OHAL’de kısmi revizyon

GÜNDEM 16.07.2021 - 16:39, Güncelleme: 16.07.2021 - 16:39
 

OHAL’de kısmi revizyon

Muhalefetin yoğun eleştirileri üzerine, OHAL Yasası’ndaki gözaltı sürelerinin 3 yıl daha uzaması teklifinin revize edilerek 1 yıla indirildiği söyleyen AKP Grup Başkanvekili Turan aynı şekilde kamu personeli ihracı ile ilgili teklifi de 1 yıla indirdiklerini belirtti.

haberimizvar.net- AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, OHAL Yasası’ndaki gözaltı ve ihraç düzenlemesinde sürenin kısaltıldığını açıkladı. Meclis’te konuşan Turan, “25 maddelik torba yasa teklifinin içinde geçen muhalefetin yoğun ithamlarına maruz kalan olağanüstü hal olarak nitelendirilen 3 tane de maddemiz var. AK Parti açısında değerlendirildiğinde, olağanüstü hal hep zorunluluk olarak gündeme gelmiştir. 2002’de iktidara geldiğimizde bölgesel OHAL’i kaldıran bir partiyiz. Yine 15 Temmuz’da sonra Meclis’in büyük çoğunluğunun desteklediği OHAL yetkisini 2018’de kaldırmış bir partiyiz” dedi. 3 YILLIK OHAL 1 YILA İNDİRİLECEK TMSF’nin kayyum yetkilerinin yoğunluk nedeniyle 3 yıl daha uzatıldığını belirten Turan, terörle mücadele kapsamında gözaltı sürelerinin 3 yıl daha uzaması teklifinin revize edilerek 1 yıla indirildiği söyledi. Turan aynı şekilde kamu personeli ihracıyla ilgili 3 yıl olan teklifin de 1 yıl olarak revize ettiklerini dile getirdi.  
Muhalefetin yoğun eleştirileri üzerine, OHAL Yasası’ndaki gözaltı sürelerinin 3 yıl daha uzaması teklifinin revize edilerek 1 yıla indirildiği söyleyen AKP Grup Başkanvekili Turan aynı şekilde kamu personeli ihracı ile ilgili teklifi de 1 yıla indirdiklerini belirtti.

haberimizvar.net-  AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, OHAL Yasası’ndaki gözaltı ve ihraç düzenlemesinde sürenin kısaltıldığını açıkladı. Meclis’te konuşan Turan, “25 maddelik torba yasa teklifinin içinde geçen muhalefetin yoğun ithamlarına maruz kalan olağanüstü hal olarak nitelendirilen 3 tane de maddemiz var. AK Parti açısında değerlendirildiğinde, olağanüstü hal hep zorunluluk olarak gündeme gelmiştir. 2002’de iktidara geldiğimizde bölgesel OHAL’i kaldıran bir partiyiz. Yine 15 Temmuz’da sonra Meclis’in büyük çoğunluğunun desteklediği OHAL yetkisini 2018’de kaldırmış bir partiyiz” dedi.

3 YILLIK OHAL 1 YILA İNDİRİLECEK

TMSF’nin kayyum yetkilerinin yoğunluk nedeniyle 3 yıl daha uzatıldığını belirten Turan, terörle mücadele kapsamında gözaltı sürelerinin 3 yıl daha uzaması teklifinin revize edilerek 1 yıla indirildiği söyledi. Turan aynı şekilde kamu personeli ihracıyla ilgili 3 yıl olan teklifin de 1 yıl olarak revize ettiklerini dile getirdi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.