Öğrenciler haber bekliyor

GÜNDEM 19.03.2020 - 16:13, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Öğrenciler haber bekliyor

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, koronavirüsü nedeniyle eğitimde belirsizliklerin netleştirilmesini istedi. Arı, “Sınava girecek öğrenciler ve aileleri haber bekliyor” dedi

haberimizvar.net- CHP’li vekile Cavit Arı, koronavirüsü salgını nedeniyle eğitimde alınan tedbirleri değerlendirdi. Arı, “Bu yıl yaklaşık 2,5 milyon öğrenci üniversite sınavına, 1,6 milyon öğrenci de liseye geçiş sınavına girecek. Öğrenciler, öğretmenler ve aileler şimdi ne olacak diye tedirgin bir şekilde beklemektedir. Kafalarda soru işareti kalmayacak şekilde yapılacak detaylı bir açıklama ile herkes rahatlatılmalıdır. Aileler, öğrenciler ve öğretmenler ne yapacağını bilmelidir. Sınava girecek öğrencilerin okulların tatil olarak açıklandığı gün itibariyle müfredata göre verilen derslerden sorumlu olacağı, henüz görülmemiş derslerden sorumlu olunmayacağı detaylı olarak açıklanmalıdır. Öğrencilerin en azından buna göre çalışıp zamanı iyi kullanmaları sağlanmalıdır. Aksi halde belirsizlikler ve okulda öğretilmemiş, görülmemiş derslerden sorumluluk ikinci bir vaka yaratacaktır. Bu konudaki belirsizlik ve kötümser hava bir an önce somut bir şekilde giderilmelidir” dedi.   Belirsizliklerin oluştuğuna dikkat çeken Arı, “Belirsizlik net bir açıklama ile giderilmelidir. Hangi derslerden sorumluluk olacağı tek tek açıklanmalıdır. Öğrencilerin buna göre hazırlanabilmesi sağlanmalıdır” diye konuştu. 
CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, koronavirüsü nedeniyle eğitimde belirsizliklerin netleştirilmesini istedi. Arı, “Sınava girecek öğrenciler ve aileleri haber bekliyor” dedi

haberimizvar.net- CHP’li vekile Cavit Arı, koronavirüsü salgını nedeniyle eğitimde alınan tedbirleri değerlendirdi. Arı, “Bu yıl yaklaşık 2,5 milyon öğrenci üniversite sınavına, 1,6 milyon öğrenci de liseye geçiş sınavına girecek. Öğrenciler, öğretmenler ve aileler şimdi ne olacak diye tedirgin bir şekilde beklemektedir. Kafalarda soru işareti kalmayacak şekilde yapılacak detaylı bir açıklama ile herkes rahatlatılmalıdır. Aileler, öğrenciler ve öğretmenler ne yapacağını bilmelidir. Sınava girecek öğrencilerin okulların tatil olarak açıklandığı gün itibariyle müfredata göre verilen derslerden sorumlu olacağı, henüz görülmemiş derslerden sorumlu olunmayacağı detaylı olarak açıklanmalıdır. Öğrencilerin en azından buna göre çalışıp zamanı iyi kullanmaları sağlanmalıdır. Aksi halde belirsizlikler ve okulda öğretilmemiş, görülmemiş derslerden sorumluluk ikinci bir vaka yaratacaktır. Bu konudaki belirsizlik ve kötümser hava bir an önce somut bir şekilde giderilmelidir” dedi.

 

Belirsizliklerin oluştuğuna dikkat çeken Arı, “Belirsizlik net bir açıklama ile giderilmelidir. Hangi derslerden sorumluluk olacağı tek tek açıklanmalıdır. Öğrencilerin buna göre hazırlanabilmesi sağlanmalıdır” diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.