O vekilin FETÖ bağlantıları yine gündemde

SİYASET 22.01.2020 - 11:24, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

O vekilin FETÖ bağlantıları yine gündemde

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’yi, “Eğer AKP’deki siyasi ayağı ispatlayamıyorsan FETÖ’cü sensin” diye suçlaması üzerine Tuncay Özkan, AKP eski milletvekili Reşat Petek’in FETÖ’yü aklamaya çalışan bir videosunu yeniden gündeme getirdi.

haberimizvar.net-Berlin dönüşü medya mensuplarıyla sohbet eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan CHP’ye yönelik, “Parlamentonun içinde veya herhangi siyasi partide, AK Parti’de, MHP’de bu tür adamlar mı var? Hadi ispatla. Eğer ispatlayamıyorsan demek ki bunlar sende” sözleri üzerine gözler hakkında FETÖ iddiaları olan AKP’li milletvekillerine çevrildi. Erdoğan’a sosyal medya hesabından yanıt veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, AKP Burdur eski milletvekili ve 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek’in, FETÖ’yü öven sözlerinin yer aldığı bir video paylaştı. FETÖ’YÜ AKLAYAN MİLLETVEKİLİ Özkan paylaştığı videoyla birlikte, “Bu sözleri söyleyen kişi TBMM’de, FETÖ darbesini araştıracak komisyonun başkanı AKP’li Reşat Petek. Biri FETÖ’nün siyasi ayağı CHP’de mi demişti?” diye sordu. Videoda eski milletvekili ve komisyon başkanı Petek’in, “Yargı, Cemaat’in emrinde değil. Fetullah Gülen’i bitirme planı hazırlayanlar mahkum oldu. AKP-Cemaat birbirine düşerse dış güçler sevinir” şeklindeki sözleri dikkat çekti. ERDOĞAN’DAN CHP’YE SUÇLAMA Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Berlin dönüşünde, “CHP, ‘FETÖ’nün siyasi ayağı araştırılsın komisyonu’ önergesi verdi. AKP ve MHP karşı durdu. Sayın Bahçeli ‘Hakim değiliz, savcı değiliz. Meclis’te araştırılması doğru değil. Bunun yerine sözde ‘Yurtta Sulh Konseyi’ araştırılsın’ dedi. Siz ne diyorsunuz buna?” diye sorulmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yanıtında, “Sen iddia sahibi olduğuna göre bir defa bu iddianı ispatlamakla mükellefsin. İspatla bunu. Parlamentonun içinde veya herhangi siyasi partide, AK Parti’de, MHP’de bu tür adamlar mı var? Hadi ispatla. Eğer ispatlayamıyorsan demek ki bunlar sende... Ya CHP içinde var, ya İP’te var, ya HDP’de var. Çıkar o zaman sen bunları, ispat et” diye karşılık vermişti. Erdoğan’ın bu yanıtı FETÖ’nün AKP içindeki ayaklarını yeniden gündeme getirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’yi, “Eğer AKP’deki siyasi ayağı ispatlayamıyorsan FETÖ’cü sensin” diye suçlaması üzerine Tuncay Özkan, AKP eski milletvekili Reşat Petek’in FETÖ’yü aklamaya çalışan bir videosunu yeniden gündeme getirdi.

haberimizvar.net-Berlin dönüşü medya mensuplarıyla sohbet eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan CHP’ye yönelik, “Parlamentonun içinde veya herhangi siyasi partide, AK Parti’de, MHP’de bu tür adamlar mı var? Hadi ispatla. Eğer ispatlayamıyorsan demek ki bunlar sende” sözleri üzerine gözler hakkında FETÖ iddiaları olan AKP’li milletvekillerine çevrildi. Erdoğan’a sosyal medya hesabından yanıt veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, AKP Burdur eski milletvekili ve 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek’in, FETÖ’yü öven sözlerinin yer aldığı bir video paylaştı.

FETÖ’YÜ AKLAYAN MİLLETVEKİLİ

Özkan paylaştığı videoyla birlikte, “Bu sözleri söyleyen kişi TBMM’de, FETÖ darbesini araştıracak komisyonun başkanı AKP’li Reşat Petek. Biri FETÖ’nün siyasi ayağı CHP’de mi demişti?” diye sordu. Videoda eski milletvekili ve komisyon başkanı Petek’in, “Yargı, Cemaat’in emrinde değil. Fetullah Gülen’i bitirme planı hazırlayanlar mahkum oldu. AKP-Cemaat birbirine düşerse dış güçler sevinir” şeklindeki sözleri dikkat çekti.

ERDOĞAN’DAN CHP’YE SUÇLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Berlin dönüşünde, “CHP, ‘FETÖ’nün siyasi ayağı araştırılsın komisyonu’ önergesi verdi. AKP ve MHP karşı durdu. Sayın Bahçeli ‘Hakim değiliz, savcı değiliz. Meclis’te araştırılması doğru değil. Bunun yerine sözde ‘Yurtta Sulh Konseyi’ araştırılsın’ dedi. Siz ne diyorsunuz buna?” diye sorulmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yanıtında, “Sen iddia sahibi olduğuna göre bir defa bu iddianı ispatlamakla mükellefsin. İspatla bunu. Parlamentonun içinde veya herhangi siyasi partide, AK Parti’de, MHP’de bu tür adamlar mı var? Hadi ispatla. Eğer ispatlayamıyorsan demek ki bunlar sende... Ya CHP içinde var, ya İP’te var, ya HDP’de var. Çıkar o zaman sen bunları, ispat et” diye karşılık vermişti. Erdoğan’ın bu yanıtı FETÖ’nün AKP içindeki ayaklarını yeniden gündeme getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.