Oda başkanından para alan gazeteci

GÜNDEM 27.09.2019 - 17:43, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Oda başkanından para alan gazeteci

Şoförler Odası eski başkanı Mehmet Ali Alkan’dan ‘harçlığına zam’ isteyen bir gazeteci de iddianameye yansıdı. Alkan, şoförünü arayan Yücel Tuzcuoğlu adlı şahıs için, “Kendisi eski bir gazetecidir. Ara sıra yanıma gelerek benden harçlık alır” diye ifade verdi

haberimizvar.net Rüşvet iddiasıyla düzenlenen operasyonunda tutuklanan Antalya Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan’ın telefon dinleme tapelerinden gazeteci olduğunu iddia eden bir kişinin kendisinden harçlık aldığı ortaya çıktı. Sosyal medya hesabından ve açtığı uyduruk bir haber sitesi üzerinden insanları karalayarak, şantaj yaparak para isteyen Yücel Tuzcuoğlu adlı şahsın Alkan’ın şoförü İsmail Demir’i arayarak kendisine ‘harçlık’ adı altında her ay düzenli olarak verilen paranın artırılması istediği soruşturma dosyasına yansıdı. ‘BENİM ŞEYİ BİRAZ ARTTIRIR MISINIZ?’ İsmail Demir’i arayan Tuzcuoğlu’nun, “Başkan sana her türlü şeyi bırakmıştı. Bana bu aydan itibaren böyle bir küçük bir şey de olsa biraz arttırır mısın benim şeyimi diyecektim?” diye sorması dinlemeye takıldı. Şoförler Odası Alkan, bu sözlerle ilgili, “Yücel Tuzcuoğlu kendisi eski bir gazetecidir. Kendisi ara sıra benim yanıma gelerek benden harçlık alır. Artırılmasını talep ettiği şeyin de para olduğunu düşünüyorum” şeklinde ifade verdi.  İşte o görüşme: İsmail: Efendim abi Yücel: İyi akşamlar İsmail Bey, ne var, ne yok? İsmail: Teşekkür ederim abi. Yücel: Eee Ulaşım Daire Başkanlığı henüz bir şey çıkmadı, ama sizin kulağınıza gelen var mı birisi? İsmail: Yok öyle bir şey yok. Yücel:  Nazif istekli gibi, hani başkan uygun görürse şey yapalım falan diye… Ondan sonra Cengiz Çevik genel müdürlük istiyormuş ASAT’ta, zaten Cengiz’in olacağını zannetmiyorum hiç İsmail: Evet. Yücel: Eee olur mu şu anki Ulaşım Daire Başkanı? İsmail: Ya şimdi başkan neyi takdir ederse biz onunla çalışırız, şimdi Muhittin Başkan kimi takdir ederse biz onla çalışırız. Yücel: Hee. İsmail: Bu Hülya Hanım olur, Nazif Bey olur veya bir başkası olur Yücel: Evet. İsmail: Neticede belediye başkanın takdiri bu. Yücel: Evet yani sonuçta bu herhalde bir hafta on güne kadar netleşecek çünkü toplu ulaşımla ilgili şeyler var yani sıkıntılar var bildiğim kadarıyla. İsmail: E tabi şu anda belediyenin en büyük sıkıntısı ulaşım. Yücel: Ulaşım baya bir şey. İsmail: Başka bir sıkıntısı yok, ilçeler dahil olmak üzere ulaşım. Yücel: Evet bir de ulaşımda 5 milyon lira bir para kayıp. İsmail: Ha onu bilmiyom  onu bil… Yücel: Ha yani… şeyinde…  İsmail Bey ben senden şey rica edecektim ya, başkan sana her türlü şeyi bırakmıştı… Bana bu aydan itibaren böyle bir küçük bir şey de olsa  biraz arttırır mısın benim şeyimi diyecektim?  İsmail: Valla ben şuan izindeyim Yücel abi, ben ne zamandır Yücel: Hmmm İsmail: Ben odaya döndüğümde görüşeyim ona göre hareket ederiz Yücel: Sana şey verdi yetki sen nasıl uygun görürsen yani… İsmail: Ben bi görüşeyim, görüşeyim Yücel: Peki tamam İsmail: Görüşeyim ona göre izindeyim şu an Yücel: Tamam haftaya falan olur mu, haftaya doğru? İsmail: Görüşürüz ararım ben Yücel: Tamam, tamam İsmail: Tamam Yücel: Teşekkür ederim İsmail: Tamam kolay gelsin…
Şoförler Odası eski başkanı Mehmet Ali Alkan’dan ‘harçlığına zam’ isteyen bir gazeteci de iddianameye yansıdı. Alkan, şoförünü arayan Yücel Tuzcuoğlu adlı şahıs için, “Kendisi eski bir gazetecidir. Ara sıra yanıma gelerek benden harçlık alır” diye ifade verdi

haberimizvar.net Rüşvet iddiasıyla düzenlenen operasyonunda tutuklanan Antalya Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan’ın telefon dinleme tapelerinden gazeteci olduğunu iddia eden bir kişinin kendisinden harçlık aldığı ortaya çıktı. Sosyal medya hesabından ve açtığı uyduruk bir haber sitesi üzerinden insanları karalayarak, şantaj yaparak para isteyen Yücel Tuzcuoğlu adlı şahsın Alkan’ın şoförü İsmail Demir’i arayarak kendisine ‘harçlık’ adı altında her ay düzenli olarak verilen paranın artırılması istediği soruşturma dosyasına yansıdı.

‘BENİM ŞEYİ BİRAZ ARTTIRIR MISINIZ?’

İsmail Demir’i arayan Tuzcuoğlu’nun, “Başkan sana her türlü şeyi bırakmıştı. Bana bu aydan itibaren böyle bir küçük bir şey de olsa biraz arttırır mısın benim şeyimi diyecektim?” diye sorması dinlemeye takıldı. Şoförler Odası Alkan, bu sözlerle ilgili, “Yücel Tuzcuoğlu kendisi eski bir gazetecidir. Kendisi ara sıra benim yanıma gelerek benden harçlık alır. Artırılmasını talep ettiği şeyin de para olduğunu düşünüyorum” şeklinde ifade verdi.  İşte o görüşme:

İsmail: Efendim abi

Yücel: İyi akşamlar İsmail Bey, ne var, ne yok?

İsmail: Teşekkür ederim abi.

Yücel: Eee Ulaşım Daire Başkanlığı henüz bir şey çıkmadı, ama sizin kulağınıza gelen var mı birisi?

İsmail: Yok öyle bir şey yok.

Yücel:  Nazif istekli gibi, hani başkan uygun görürse şey yapalım falan diye… Ondan sonra

Cengiz Çevik genel müdürlük istiyormuş ASAT’ta, zaten Cengiz’in olacağını zannetmiyorum hiç

İsmail: Evet.

Yücel: Eee olur mu şu anki Ulaşım Daire Başkanı?

İsmail: Ya şimdi başkan neyi takdir ederse biz onunla çalışırız, şimdi Muhittin Başkan kimi takdir ederse biz onla çalışırız.

Yücel: Hee.

İsmail: Bu Hülya Hanım olur, Nazif Bey olur veya bir başkası olur

Yücel: Evet.

İsmail: Neticede belediye başkanın takdiri bu.

Yücel: Evet yani sonuçta bu herhalde bir hafta on güne kadar netleşecek çünkü toplu ulaşımla ilgili şeyler var yani sıkıntılar var bildiğim kadarıyla.

İsmail: E tabi şu anda belediyenin en büyük sıkıntısı ulaşım.

Yücel: Ulaşım baya bir şey.

İsmail: Başka bir sıkıntısı yok, ilçeler dahil olmak üzere ulaşım.

Yücel: Evet bir de ulaşımda 5 milyon lira bir para kayıp.

İsmail: Ha onu bilmiyom  onu bil…

Yücel: Ha yani… şeyinde…  İsmail Bey ben senden şey rica edecektim ya, başkan sana her türlü şeyi bırakmıştı… Bana bu aydan itibaren böyle bir küçük bir şey de olsa  biraz arttırır mısın benim şeyimi diyecektim? 

İsmail: Valla ben şuan izindeyim Yücel abi, ben ne zamandır

Yücel: Hmmm

İsmail: Ben odaya döndüğümde görüşeyim ona göre hareket ederiz

Yücel: Sana şey verdi yetki sen nasıl uygun görürsen yani…

İsmail: Ben bi görüşeyim, görüşeyim

Yücel: Peki tamam

İsmail: Görüşeyim ona göre izindeyim şu an

Yücel: Tamam haftaya falan olur mu, haftaya doğru?

İsmail: Görüşürüz ararım ben

Yücel: Tamam, tamam

İsmail: Tamam

Yücel: Teşekkür ederim

İsmail: Tamam kolay gelsin…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.