Muratpaşa Teknoloji Festivali başladı

YEREL 08.09.2019 - 13:37, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Muratpaşa Teknoloji Festivali başladı

Muratpaşa Belediyesi'nin insansız hava araçları, robotlar, birbiriyle iletişim kuran nesneler, elektronik devreler, 3 boyutlu yazıcıların yer aldığı Muratpaşa Teknoloji Festivali, Kent Meydanı'nda başladı. İlginin son derece yoğun olduğu festivalde Belediye Başkanı Ümit Uysal, festivalin Türkiye'de neyin eksik olduğunu gösterdiğinin altını çizdi.

Muratpaşa Belediyesi'nin bu yıl ilk kez düzenlediği Muratpaşa Teknoloji Festivali, Muratpaşa Kent Meydanı'nda başladı. Yaklaşık 7 bin metrekare genişliğe sahip Kent Meydanı'nda festival sonunda en iyilerin ödüllendirileceği robotik kodlama ve marker atölyeleri, e-spor turnuva alanı, drone deneyim alanıyla birlikte dünyanın en hızlı drone yarış takımı XBlades ve yıldız pilotu Luke Bannister'in piste çıktığı Tech Drone League yarış alanı kuruldu. TASARLAYIP YARIŞTIRDILAR Gün boyunca düzenlenen tüm etkinlikleri katılımcıların da deneyimleyebildiği festivalde robotik yarışmasında iddialı takımlar boy gösterdi. Robotik yarışması için öğrenciler 30'arlı iki grup halinde VexRobotics ve Muratpaşa Belediyesi'nin robotik-kodlama eğitmenleri tarafından verilen eğitimlere katıldı. Eğitimlerin ardından aralarında Antalyaspor, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Antalya Organize Sanayi Bölgesi gibi kentin önemli kurum kuruluşları adına yarışmaya katılan takımlar farklı parkurlarda tasarladıkları robotlarla yarıştı. DÜNYANIN EN HIZLILARI Festival alanının bir tarafında öğrenciler en iyi robotu tasarlamak için yarışırken diğer bir noktasında dünyanın en iyi drone yarış takımı XBlades Racing ve Tech Drone League TDL yarışlarında karşı karşıya geldi. TDL yarışlarında XBlades takımından 'Dronun Schumacher'i' olarak anılan ve 3 dünya şampiyonluğu bulunan Luke Bannister'le birlikte Mac Poshwald, Harry Plested, Leo Whitfield ve Shlomo Dallal gibi ünlü pilotlar piste çıktı. Tech Drone League adına da 2018 TDL Şampiyonu Vince Irie, 2017 Hollanda Şampiyonu Andrzej Kraznyve 2018 Hollanda Şampiyonu Dennis Mennema'nın katıldığı yarışlarda dron pilotları kent meydanına kurulan parkuru en kısa sürede tamamlamak için yarıştı. UYSAL HEYECANI PAYLAŞTI Festivalin açılışına eşi Ümran Uysal'la birlikte katılan Belediye Başkanı Ümit Uysal da özellikle çocukların, gençlerin büyük bir heyecan ve merakla parçası olduğu festival alanında etkinliklerle ilgili bilgi aldı. Başkan Uysal, robotik yarışlarının yapıldığı alanda bir takıma katılarak kod nedir, nasıl yazılır ve yüklenilir konularında verilen eğitime de katıldı. Muratpaşa Teknoloji Festivali'nin ilk gününde ziyaretçiler arasında gazeteci-yazar ve CHP eski Genel Başkanı Altan Öymen de yer aldı  
Muratpaşa Belediyesi'nin insansız hava araçları, robotlar, birbiriyle iletişim kuran nesneler, elektronik devreler, 3 boyutlu yazıcıların yer aldığı Muratpaşa Teknoloji Festivali, Kent Meydanı'nda başladı. İlginin son derece yoğun olduğu festivalde Belediye Başkanı Ümit Uysal, festivalin Türkiye'de neyin eksik olduğunu gösterdiğinin altını çizdi.

Muratpaşa Belediyesi'nin bu yıl ilk kez düzenlediği Muratpaşa Teknoloji Festivali, Muratpaşa Kent Meydanı'nda başladı. Yaklaşık 7 bin metrekare genişliğe sahip Kent Meydanı'nda festival sonunda en iyilerin ödüllendirileceği robotik kodlama ve marker atölyeleri, e-spor turnuva alanı, drone deneyim alanıyla birlikte dünyanın en hızlı drone yarış takımı XBlades ve yıldız pilotu Luke Bannister'in piste çıktığı Tech Drone League yarış alanı kuruldu.

TASARLAYIP YARIŞTIRDILAR

Gün boyunca düzenlenen tüm etkinlikleri katılımcıların da deneyimleyebildiği festivalde robotik yarışmasında iddialı takımlar boy gösterdi. Robotik yarışması için öğrenciler 30'arlı iki grup halinde VexRobotics ve Muratpaşa Belediyesi'nin robotik-kodlama eğitmenleri tarafından verilen eğitimlere katıldı. Eğitimlerin ardından aralarında Antalyaspor, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Antalya Organize Sanayi Bölgesi gibi kentin önemli kurum kuruluşları adına yarışmaya katılan takımlar farklı parkurlarda tasarladıkları robotlarla yarıştı.

DÜNYANIN EN HIZLILARI
Festival alanının bir tarafında öğrenciler en iyi robotu tasarlamak için yarışırken diğer bir noktasında dünyanın en iyi drone yarış takımı XBlades Racing ve Tech Drone League TDL yarışlarında karşı karşıya geldi. TDL yarışlarında XBlades takımından 'Dronun Schumacher'i' olarak anılan ve 3 dünya şampiyonluğu bulunan Luke Bannister'le birlikte Mac Poshwald, Harry Plested, Leo Whitfield ve Shlomo Dallal gibi ünlü pilotlar piste çıktı. Tech Drone League adına da 2018 TDL Şampiyonu Vince Irie, 2017 Hollanda Şampiyonu Andrzej Kraznyve 2018 Hollanda Şampiyonu Dennis Mennema'nın katıldığı yarışlarda dron pilotları kent meydanına kurulan parkuru en kısa sürede tamamlamak için yarıştı.

UYSAL HEYECANI PAYLAŞTI
Festivalin açılışına eşi Ümran Uysal'la birlikte katılan Belediye Başkanı Ümit Uysal da özellikle çocukların, gençlerin büyük bir heyecan ve merakla parçası olduğu festival alanında etkinliklerle ilgili bilgi aldı. Başkan Uysal, robotik yarışlarının yapıldığı alanda bir takıma katılarak kod nedir, nasıl yazılır ve yüklenilir konularında verilen eğitime de katıldı.

Muratpaşa Teknoloji Festivali'nin ilk gününde ziyaretçiler arasında gazeteci-yazar ve CHP eski Genel Başkanı Altan Öymen de yer aldı

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.