaş, daha sakin, kavgasız, gürültüsüz seçim yap. Zaten geriye de fazla aday kalmaz, öyle değil mi? Gerçi taksi esnafı hepimizden iyi biliyor neler neler olduğunu!.. Antalya’nın huzura ihtiyacı var. Herkes kendi kapısının önünden başlarsa hiçbir sorun olmaz…

Antalya Şoförler, Otomobilciler, Kamyoncular ve Kamyonetçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın 6 Ekim tarihinde seçimli olağanüstü genel kurulu var. Oldukça hareketli geçeceği şimdiden belli olan seçimin en ilginç tarafı cezaevinde olan Oda Başkanı Mehmet Ali Alkan’ın yeniden aday olması…

Başka adaylar da ortaya çıktı tabii…

Hatta; Antalya Gazete Bayii Büfeciler Kantinciler Kuruyemiş İmalatı ve Ticareti Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı aynı zamanda Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı olan Adlıhan Dere’nin de aday olmak adına nabız yokladığını en başta taksici esnafı iyi biliyor.

Kafamda sorular bitmek bilmiyor. 4 dönem yani 16 yıl Antalyalı şoförlerin Oda Başkanlığı’nı yapan Mehmet Ali Alkan hakkında ki iddiaları, hem Alkan’ın mevcut yönetimi hem de yılların siyasi ve yönetici tecrübesi bulunan AESOB Başkanı Adlıhan Dere neden farkına varmaz, varamaz?

Hadi burayı geçtim…

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişleri, 2018 yılında geçmişe yönelik Antalya Şoförler, Otomobilciler, Kamyoncular ve Kamyonetçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı denetledi. Denetim raporu neden uzun süre sümen altı edildi. Bu raporu baştan sona okuduğunuzda kimlerin duraklar kurma, yeni rant kapısı açma adına yeni taksi plakaları aldığını hatta kardeşinin, aile bireylerinin, akrabalarının üzerinden neler çevirdiğini bilseniz hayretle içinde kalırdınız.

İşte tam bunları düşünürken yine kafamda soru işareti, bu kadar net ve açık dille hazırlanmış müfettiş raporu neden uzun süre ortaya çıkmadı? Kim tarafından, ne için uyarı niteliği taşıyordu?

Birileri neden müfettiş raporu üzerinden Şoförler Odası’nı kontrol etmek istedi? Sorularıma yine sorular ekleniyor ama cevapsız…

Sonra birden rapor üzerinden operasyonlar, tutuklamalar ve yargılanmalar…

Hooop, tutuklu yargılanan Mehmet Ali Alkan cezaevinden ‘OYUNU BOZACAĞIM’ diyerek yeniden adaylığını ilan etti! Peki hangi oyunu bozacak? Oyunu çeviren kim?

Yoksa birileri, birilerini tehdit mi ediyor? İşte yine kafamda sorular ardı ardına diziliyor.

Diğer tarafta, taksi şoförlerinin yanına gidip, tepki gören birlik başkanı var tabii…

Aday olduğunu açıklamadan odaya başkan olma hesapları içinde önce siyasetçilerle ardından da yanına aldıklarıyla, iş insanı Mustafa Yılmaz’la oturumlar gerçekleştiren AESOB Başkanı Adlıhan Dere’ye naçizane bir önerim olacak; elindeki müfettiş raporunun tamamını kamuoyuyla paylaş, daha sakin, kavgasız, gürültüsüz seçim yap.

Zaten geriye de fazla aday kalmaz, öyle değil mi?

Gerçi taksi esnafı hepimizden iyi biliyor neler neler olduğunu!..

Antalya’nın huzura ihtiyacı var. Herkes kendi kapısının önünden başlarsa hiçbir sorun olmaz…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.