O müdürü Bakan’a sordu

GÜNDEM 11.06.2020 - 12:53, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

O müdürü Bakan’a sordu

CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, Antalya’da bir okul müdürünün, okulunda görevli bulunan öğretmenlerinde dahil olduğu “whatsapp” grubunda “Atatürk Devrimlerine, Atatürkçülere, inanç ve etnik gruplara” hakaret içeren görsel paylaşımı yaptığı iddialarına dair soru önergesi verdi.

haberimizvar.net-CHP’li Zeybek, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Muratpaşa Ortaokulu Müdürü’nün çalıştığı okulun öğretmenlerinin de bulunduğu “whatsapp” grubuna Atatürk Devrimlerine, Atatürkçülere, farklı inanç ve etnik gruplara yönelik hakaretler içeren mesajlar attığına dair iddiaların doğru olup olmadığını sordu. CHP’li Zeybek ayrıca önergesinde ilgili müdür hakkında İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin soruşturması olup olmadığı ile müdürün görevinde devam edip etmeyeceğini de sordu.     KİMDEN CESARET ALIYOR ? Cumhuriyet kazanımları sayesinde öğretmen olan ve okul müdürlüğü yapan bir şahsın, Cumhuriyet değerlerini aşağılamasının kabul edilemeyeceğini belirten CHP’li Zeybek, “Hiçbir veli Atatürk ve Cumhuriyet değerlerinden yoksun, onlara hakaret eden, ayrıştırıcı ve bölücü söylemlerde bulunan bir öğretmenden çocuklarının ders almasını istemez. Bu vahim iddialar doğru ise bakanlık vakit kaybetmeden Cumhuriyet düşmanlığı yapan kişi hakkında gerekli işlemleri yapmalıdır. Bu cesareti bulmalarının sebebi, Atatürk, Cumhuriyet düşmanlığı ile hareket edenler hakkında hiçbir yasal işlemin yapılmamasıdır. AKP iktidarında, yargı içinde bulunduğu Cumhuriyeti korumaktan korkar hale getirildi.” dedi.      
CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, Antalya’da bir okul müdürünün, okulunda görevli bulunan öğretmenlerinde dahil olduğu “whatsapp” grubunda “Atatürk Devrimlerine, Atatürkçülere, inanç ve etnik gruplara” hakaret içeren görsel paylaşımı yaptığı iddialarına dair soru önergesi verdi.

haberimizvar.net-CHP’li Zeybek, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Muratpaşa Ortaokulu Müdürü’nün çalıştığı okulun öğretmenlerinin de bulunduğu “whatsapp” grubuna Atatürk Devrimlerine, Atatürkçülere, farklı inanç ve etnik gruplara yönelik hakaretler içeren mesajlar attığına dair iddiaların doğru olup olmadığını sordu. CHP’li Zeybek ayrıca önergesinde ilgili müdür hakkında İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin soruşturması olup olmadığı ile müdürün görevinde devam edip etmeyeceğini de sordu.  

 

KİMDEN CESARET ALIYOR ?

Cumhuriyet kazanımları sayesinde öğretmen olan ve okul müdürlüğü yapan bir şahsın, Cumhuriyet değerlerini aşağılamasının kabul edilemeyeceğini belirten CHP’li Zeybek, “Hiçbir veli Atatürk ve Cumhuriyet değerlerinden yoksun, onlara hakaret eden, ayrıştırıcı ve bölücü söylemlerde bulunan bir öğretmenden çocuklarının ders almasını istemez. Bu vahim iddialar doğru ise bakanlık vakit kaybetmeden Cumhuriyet düşmanlığı yapan kişi hakkında gerekli işlemleri yapmalıdır. Bu cesareti bulmalarının sebebi, Atatürk, Cumhuriyet düşmanlığı ile hareket edenler hakkında hiçbir yasal işlemin yapılmamasıdır. AKP iktidarında, yargı içinde bulunduğu Cumhuriyeti korumaktan korkar hale getirildi.” dedi.  

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.