Noel Baba Kuş Cenneti'nin konukları kalıcı oldu

YEREL 02.06.2021 - 11:56, Güncelleme: 02.06.2021 - 11:56
 

Noel Baba Kuş Cenneti'nin konukları kalıcı oldu

Antalya'nın Demre ilçesindeki Noel Baba Kuş Cenneti'ne 2020 yılının eylül ayında gelen 6 flamingodan 2'si göç mevsiminde alandan ayrılmadı. Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Erdoğan, bu 2 bireyin kuş cennetinde kalabileceğini söyledi.

haberimizvar.net- Demre'ye bağlı Çayağzı Limanı Yolu'ndaki, Andriake Antik Kenti eski limanında bulunan Noel Baba Kuş Cenneti'ne, 2020 yılının eylül ayında 6 flamingo geldi. Bunlardan 4'ü mart ayı sonlarında alandan ayrıldı. 2 flamingo ise göç mevsiminin sona ermesine rağmen alandan ayrılmadı. Şu ana kadar alandaki yaşamlarını sürdüren flamingolar, alanda beslenmelerine devam ediyor. Noel Baba Kuş Cenneti'nde daha önce çalışmalar yapan ve alanla ilgili kitap yazan Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Erdoğan, "Noel Baba Kuş Cenneti, Türkiye'deki önemli sulak alanlardan birisi. Bu alanda kuşlar için yeterli yiyecek var. Kuşlar rahatsız edilmiyor. Bu alana ilk kez 2016 yılında 3 flamingo gelmişti. 2017- 2018 yıllarında yine 3'er flamingo geldi. 2020 yılında bu sayı 6 oldu. Bu alan için çok önemli bir gelişme. Diğer 4 flamingo üremek için Gediz Deltası, Tuz Gölü veya Afyon'daki Acıgöl'e gitmiş olabilir. Kalan 2 bireyin kalıcı olduğunu düşünüyorum. Bu yıl üreme yapmayacak 2-3 yaşında iki birey. Anlaşılıyor ki rahatları yerinde. Beslenme sorunu yok. Suyun içinde yeterli yiyecek bulabiliyorlar. Büyük ihtimalle gitmeyecekler. Rahatsız eden de yok. Noel Baba Kuş Cenneti, Akdeniz'le bağlantısı olan bir alan. Gelecek yıllarda daha çok kuş türü, en önemlisi daha çok sayıda flamingo gelebilir. Ama bu iki bireyin yazı burada geçirmesi, Noel Baba Kuş Cenneti'ndeki kuş çeşitliliği ve zenginliği açısından önemli. Bu iki bireyi izlemek gerek" dedi.
Antalya'nın Demre ilçesindeki Noel Baba Kuş Cenneti'ne 2020 yılının eylül ayında gelen 6 flamingodan 2'si göç mevsiminde alandan ayrılmadı. Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Erdoğan, bu 2 bireyin kuş cennetinde kalabileceğini söyledi.

haberimizvar.net- Demre'ye bağlı Çayağzı Limanı Yolu'ndaki, Andriake Antik Kenti eski limanında bulunan Noel Baba Kuş Cenneti'ne, 2020 yılının eylül ayında 6 flamingo geldi. Bunlardan 4'ü mart ayı sonlarında alandan ayrıldı. 2 flamingo ise göç mevsiminin sona ermesine rağmen alandan ayrılmadı. Şu ana kadar alandaki yaşamlarını sürdüren flamingolar, alanda beslenmelerine devam ediyor.

Noel Baba Kuş Cenneti'nde daha önce çalışmalar yapan ve alanla ilgili kitap yazan Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Erdoğan, "Noel Baba Kuş Cenneti, Türkiye'deki önemli sulak alanlardan birisi. Bu alanda kuşlar için yeterli yiyecek var. Kuşlar rahatsız edilmiyor. Bu alana ilk kez 2016 yılında 3 flamingo gelmişti. 2017- 2018 yıllarında yine 3'er flamingo geldi. 2020 yılında bu sayı 6 oldu. Bu alan için çok önemli bir gelişme. Diğer 4 flamingo üremek için Gediz Deltası, Tuz Gölü veya Afyon'daki Acıgöl'e gitmiş olabilir. Kalan 2 bireyin kalıcı olduğunu düşünüyorum. Bu yıl üreme yapmayacak 2-3 yaşında iki birey. Anlaşılıyor ki rahatları yerinde. Beslenme sorunu yok. Suyun içinde yeterli yiyecek bulabiliyorlar. Büyük ihtimalle gitmeyecekler. Rahatsız eden de yok. Noel Baba Kuş Cenneti, Akdeniz'le bağlantısı olan bir alan. Gelecek yıllarda daha çok kuş türü, en önemlisi daha çok sayıda flamingo gelebilir. Ama bu iki bireyin yazı burada geçirmesi, Noel Baba Kuş Cenneti'ndeki kuş çeşitliliği ve zenginliği açısından önemli. Bu iki bireyi izlemek gerek" dedi.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.