O köftecinin zeytinyağı da skandal listede

18.10.2019 - 14:47, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

O köftecinin zeytinyağı da skandal listede

Türkiye genelinde 89, Antalya’da 3 şubesi bulunan Köfteci Yusuf’un mezelerinde ve salatalarında kullandığı zeytinyağının da Tarım Bakanlığı’nın yayınladığı hileli ürünler listesinde yer aldığı ortaya çıktı

haberimizvar.net Tarım ve Orman Bakanlığı geçtiğimiz hafta yayınladığı insan sağlığını tehlikeye düşüren hileli gıda ürünleri listesinde Antalyalı firmaların ürettiği 28 ürünün yanı sıra, Antalya’da da 3 şubesi bulunan Köfteci Yusuf’un salata ve mezelerinde kullandığı zeytinyağının da yer aldığı ortaya çıktı. 1996 yılında Bursa’nın İznik ilçesinde kurulan ve gördüğü yoğun ilgi üzerine ülke genelinde 89 şube açan Köfteci Yusuf kısa süre önce Antalya pazarına da girdi. Antalya’da Kepez Kipa AVM, Kundu ve Döşemealtı’nda birer şubesi olan Köfteci Yusuf’un dördüncü bir hizmet noktası için de hazırlık yaptığı belirtildi. KÖFTECİ YUSUF’TAN AÇIKLAMA Kendi üretimleri olan zeytinyağında tağşiş tespit edilmesi üzerine Köfteci Yusuf’tan kamuoyuna bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Bugüne kadar defalarca karşılaştığımız marka değerimizi ve siz değerli müşterilerimizin güvenini sarsmaya ve kırmaya yönelik yıpratıcı haber ve paylaşımlara bir yenisinin eklenmesinden kaynaklı konuya açıklık getirmek adına cevabımızdır. Türk Gıda Kodeksine uygun ürün üretmek, siz değerli müşterilerimizin karşısına çıkmak için ön yasal şarttır. İlgili paylaşımlara konu olan zeytinyağı ürünümüzün saflık ve kalite kriterleri analizleri de sürekli olarak şirket politikamız doğrultusunda bağımsız laboratuarlarca, yasa ve yönetmelik gereği de Tarım ve Orman Bakanlığınca tüm şubelerimizden habersiz olarak test edilmektedir. Yapılan testlerde zeytinyağlarımızın uygun ve saf zeytinyağı olduğu teyit edilmiş olup, fakat 2017 yılında Aktürk Gıda Akaryakıt Nakliye ve Ticaret Ltd. Şti. firmasından bir bölgede fason olarak alınan natürel sızma zeytinyağı ürününde bakanlık tarafından yapılan analizlerde uygun olmadığı ortaya çıkmış ve bu sebeple muhasebe kayıtlarımızla da ispat edebileceğimiz üzere bir kez alım yapılan firma ile tüm ilişkimiz kesilmiş ve bir daha asla alım yapılmamıştır. Ayrıca ilgili parti numaralı ürünlerin tamamı şubelerimizden ivedilikle geri çekilmiştir. Bu vesile ile siz değerli müşterilerimizden özür diler ve her zaman güvenli ve kaliteli gıda sunmamızın yaşamsal kararlılığımız ve sorumluluğumuz olduğunu tekrar eder, saygılar sunarız.”
Türkiye genelinde 89, Antalya’da 3 şubesi bulunan Köfteci Yusuf’un mezelerinde ve salatalarında kullandığı zeytinyağının da Tarım Bakanlığı’nın yayınladığı hileli ürünler listesinde yer aldığı ortaya çıktı

haberimizvar.net Tarım ve Orman Bakanlığı geçtiğimiz hafta yayınladığı insan sağlığını tehlikeye düşüren hileli gıda ürünleri listesinde Antalyalı firmaların ürettiği 28 ürünün yanı sıra, Antalya’da da 3 şubesi bulunan Köfteci Yusuf’un salata ve mezelerinde kullandığı zeytinyağının da yer aldığı ortaya çıktı. 1996 yılında Bursa’nın İznik ilçesinde kurulan ve gördüğü yoğun ilgi üzerine ülke genelinde 89 şube açan Köfteci Yusuf kısa süre önce Antalya pazarına da girdi. Antalya’da Kepez Kipa AVM, Kundu ve Döşemealtı’nda birer şubesi olan Köfteci Yusuf’un dördüncü bir hizmet noktası için de hazırlık yaptığı belirtildi.

KÖFTECİ YUSUF’TAN AÇIKLAMA

Kendi üretimleri olan zeytinyağında tağşiş tespit edilmesi üzerine Köfteci Yusuf’tan kamuoyuna bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Bugüne kadar defalarca karşılaştığımız marka değerimizi ve siz değerli müşterilerimizin güvenini sarsmaya ve kırmaya yönelik yıpratıcı haber ve paylaşımlara bir yenisinin eklenmesinden kaynaklı konuya açıklık getirmek adına cevabımızdır. Türk Gıda Kodeksine uygun ürün üretmek, siz değerli müşterilerimizin karşısına çıkmak için ön yasal şarttır. İlgili paylaşımlara konu olan zeytinyağı ürünümüzün saflık ve kalite kriterleri analizleri de sürekli olarak şirket politikamız doğrultusunda bağımsız laboratuarlarca, yasa ve yönetmelik gereği de Tarım ve Orman Bakanlığınca tüm şubelerimizden habersiz olarak test edilmektedir. Yapılan testlerde zeytinyağlarımızın uygun ve saf zeytinyağı olduğu teyit edilmiş olup, fakat 2017 yılında Aktürk Gıda Akaryakıt Nakliye ve Ticaret Ltd. Şti. firmasından bir bölgede fason olarak alınan natürel sızma zeytinyağı ürününde bakanlık tarafından yapılan analizlerde uygun olmadığı ortaya çıkmış ve bu sebeple muhasebe kayıtlarımızla da ispat edebileceğimiz üzere bir kez alım yapılan firma ile tüm ilişkimiz kesilmiş ve bir daha asla alım yapılmamıştır. Ayrıca ilgili parti numaralı ürünlerin tamamı şubelerimizden ivedilikle geri çekilmiştir. Bu vesile ile siz değerli müşterilerimizden özür diler ve her zaman güvenli ve kaliteli gıda sunmamızın yaşamsal kararlılığımız ve sorumluluğumuz olduğunu tekrar eder, saygılar sunarız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.