Nöbette 205. gün

GÜNDEM 27.07.2021 - 17:20, Güncelleme: 27.07.2021 - 17:20
 

Nöbette 205. gün

Boğaziçi akademisyenlerinin her gün rektörlük binasına sırtlarını dönerek yaptıkları eylem 205'inci güne girdi.

haberimizvar.net- Boğaziçi Üniversitesi'ne Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasıyla başlayan protestolar, Bulu'nun görevden alınmasının ardından da devam ediyor. Akademisyenler direnişin 30'uncu haftasında bugün 205'inci kez bir araya gelerek rektörlük binasına sırtlarını döndüler. Akademisyenler, nöbet boyunca ellerinde "Feyzin Erçin Yalnız Değildir" dövizleri ve üzerinde “Can Candan Yalnız Değildir” yazan Can Candan fotoğrafları taşıdılar. Boğaziçi Direnişi'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:  "Bugün 27 Temmuz 2021, Salı, Boğaziçi Üniversitesi’nde direnişin 30. Haftası. Bugün direnişin 205. günü. Melih Bulu’nun görevden alınması ve rektör yardımcısı Naci İnci'nin vekaleten rektör olarak atanmasının on üçüncü, İnci’nin Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümü Öğretim Görevlisi Can Candan’ı görevden almasının on ikinci günü. Boğaziçi Üniversitesi Akademisyenleri her iş günü olduğu gibi bugün de #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz diyerek arkalarını 135. kez rektörlük binasına döndüler. Akademisyenler, nöbet boyunca ellerinde "Feyzin Erçin Yalnız Değildir" dövizleri ve üzerinde “Can Candan Yalnız Değildir” yazan Can Candan fotoğrafları taşıdılar. Akademisyenler nöbetin ardından asılsız gerekçeler ile hukuksuz bir şekilde görevden alınan meslektaşlarına destek olmak için oturma eylemi gerçekleştirdiler. Boğaziçi Üniversitesi Akademisyenleri, meslektaşları görevlerine iade edilene kadar her gün Rektörlük binası önünde eylemlerine devam edeceklerini açıklamışlardı."
Boğaziçi akademisyenlerinin her gün rektörlük binasına sırtlarını dönerek yaptıkları eylem 205'inci güne girdi.

haberimizvar.net-  Boğaziçi Üniversitesi'ne Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasıyla başlayan protestolar, Bulu'nun görevden alınmasının ardından da devam ediyor. Akademisyenler direnişin 30'uncu haftasında bugün 205'inci kez bir araya gelerek rektörlük binasına sırtlarını döndüler. Akademisyenler, nöbet boyunca ellerinde "Feyzin Erçin Yalnız Değildir" dövizleri ve üzerinde “Can Candan Yalnız Değildir” yazan Can Candan fotoğrafları taşıdılar.

Boğaziçi Direnişi'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 

"Bugün 27 Temmuz 2021, Salı, Boğaziçi Üniversitesi’nde direnişin 30. Haftası. Bugün direnişin 205. günü. Melih Bulu’nun görevden alınması ve rektör yardımcısı Naci İnci'nin vekaleten rektör olarak atanmasının on üçüncü, İnci’nin Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümü Öğretim Görevlisi Can Candan’ı görevden almasının on ikinci günü. Boğaziçi Üniversitesi " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Boğaziçi Üniversitesi Akademisyenleri her iş günü olduğu gibi bugün de #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz diyerek arkalarını 135. kez rektörlük binasına döndüler. Akademisyenler, nöbet boyunca ellerinde "Feyzin Erçin Yalnız Değildir" dövizleri ve üzerinde “Can Candan Yalnız Değildir” yazan Can Candan fotoğrafları taşıdılar. Akademisyenler nöbetin ardından asılsız gerekçeler ile hukuksuz bir şekilde görevden alınan meslektaşlarına destek olmak için oturma eylemi gerçekleştirdiler. Boğaziçi Üniversitesi " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Boğaziçi Üniversitesi Akademisyenleri, meslektaşları görevlerine iade edilene kadar her gün Rektörlük binası önünde eylemlerine devam edeceklerini açıklamışlardı."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.