Öğretmenler hak arayışında

GÜNDEM 29.09.2022 - 12:35, Güncelleme: 29.09.2022 - 12:35
 

Öğretmenler hak arayışında

Eğitim-İş Sendikası Antalya Şubesi üyeleri, 1 Ekim Cumartesi Günü Ankara’da yapılacak Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu (ÖMK) protesto yürüyüşüne katılacak. Şube Başkanı Acar, “İlk Meclis Binası’ndan Anıtkabir’e kadar yürüyerek taleplerimizi hep bir ağızdan dile getireceğiz.” dedi.

haberimizvar.net- Eğitim-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Sadık Acar, yaptığı yazılı açıklamada tüm sendika üyelerini 1 Ekim Cumartesi günü Ankara’da yapılacak ÖMK’yi protesto yürüyüşüne davet etti. Etkinliğe katılmak isteyen üyeler için 30 Eylül Cuma akşamı Eğitim İş Antalya Şubesi’nden otobüsler kaldırılacağını belirten Acar,  “Gelin sorunlarımızı birlikte ve daha gür biçimde anlatalım! Gelin öğretmene saygı, öğretmenliğe itibar isteyelim! Gelin, bu ülkenin tek ‘Başöğretmen’ine yürüyelim, onun unvanında gözümüz olmadığını, ideallerini gerçekleştirmek için sözümüz olduğunu gösterelim. Bugün susarsak yarın çok geç olacak!” dedi. ÖĞRETMENLİK İTİBARSIZLAŞTIRILIYOR Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun (ÖMK)geri çekilmesi için bir kez daha hükümete çağrıda bulunan Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Sadık Acar, “ Biz öğretmenliğimizi en zor koşullarda ve büyük bir fedakarlıkla yaparız. İdealimizi ve iddiamızı, çocuk sevgisi ve gelecek sorumluluğumuzla büyütürüz. Hükümetin ortaklarıyla getirmiş olduğu Öğretmenlik Meslek Kanunu bizim hiçbir sorunumuza yanıt vermediği gibi, gelecekte büyük ve geri dönüşsüz tehlikeler içermektedir. Kabul etmiyoruz.   Uzmanlığımızı ve mesleki deneyim ve donanımımızı yok sayan bu meslek kanunu öğretmenliği değersizleştirmekte, mesleki haklarımızı da yeni şartlara bağlamaktadır. Okullarda çalışma barışını bozacak, içeriğinde yer alan kariyer basamakları uygulamasıyla da öğrenci ve veliler arasında ayrışmaya neden olacaktır. Karşı çıkıyoruz.” dedi TÜM EĞİTİM EMEKÇİLERİ DAVETLİ  Öğretmenlerin kadrolu, ücretli ve sözleşmeli diye ayrılarak çalışma şartlarının çağın gerisinde bırakıldığını dile getiren Acar, açıklamasını şöyle sürdürdü: Bu kanun gündeme geldiğinden bu yana barındırdığı tehlikeleri anlatan, haklı itirazı örgütleyen sendikamız Eğitim-İş, sizleri ÖMK başta olmak üzere eğitim emekçisinin tüm sorunlarına karşı başlatacağı Büyük Yürüyüşe davet etmektedir. Eğitim bir bütün olduğu için, ÖMK’nin tahribatını doğrudan ya da dolaylı olarak yaşayacak olan eğitimin tüm özneleri, yani sadece öğretmenler değil, eğitim kurumlarındaki idari personelden üniversitelerdeki öğretim görevlilerine kadar tüm eğitim emekçileri yürüyüşümüze davetlidir.”  
Eğitim-İş Sendikası Antalya Şubesi üyeleri, 1 Ekim Cumartesi Günü Ankara’da yapılacak Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu (ÖMK) protesto yürüyüşüne katılacak. Şube Başkanı Acar, “İlk Meclis Binası’ndan Anıtkabir’e kadar yürüyerek taleplerimizi hep bir ağızdan dile getireceğiz.” dedi.

haberimizvar.net- Eğitim-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Sadık Acar, yaptığı yazılı açıklamada tüm sendika üyelerini 1 Ekim Cumartesi günü Ankara’da yapılacak ÖMK’yi protesto yürüyüşüne davet etti. Etkinliğe katılmak isteyen üyeler için 30 Eylül Cuma akşamı Eğitim İş Antalya Şubesi’nden otobüsler kaldırılacağını belirten Acar,  “Gelin sorunlarımızı birlikte ve daha gür biçimde anlatalım! Gelin öğretmene saygı, öğretmenliğe itibar isteyelim! Gelin, bu ülkenin tek ‘Başöğretmen’ine yürüyelim, onun unvanında gözümüz olmadığını, ideallerini gerçekleştirmek için sözümüz olduğunu gösterelim. Bugün susarsak yarın çok geç olacak!” dedi.

ÖĞRETMENLİK İTİBARSIZLAŞTIRILIYOR

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun (ÖMK)geri çekilmesi için bir kez daha hükümete çağrıda bulunan Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Sadık Acar, “ Biz öğretmenliğimizi en zor koşullarda ve büyük bir fedakarlıkla yaparız. İdealimizi ve iddiamızı, çocuk sevgisi ve gelecek sorumluluğumuzla büyütürüz. Hükümetin ortaklarıyla getirmiş olduğu Öğretmenlik Meslek Kanunu bizim hiçbir sorunumuza yanıt vermediği gibi, gelecekte büyük ve geri dönüşsüz tehlikeler içermektedir. Kabul etmiyoruz.   Uzmanlığımızı ve mesleki deneyim ve donanımımızı yok sayan bu meslek kanunu öğretmenliği değersizleştirmekte, mesleki haklarımızı da yeni şartlara bağlamaktadır. Okullarda çalışma barışını bozacak, içeriğinde yer alan kariyer basamakları uygulamasıyla da öğrenci ve veliler arasında ayrışmaya neden olacaktır. Karşı çıkıyoruz.” dedi

TÜM EĞİTİM EMEKÇİLERİ DAVETLİ 

Öğretmenlerin kadrolu, ücretli ve sözleşmeli diye ayrılarak çalışma şartlarının çağın gerisinde bırakıldığını dile getiren Acar, açıklamasını şöyle sürdürdü: Bu kanun gündeme geldiğinden bu yana barındırdığı tehlikeleri anlatan, haklı itirazı örgütleyen sendikamız Eğitim-İş, sizleri ÖMK başta olmak üzere eğitim emekçisinin tüm sorunlarına karşı başlatacağı Büyük Yürüyüşe davet etmektedir. Eğitim bir bütün olduğu için, ÖMK’nin tahribatını doğrudan ya da dolaylı olarak yaşayacak olan eğitimin tüm özneleri, yani sadece öğretmenler değil, eğitim kurumlarındaki idari personelden üniversitelerdeki öğretim görevlilerine kadar tüm eğitim emekçileri yürüyüşümüze davetlidir.”  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.