Neden aday olduğunu madde madde açıkladı

GÜNDEM 22.11.2019 - 17:17, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Neden aday olduğunu madde madde açıkladı

Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanlığı’na yeniden aday olduğunu daha önce açıklayan mevcut başkan Vural Şahin, neden aday olduğunu madde madde açıkladı

haberimizvar.net Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Antalya Şube’nin 21-22 Aralık’ta yapılacak başkanlık seçimlerinde yeniden aday olduğunu daha önceden açıklayan mevcut başkan Vural Şahin, neden aday olduğunu madde madde açıkladı. Şahin neden aday olduğunu şu şekilde açıkladı: “* Mesleki saygınlığımızı arttırmak * Şube üye sayımızı artırarak, sesimizi daha iyi duyurabilmek. * Gençleşen ve kadın meslektaşlarımızın sayısını örgütümüz içerisinde artırmak. * Meslektaşlar arasındaki hukuku geliştirip, yan yana getirebilmek. * Mesleki haklarımızı aramak, korumak. * Resmi Kurum ve kuruluşlar ile ilişkilerimizi güçlendirmek, çözüm ortağı olmak. * ZMO Genel Merkezi ve diğer Şubeler ile uyumlu çalışmak. * Antalya ili diğer Meslek Odaları ile şehrin dinamikleri olarak uyumlu çalışmak. * Tarım arazilerinin ranta açılmasına karşın duruş sergilemek, tarım arazilerini korumak. * 19 ilçede yerel yönetimlerle istişare içerisinde olmak gerektiğinde mesleğimizin menfaatine istifade etmek. * Siyasi partilerle tarımsal ve mesleki konularda konuşan, anlaşan ve çözüm üreten bir yapı halinde olmak. * Diğer Tarım Paydaşları, STK’ları, dernekleri ile Türk tarımı adına ortak projelerde yer almak. * Üreticiden, tüketiciye uzanan bütün aşamalarda mesleki sorumluluklarımızı en iyi şekilde yerine getirmek. * Yerel ve ulusal basında öncelikli olarak mesleki konularımız başta olmak üzere bütün tarımsal konularda şeffaf, doğru ve samimi bilgiler vermek. * Yeni mezun olmuş ve iş arayan meslektaşlarımıza istihdam yaratmak, iş imkanı sağlamak. * Ziraat Fakültesi hocalarımız ile şubemizde sertifikalı eğitimler vermek. * Bilirkişilik eğitimlerini düzenlemek. * Meslektaşlarımızın ve birinci derecedeki yakınlarını ilgilendiren sağlık kurumları, restoranlar, PTT, kargo, kolej, kreş vb. yerlerle indirimli hizmet sözleşmeleri yapmak. * Şubemize yakışır etkinlikler düzenlemek (kahvaltı, iftar, konser, özel günlerde şubemizde kokteyller) * ZMO Antalya şubesi THM korosu ve koronun ziraat mühendislerinden oluşturup, konserler düzenlemek. İki yıldır yaptığımız bu etkinliklerimizi daha da yenilenen ve şekillenen bir yapı oluşturup farklı projeleri de planlayarak sizlere hizmet etmek. Burada üzerinde durmamız gereken en büyük unsur gençleşebilmek. Şayet beklentimiz yüksek, hedefimiz büyük ise örgütümüzde genç, dinamik ve enerjik olmalı. Mücadelemize ortak edilen gençlerimize görevler verilip, sorumluluk verilip ilerisi için alt yapı oluşturulmalıdır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ilkelerini kendimize yol haritası çizdiğimiz gibi, Atamızın da dediği gibi güvencemiz gençler olmalı. Ötekileştirmenin olmadığı bir anlayış ile birlikte mücadele edelim. Sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi ortak akıl ile belirleyelim, başarımıza da hep beraber ortak olalım. Hepimizin eşit haklara sahip olduğu ZMO çatısı altında gelin el ele, kol kola, omuz omuza verelim,birlikte mücadele edelim. Örnek olalım. Bu anlayış ile hepinize saygılarımı sunuyorum.”          
Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanlığı’na yeniden aday olduğunu daha önce açıklayan mevcut başkan Vural Şahin, neden aday olduğunu madde madde açıkladı

haberimizvar.net Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Antalya Şube’nin 21-22 Aralık’ta yapılacak başkanlık seçimlerinde yeniden aday olduğunu daha önceden açıklayan mevcut başkan Vural Şahin, neden aday olduğunu madde madde açıkladı.

Şahin neden aday olduğunu şu şekilde açıkladı:

“* Mesleki saygınlığımızı arttırmak
* Şube üye sayımızı artırarak, sesimizi daha iyi duyurabilmek.
* Gençleşen ve kadın meslektaşlarımızın sayısını örgütümüz içerisinde artırmak.
* Meslektaşlar arasındaki hukuku geliştirip, yan yana getirebilmek.
* Mesleki haklarımızı aramak, korumak.
* Resmi Kurum ve kuruluşlar ile ilişkilerimizi güçlendirmek, çözüm ortağı olmak.
* ZMO Genel Merkezi ve diğer Şubeler ile uyumlu çalışmak.
* Antalya ili diğer Meslek Odaları ile şehrin dinamikleri olarak uyumlu çalışmak.
* Tarım arazilerinin ranta açılmasına karşın duruş sergilemek, tarım arazilerini korumak.
* 19 ilçede yerel yönetimlerle istişare içerisinde olmak gerektiğinde mesleğimizin menfaatine istifade etmek.
* Siyasi partilerle tarımsal ve mesleki konularda konuşan, anlaşan ve çözüm üreten bir yapı halinde olmak.
* Diğer Tarım Paydaşları, STK’ları, dernekleri ile Türk tarımı adına ortak projelerde yer almak.
* Üreticiden, tüketiciye uzanan bütün aşamalarda mesleki sorumluluklarımızı en iyi şekilde yerine getirmek.
* Yerel ve ulusal basında öncelikli olarak mesleki konularımız başta olmak üzere bütün tarımsal konularda şeffaf, doğru ve samimi bilgiler vermek.
* Yeni mezun olmuş ve iş arayan meslektaşlarımıza istihdam yaratmak, iş imkanı sağlamak.
* Ziraat Fakültesi hocalarımız ile şubemizde sertifikalı eğitimler vermek.
* Bilirkişilik eğitimlerini düzenlemek.
* Meslektaşlarımızın ve birinci derecedeki yakınlarını ilgilendiren sağlık kurumları, restoranlar, PTT, kargo, kolej, kreş vb. yerlerle indirimli hizmet sözleşmeleri yapmak.
* Şubemize yakışır etkinlikler düzenlemek (kahvaltı, iftar, konser, özel günlerde şubemizde kokteyller)
* ZMO Antalya şubesi THM korosu ve koronun ziraat mühendislerinden oluşturup, konserler düzenlemek.

İki yıldır yaptığımız bu etkinliklerimizi daha da yenilenen ve şekillenen bir yapı oluşturup farklı projeleri de planlayarak sizlere hizmet etmek.
Burada üzerinde durmamız gereken en büyük unsur gençleşebilmek. Şayet beklentimiz yüksek, hedefimiz büyük ise örgütümüzde genç, dinamik ve enerjik olmalı. Mücadelemize ortak edilen gençlerimize görevler verilip, sorumluluk verilip ilerisi için alt yapı oluşturulmalıdır.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ilkelerini kendimize yol haritası çizdiğimiz gibi, Atamızın da dediği gibi güvencemiz gençler olmalı.
Ötekileştirmenin olmadığı bir anlayış ile birlikte mücadele edelim.
Sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi ortak akıl ile belirleyelim, başarımıza da hep beraber ortak olalım.
Hepimizin eşit haklara sahip olduğu ZMO çatısı altında gelin el ele, kol kola, omuz omuza verelim,birlikte mücadele edelim. Örnek olalım.
Bu anlayış ile hepinize saygılarımı sunuyorum.”

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.