Muhabir ve kameramanlar barakaya atıldı!

GÜNDEM 22.03.2020 - 22:01, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Muhabir ve kameramanlar barakaya atıldı!

CNN Türk, habercileri çileden çıkaran bir uygulama başlattı. Binanın önüne konteyner koyan yönetim, muhabir ve kameramanların bina içine girmesini yasakladı. Dışarıda haber için koşturanların tuvaleti kullanma izni bile yok.

haberimizvar.net-Korona virüs salgınını bahane eden CNN Türk, habercileri çileden çıkaran bir uygulama gerçekleştirdi. İstanbul Bağcılar’da bulunan Kanal D ve CNN Türk binası önüne konteynerler koyan yönetim, muhabir ve kameramanların bina içine girmesini yasakladı. CNN Türk yönetiminin muhabir ve kameramanlara, “Sizin etkileşim alanınızı kısıtlıyoruz” dedikleri öğrenildi. Tuvalete gitmek için bile içeri girmeleri yasaklanan muhabirler ve kameramanlar duruma sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi.   TUVALET İZİNLERİ BİLE YOK   Türkiye Gazeteciler Sendikası, Twitter’dan konteynerlerin fotoğrafını paylaşarak, “CNN Türk’te yedi muhabir ve dokuz kameraman birkaç metrekarelik alana sıkıştırıldı. ‘İçeri girmeyin, habere buradan gidip gelin’ deniyor. Tuvaletin kullanılmasına bile izin verilmiyor. Önlemden anladığınız bu mu? #YeterDemirören” diye tepki gösterdi. Gazeteci Dayanışma Ağı isimli Twitter hesabından da, “Meslektaşlarımızın hayatını riske atan Demirören Medya’yı teşhir ediyoruz! @cnnturk alandaki muhabirleri içeri almayarak binanın bahçesine bir kabin yerleştirdi. Muhabirlerin ve kameramanların bu dar alanda işlerini yapmaları isteniyor. Bu rezaleti derhal DURDURUN” çağrısı yapıldı.   GAZETECİLERDEN TEPKİ YAĞDI   Gazeteci Serkan Ocak CNN Türk önündeki barakaların fotoğrafını paylaşarak, “Bu barakalar CNN Türk’te çalışan muhabir ve kameramanlar için hazırlanmış. Binaya girmeleri yasaklanmış. Diğer tüm çalışanlar binaya girip çıkabiliyorken kameramanlar ve muhabirlere bu muamele uygun görülmüş” dedi. Gülşah İnce ise sosyal medyadan, “Haber için sokakta koşan, yayınlarınız için tüm zorluklara rağmen cansiperane çalışan muhabir ve kameramanlarınızın binaya girmemesini neden istediniz CNN Türk? Bahçeye bir de kulübe yapılmış meslektaşlarımız için... Kabul edilemez bu tavrı kınıyorum!” diye yazdı.
CNN Türk, habercileri çileden çıkaran bir uygulama başlattı. Binanın önüne konteyner koyan yönetim, muhabir ve kameramanların bina içine girmesini yasakladı. Dışarıda haber için koşturanların tuvaleti kullanma izni bile yok.

haberimizvar.net-Korona virüs salgınını bahane eden CNN Türk, habercileri çileden çıkaran bir uygulama gerçekleştirdi. İstanbul Bağcılar’da bulunan Kanal D ve CNN Türk binası önüne konteynerler koyan yönetim, muhabir ve kameramanların bina içine girmesini yasakladı. CNN Türk yönetiminin muhabir ve kameramanlara, “Sizin etkileşim alanınızı kısıtlıyoruz” dedikleri öğrenildi. Tuvalete gitmek için bile içeri girmeleri yasaklanan muhabirler ve kameramanlar duruma sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi.

 

TUVALET İZİNLERİ BİLE YOK

 

Türkiye Gazeteciler Sendikası, Twitter’dan konteynerlerin fotoğrafını paylaşarak, “CNN Türk’te yedi muhabir ve dokuz kameraman birkaç metrekarelik alana sıkıştırıldı. ‘İçeri girmeyin, habere buradan gidip gelin’ deniyor. Tuvaletin kullanılmasına bile izin verilmiyor. Önlemden anladığınız bu mu? #YeterDemirören” diye tepki gösterdi. Gazeteci Dayanışma Ağı isimli Twitter hesabından da, “Meslektaşlarımızın hayatını riske atan Demirören Medya’yı teşhir ediyoruz! @cnnturk alandaki muhabirleri içeri almayarak binanın bahçesine bir kabin yerleştirdi. Muhabirlerin ve kameramanların bu dar alanda işlerini yapmaları isteniyor. Bu rezaleti derhal DURDURUN” çağrısı yapıldı.

 

GAZETECİLERDEN TEPKİ YAĞDI

 

Gazeteci Serkan Ocak CNN Türk önündeki barakaların fotoğrafını paylaşarak, “Bu barakalar CNN Türk’te çalışan muhabir ve kameramanlar için hazırlanmış. Binaya girmeleri yasaklanmış. Diğer tüm çalışanlar binaya girip çıkabiliyorken kameramanlar ve muhabirlere bu muamele uygun görülmüş” dedi. Gülşah İnce ise sosyal medyadan, “Haber için sokakta koşan, yayınlarınız için tüm zorluklara rağmen cansiperane çalışan muhabir ve kameramanlarınızın binaya girmemesini neden istediniz CNN Türk? Bahçeye bir de kulübe yapılmış meslektaşlarımız için... Kabul edilemez bu tavrı kınıyorum!” diye yazdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.