Mutasyon endişesi dünyayı sarstı

SAĞLIK 23.12.2020 - 19:10, Güncelleme: 23.12.2020 - 19:10
 

Mutasyon endişesi dünyayı sarstı

İngiltere’nin Covid-19 virüsünün mutasyona uğradığı ve bulaşıcılığının yüzde 70 arttığını açıklaması sonrasında dünya alarma geçti. Türkiye dahil birçok ülke olası bir yeni dalgayı sağlık sisteminin kaldıramayacağı endişesini yaşıyor.

haberimizvar.net En az 1.6 milyon can alan Covid-19 salgınında yeni aşama... İngiltere’nin virüsün mutasyona uğradığını açıklaması sonrası, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda ülke uçuşları durdurdu. “VUI - 202012/01” adı verilen yeni mutasyonun yüzde 70 oranında daha bulaşıcı olduğu bildirildi. İngiltere, İskoçya ve Galler’de şu ana kadar en az bin kişinin UI - 202012/01” mutasyonuyla enfekte olduğu duyuruldu. İngiltere Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, virüsün daha ölümcül olduğuna ilişkin henüz kanıt bulunmadığı belirtilerek şöyle dendi; “Ancak bunu daha iyi anlamak için vakaları incelemeye devam ediyoruz. Ölüm oranlarının gecikmeli geldiğini biliyoruz ve önümüzdeki haftalarda bunu sürekli olarak izlememiz gerekecek.” AŞIYA ETKİSİ ARAŞTIRILIYOR Açıklamada, Pfizer’ın aşısının insanları yeni türe karşı koruyamayacağına dair hiçbir kanıt bulunmadığı, bu konuda şu anda daha fazla laboratuvar çalışması yapıldığı bildirildi. Bologna Üniversitesi’nden Federico Giorgi, Science Daily internet sitesine yaptığı açıklamada, virüsün insanları enfekte edebilmek için halihazırda kendini en uygun hale getirdiğini belirterek, “Bu durum, aşı dahil geliştirmekte olduğumuz tedavilerin tüm virüs türlerine karşı etkili olabileceği anlamına geliyor” dedi. KAPILAR KAPANDI Yeni mutasyon, İtalya, Danimarka, Hollanda, Avustralya, Belçika, Güney Afrika’da da tespit edildi. Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran ise, mutant virüsün ülkede henüz tespit edilmemesine rağmen bulunmasının mümkün olduğunu söyledi. İtalya’da mutasyon tespit edilen kişinin İngiltere’den Roma’ya geldiği belirlendi. Bu kişi ve eşi karantinaya alındı. Türkiye, Suudi Arabistan, Kuzey Fransa, Almanya, İtalya, İrlanda ve Kanada da dahil olmak üzere bir düzineden fazla ülke, mutant virüsü kontrol altına almak için İngiltere’den geliş ve İngiltere’ye gidişleri yasakladı. İstasyonlarda yoğunluk yaşandı Avrupa ülkeleri de hava, kara ve deniz ulaşımının yanı sıra tren seferlerine son vermeye başladı. Bu kararlar nedeniyle İngiltere’den Hollanda, Belçika ve Fransa’ya giden trenlerin kalktığı Uluslararası Saint Pancras Tren İstasyonu’nda hareketlilik gözlendi.
İngiltere’nin Covid-19 virüsünün mutasyona uğradığı ve bulaşıcılığının yüzde 70 arttığını açıklaması sonrasında dünya alarma geçti. Türkiye dahil birçok ülke olası bir yeni dalgayı sağlık sisteminin kaldıramayacağı endişesini yaşıyor.

haberimizvar.net

En az 1.6 milyon can alan Covid-19 salgınında yeni aşama... İngiltere’nin virüsün mutasyona uğradığını açıklaması sonrası, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda ülke uçuşları durdurdu.

“VUI - 202012/01” adı verilen yeni mutasyonun yüzde 70 oranında daha bulaşıcı olduğu bildirildi.

İngiltere, İskoçya ve Galler’de şu ana kadar en az bin kişinin UI - 202012/01” mutasyonuyla enfekte olduğu duyuruldu.

İngiltere Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, virüsün daha ölümcül olduğuna ilişkin henüz kanıt bulunmadığı belirtilerek şöyle dendi; “Ancak bunu daha iyi anlamak için vakaları incelemeye devam ediyoruz. Ölüm oranlarının gecikmeli geldiğini biliyoruz ve önümüzdeki haftalarda bunu sürekli olarak izlememiz gerekecek.”

AŞIYA ETKİSİ ARAŞTIRILIYOR

Açıklamada, Pfizer’ın aşısının insanları yeni türe karşı koruyamayacağına dair hiçbir kanıt bulunmadığı, bu konuda şu anda daha fazla laboratuvar çalışması yapıldığı bildirildi.

Bologna Üniversitesi’nden Federico Giorgi, Science Daily internet sitesine yaptığı açıklamada, virüsün insanları enfekte edebilmek için halihazırda kendini en uygun hale getirdiğini belirterek, “Bu durum, aşı dahil geliştirmekte olduğumuz tedavilerin tüm virüs türlerine karşı etkili olabileceği anlamına geliyor” dedi.

KAPILAR KAPANDI

Yeni mutasyon, İtalya, Danimarka, Hollanda, Avustralya, Belçika, Güney Afrika’da da tespit edildi. Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran ise, mutant virüsün ülkede henüz tespit edilmemesine rağmen bulunmasının mümkün olduğunu söyledi.

İtalya’da mutasyon tespit edilen kişinin İngiltere’den Roma’ya geldiği belirlendi. Bu kişi ve eşi karantinaya alındı.

Türkiye, Suudi Arabistan, Kuzey Fransa, Almanya, İtalya, İrlanda ve Kanada da dahil olmak üzere bir düzineden fazla ülke, mutant virüsü kontrol altına almak için İngiltere’den geliş ve İngiltere’ye gidişleri yasakladı.

İstasyonlarda yoğunluk yaşandı

Avrupa ülkeleri de hava, kara ve deniz ulaşımının yanı sıra tren seferlerine son vermeye başladı. Bu kararlar nedeniyle İngiltere’den Hollanda, Belçika ve Fransa’ya giden trenlerin kalktığı Uluslararası Saint Pancras Tren İstasyonu’nda hareketlilik gözlendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.