‘Öğretmenler özür bekliyor’

GÜNDEM 06.08.2020 - 17:44, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

‘Öğretmenler özür bekliyor’

Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı tarafından okulların açılması ile ilgili yapılan açıklamada öğretmenlere ve sendikalara dönük kullanılan ifadelerin kabul edilemez olduğunu söyledi. Sönmez, “Öğretmenleri çalışmadan para kazanmak istemekle, sendikaları da suyu bulandırmakla suçlayan Bu açıklamanın sahibi olan zat, tüm öğretmenlerden kamuoyu önünde özür dilemeli ve acilen yaptığı bu açıklamayı geri almalıdır” dedi.

haberimizvar.net- “Öğretmenleri çalışmadan para kazanmak istemekle, sendikaları da suyu bulandırmakla suçlayan bu zihniyetin önceliği çocukların üstün yararı veya toplumsal fayda değil velilerden elde edeceği kazançtır” diyen Sönmez açıklamasında şunları dile getirdi;  “Eğitim Sen, okulların açılması da dâhil olmak üzere, eğitim alanı ile ilgili tüm tartışmaların eğitim ve sağlık hakkını temel alan bir yaklaşımla, bilim insanları ve alanın tüm öznelerinin demokratik katılımının esas alarak sürdürülmesinden yanadır. Siyasi iktidarın ve sermaye çevrelerinin gereksinimlerinden hareketle tepeden alınan kararların bizim açımızdan kabul edilmesi mümkün değildir. .Tarihsel ve toplumsal sorumluluğumuz gereği, salgın başladığı günden bu yana eğitim alanı ile ilgili tüm konularda görüşlerimizi ifade ettik, eleştirilerimizi yüksek sesle söyledik, önerilerimizi kamuoyu ile paylaştık. Özel okul sahipleri veya siyasi iktidarın temsilcileri ne kadar rahatsız olursa olsun tüm bunları önümüzdeki dönemde de yapmaya devam etmekte kararlıyız.”   BİZİM ÖNCELİĞİMİZ SAĞLIK “Bizim önceliğimiz öğrencilerimizin, eğitim emekçilerinin ve halkımızın sağlıdır. Özel Okullar Derneği adına konuşan bu kişinin önceliği ise elde edeceği kazançtır. Bizim önceliğimiz öğrencilerimizin eşit ve ulaşılabilir kamusal eğitim hakkıdır. Bunların önceliği ise kendi gereksinimlerinin karşılanmasıdır. En ağır koşullar altında çalışan, ülkenin her köşesinde fedakârca görev yapan öğretmenleri çalışmadan para kazanmak isteyen bir kesim olarak gösteren bu açıklamanın derhal düzeltilmesi gerekmektedir. Hiç kimse öğretmenlere dönük bu şekilde suçlayıcı ifadeler kullanamaz. Milli Eğitim Bakanı başta olmak üzere, tüm MEB bürokrasisini bu haddini aşan açıklamaya karşı ses çıkarmaya davet ediyoruz. Bu açıklamanın sahibi olan zat, tüm öğretmenlerden kamuoyu önünde özür dilemeli ve acilen yaptığı bu açıklamayı geri almalıdır. Eğitim Sen, mesleğimizi ve tüm eğitim ve bilim emekçilerinin haklarını korumaya devam edecek.”  
Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı tarafından okulların açılması ile ilgili yapılan açıklamada öğretmenlere ve sendikalara dönük kullanılan ifadelerin kabul edilemez olduğunu söyledi. Sönmez, “Öğretmenleri çalışmadan para kazanmak istemekle, sendikaları da suyu bulandırmakla suçlayan Bu açıklamanın sahibi olan zat, tüm öğretmenlerden kamuoyu önünde özür dilemeli ve acilen yaptığı bu açıklamayı geri almalıdır” dedi.

haberimizvar.net- “Öğretmenleri çalışmadan para kazanmak istemekle, sendikaları da suyu bulandırmakla suçlayan bu zihniyetin önceliği çocukların üstün yararı veya toplumsal fayda değil velilerden elde edeceği kazançtır” diyen Sönmez açıklamasında şunları dile getirdi;  “Eğitim Sen, okulların açılması da dâhil olmak üzere, eğitim alanı ile ilgili tüm tartışmaların eğitim ve sağlık hakkını temel alan bir yaklaşımla, bilim insanları ve alanın tüm öznelerinin demokratik katılımının esas alarak sürdürülmesinden yanadır. Siyasi iktidarın ve sermaye çevrelerinin gereksinimlerinden hareketle tepeden alınan kararların bizim açımızdan kabul edilmesi mümkün değildir. .Tarihsel ve toplumsal sorumluluğumuz gereği, salgın başladığı günden bu yana eğitim alanı ile ilgili tüm konularda görüşlerimizi ifade ettik, eleştirilerimizi yüksek sesle söyledik, önerilerimizi kamuoyu ile paylaştık. Özel okul sahipleri veya siyasi iktidarın temsilcileri ne kadar rahatsız olursa olsun tüm bunları önümüzdeki dönemde de yapmaya devam etmekte kararlıyız.”

 

BİZİM ÖNCELİĞİMİZ SAĞLIK

“Bizim önceliğimiz öğrencilerimizin, eğitim emekçilerinin ve halkımızın sağlıdır. Özel Okullar Derneği adına konuşan bu kişinin önceliği ise elde edeceği kazançtır. Bizim önceliğimiz öğrencilerimizin eşit ve ulaşılabilir kamusal eğitim hakkıdır. Bunların önceliği ise kendi gereksinimlerinin karşılanmasıdır. En ağır koşullar altında çalışan, ülkenin her köşesinde fedakârca görev yapan öğretmenleri çalışmadan para kazanmak isteyen bir kesim olarak gösteren bu açıklamanın derhal düzeltilmesi gerekmektedir. Hiç kimse öğretmenlere dönük bu şekilde suçlayıcı ifadeler kullanamaz. Milli Eğitim Bakanı başta olmak üzere, tüm MEB bürokrasisini bu haddini aşan açıklamaya karşı ses çıkarmaya davet ediyoruz. Bu açıklamanın sahibi olan zat, tüm öğretmenlerden kamuoyu önünde özür dilemeli ve acilen yaptığı bu açıklamayı geri almalıdır. Eğitim Sen, mesleğimizi ve tüm eğitim ve bilim emekçilerinin haklarını korumaya devam edecek.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.