Öğretmenlere saldırıya karşı dayanışma çağrısı

EKONOMİ 31.08.2022 - 13:02, Güncelleme: 31.08.2022 - 13:02
 

Öğretmenlere saldırıya karşı dayanışma çağrısı

Ankara’da bir araya gelen özel sektör öğretmenlerine polis biber gazlı saldırıda bulundu. Saldırıyı kınayan Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Sönmez, sendikaya destek verdi.

haberimizvar.net- Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, Ağustos 2021’de kuruldu. Kuruluşundan itibaren özel sektörde çalışan öğretmenlerin çalışma koşullarını dile getiren sendika, dün Ankara Kızılay’da TMMOB Eğitim ve Kültür Merkezi’nde öğretmenlerle bir araya geldi. Ankara’da bir araya gelen öğretmenler, polisin engellemesiyle karşılaştı. Etkinlik sonrası bakanlığa yürümek isteyen öğretmenlere polis biber gazı sıktı. İki avukat ve dört öğretmen olaylar sırasında gözaltına alındı. TALEPLER YERİNE GETİRİLSİN Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası’na yapılan saldırıyı kınayan Eğitim Sen Antalya Şubesi Başkanı Nurettin Sönmez, öğretmenlere destek verdi. “Dayanışma içindeyiz” diyen Sönmez, “Öğretmenlerin talebi 2014 yılında yürürlükten kaldırılan taban maaş uygulamasını içeren yasanın tekrar yürürlüğe konması idi. Madde, “Özel öğretim kurumlarında yöneticilik ve öğretim hizmeti yapanlara kıdemlerine göre dengi resmi okullarda ödenen aylık ve sosyal yardım kampanyasındaki ek ödeme tutarından az ücret verilemez” ifadesini içeriyordu. Kısaca özel sektörde çalışan öğretmenler aynı işi yaptıkları ve daha fazla çalıştıkları halde kamuda çalışan bir öğretmen kadar ücret alamıyor. Bunu dengeleyecek bir talepte bulunuyorlar. Özel öğretim kurumlarında çalışan eğitim emekçileri çok zor koşullarda ve birçoğu asgari ücretin altında ücret alarak çalışıyor. Bu nedenle örgütlü oldukları sendika aracılığı ile seslerini duyurmak ve kamuoyu oluşturmak en demokratik hakları idi”  dedi. MESLEK KANUNU KALDIRILSIN Sönmez açıklamasına şöyle devam etti: “Sömürünün en yoğun yaşandığı bu alandaki eğitim emekçilerine yapılan saldırıyı ve muameleyi kınıyoruz. İktidar son yıllarda kamusal eğitimi tasfiye ederek özel eğitimi ve bu alandaki sömürüyü daha da artırma çalışması içerisindedir. Yapılan yasa ve yönetmelik değişiklikleri hep emekçilerin haklarını ortadan kaldırmaya dönüktür. Özel eğitim kurumlarında çalışan öğretmenlerin haklarının korunmasına dönük hiçbir adım atılmamaktadır. Eğitim Emekçilerinin itirazlarına rağmen Öğretmenlik Meslek Kanununu çıkaran iktidar bu alana özel öğretim kurumlarında çalışan öğretmenleri dahil etmedi ve öğretmenleri bölen, eşit işe eşit ücret ilkesini yok sayan bu kanunu uygulamaya çalışıyor. Öğretmenlik Meslek Kanununun iptal edilmesi için mücadelemiz devam ediyor. İktidar kendisinden olmayan, hak arayan, emekten yana olan her kesime karşı düşmanca bir tutum içerisinde. Eğitim alanında sömürü çarkının devam etmesini istiyor. Kamusal eğitimi de bu şekilde yok edeceğini çok iyi biliyor. Eğitim sen olarak iktidarın kamusal ve bilimsel eğitim karşıtı politikalarına teslim olmayacağımızı ve mücadele edeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz. Bu bağlamda Özel Sektör öğretmenlerinin haklı taleplerinin ve mücadelelerinin yanındayız ve onlarla dayanışma içerisindeyiz.”
Ankara’da bir araya gelen özel sektör öğretmenlerine polis biber gazlı saldırıda bulundu. Saldırıyı kınayan Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Sönmez, sendikaya destek verdi.

haberimizvar.net- Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, Ağustos 2021’de kuruldu. Kuruluşundan itibaren özel sektörde çalışan öğretmenlerin çalışma koşullarını dile getiren sendika, dün Ankara Kızılay’da TMMOB Eğitim ve Kültür Merkezi’nde öğretmenlerle bir araya geldi. Ankara’da bir araya gelen öğretmenler, polisin engellemesiyle karşılaştı. Etkinlik sonrası bakanlığa yürümek isteyen öğretmenlere polis biber gazı sıktı. İki avukat ve dört öğretmen olaylar sırasında gözaltına alındı.

TALEPLER YERİNE GETİRİLSİN

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası’na yapılan saldırıyı kınayan Eğitim Sen Antalya Şubesi Başkanı Nurettin Sönmez, öğretmenlere destek verdi. “ Dayanışma içindeyiz” diyen Sönmez, “Öğretmenlerin talebi 2014 yılında yürürlükten kaldırılan taban maaş uygulamasını içeren yasanın tekrar yürürlüğe konması idi. Madde, “Özel öğretim kurumlarında yöneticilik ve öğretim hizmeti yapanlara kıdemlerine göre dengi resmi okullarda ödenen aylık ve sosyal yardım kampanyasındaki ek ödeme tutarından az ücret verilemez” ifadesini içeriyordu. Kısaca özel sektörde çalışan öğretmenler aynı işi yaptıkları ve daha fazla çalıştıkları halde kamuda çalışan bir öğretmen kadar ücret alamıyor. Bunu dengeleyecek bir talepte bulunuyorlar. Özel öğretim kurumlarında çalışan eğitim emekçileri çok zor koşullarda ve birçoğu asgari ücretin altında ücret alarak çalışıyor. Bu nedenle örgütlü oldukları sendika aracılığı ile seslerini duyurmak ve kamuoyu oluşturmak en demokratik hakları idi”  dedi.

MESLEK KANUNU KALDIRILSIN

Sönmez açıklamasına şöyle devam etti: “Sömürünün en yoğun yaşandığı bu alandaki eğitim emekçilerine yapılan saldırıyı ve muameleyi kınıyoruz. İktidar son yıllarda kamusal eğitimi tasfiye ederek özel eğitimi ve bu alandaki sömürüyü daha da artırma çalışması içerisindedir. Yapılan yasa ve yönetmelik değişiklikleri hep emekçilerin haklarını ortadan kaldırmaya dönüktür. Özel eğitim kurumlarında çalışan öğretmenlerin haklarının korunmasına dönük hiçbir adım atılmamaktadır. Eğitim Emekçilerinin itirazlarına rağmen Öğretmenlik Meslek Kanununu çıkaran iktidar bu alana özel öğretim kurumlarında çalışan öğretmenleri dahil etmedi ve öğretmenleri bölen, eşit işe eşit ücret ilkesini yok sayan bu kanunu uygulamaya çalışıyor. Öğretmenlik Meslek Kanununun iptal edilmesi için mücadelemiz devam ediyor. İktidar kendisinden olmayan, hak arayan, emekten yana olan her kesime karşı düşmanca bir tutum içerisinde. Eğitim alanında sömürü çarkının devam etmesini istiyor. Kamusal eğitimi de bu şekilde yok edeceğini çok iyi biliyor. Eğitim sen olarak iktidarın kamusal ve bilimsel eğitim karşıtı politikalarına teslim olmayacağımızı ve mücadele edeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz. Bu bağlamda Özel Sektör öğretmenlerinin haklı taleplerinin ve mücadelelerinin yanındayız ve onlarla dayanışma içerisindeyiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.