‘Özel yetenek Sınavı neden yapılmıyor ?’

GÜNDEM 04.08.2020 - 15:31, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

‘Özel yetenek Sınavı neden yapılmıyor ?’

CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf, Grafik, Heykel, Müzik, Resim, Seramik, Geleneksel Türk Sanatları, Tekstil ve Moda Tasarımı bölümlerinde bu yıla özgü olarak COVİD-19 Pandemisi nedeniyle Özel Yetenek Sınavı’nın yapılmayacak olması ve bölümlere öğrenci alımlarının Merkezi Yerleştirme puanı ile yapılacak olmasına dair açıklamada bulundu.

haberimizvar.net- Akdeniz Üniversitesi resmi internet sitesinden yapılan duyuru ile bu yıl Güzel Sanatlar Fakültesinde Özel Yetenek Sınavı’nın yapılmayacağı ve Merkezi Yerleştirme TYT başarı puanı ile alım yapılacağının açıklanması ile birlikte çok sayıda gencimizin bizlere ulaşarak yaşanacak sıkıntıyı dile getirdiğini belirten CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, özel yetenekle girilebilen ve eğitim sistemi bu yeteneklere göre şekillenen bölümlerin, pandemi gerekçesi ile bu yıla özgü olarak yetenek sınavı yapmaması akademinin ruhuna ve doğasına uygun olmayacağını belirtti.   SAYGINLIĞINA GÖLGE DÜŞÜRÜR CHP’li Zeybek yaptığı açıklamada köklü ve akademik başarıları ile gurur kaynağımız olan Akdeniz Üniversitesinin özel yetenek sınavını kaldırması, bu güzide akademik kurumumuzun saygınlığına da gölge düşüreceğini belirtti. Geçtiğimiz yıl YÖK’ün aldığı ve ertelenen bazı bölümlerde yetenek sınavlarının kaldırılması kararını da hatırlatan CHP’li Zeybek, “Sanata yetenekli gençler yerine, siyasi iktidar kendisine yakın bazı gruplara mensup gençleri üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültelerindeki bölümlere almak için bu uygulamayı yapmak istediği iddiaları hala yanıtlanmamışken, Akdeniz Üniversitesi’nde özel yetenek sınavlarının kaldırılması bir art niyet var mı sorularını akıllara getirmiştir.” dedi.    YETENEKLER ENGELLENMEMELİ CHP’li Zeybek ayrıca açıklamasında şu hususlara değindi; “COVİD-19 Pandemisi sürecinde birçok üniversite gerekli tedbirleri alarak yetenek sınavlarını yapacağını açıklamasına rağmen, Akdeniz Üniversitesinde bunun yapılamayacak olması düşündürücüdür. Özel yetenek sınavına girecek öğrencilerin sınavların yapılacağı üniversite yerleşkesine yalnız alınması, sosyal mesafeye göre sınav yerlerinin düzenlenmesi ve dezenfekte edilmesi, maske zorunluluğu ve zamanın yayılması gibi önlemlerle özel yetenek sınavlarının yapılması mümkündür. Birçok eğitimcinin ortak görüşü de bu yöndedir. Yetenek gereken bölümlere merkezi puanla öğrenci alınması, gençlerimizin yeteneklerinin yok sayılması demek olacaktır. Özel Yetenek Sınavının yapılmaması kararında ısrar edilmesi sonucu gençlerimizin yaşayacağı mağduriyetlerin telafisi mümkün olmayacaktır. Bu karar gerekli önlemler alınarak öğrenciler lehine yeteneklerini gösterebilecekleri sınavın yapılmasına olanak sağlayacak şekilde yeniden gözden geçirilmelidir.”     
CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf, Grafik, Heykel, Müzik, Resim, Seramik, Geleneksel Türk Sanatları, Tekstil ve Moda Tasarımı bölümlerinde bu yıla özgü olarak COVİD-19 Pandemisi nedeniyle Özel Yetenek Sınavı’nın yapılmayacak olması ve bölümlere öğrenci alımlarının Merkezi Yerleştirme puanı ile yapılacak olmasına dair açıklamada bulundu.

haberimizvar.net- Akdeniz Üniversitesi resmi internet sitesinden yapılan duyuru ile bu yıl Güzel Sanatlar Fakültesinde Özel Yetenek Sınavı’nın yapılmayacağı ve Merkezi Yerleştirme TYT başarı puanı ile alım yapılacağının açıklanması ile birlikte çok sayıda gencimizin bizlere ulaşarak yaşanacak sıkıntıyı dile getirdiğini belirten CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, özel yetenekle girilebilen ve eğitim sistemi bu yeteneklere göre şekillenen bölümlerin, pandemi gerekçesi ile bu yıla özgü olarak yetenek sınavı yapmaması akademinin ruhuna ve doğasına uygun olmayacağını belirtti.

 

SAYGINLIĞINA GÖLGE DÜŞÜRÜR

CHP’li Zeybek yaptığı açıklamada köklü ve akademik başarıları ile gurur kaynağımız olan Akdeniz Üniversitesinin özel yetenek sınavını kaldırması, bu güzide akademik kurumumuzun saygınlığına da gölge düşüreceğini belirtti. Geçtiğimiz yıl YÖK’ün aldığı ve ertelenen bazı bölümlerde yetenek sınavlarının kaldırılması kararını da hatırlatan CHP’li Zeybek, “Sanata yetenekli gençler yerine, siyasi iktidar kendisine yakın bazı gruplara mensup gençleri üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültelerindeki bölümlere almak için bu uygulamayı yapmak istediği iddiaları hala yanıtlanmamışken, Akdeniz Üniversitesi’nde özel yetenek sınavlarının kaldırılması bir art niyet var mı sorularını akıllara getirmiştir.” dedi. 

 

YETENEKLER ENGELLENMEMELİ

CHP’li Zeybek ayrıca açıklamasında şu hususlara değindi; “COVİD-19 Pandemisi sürecinde birçok üniversite gerekli tedbirleri alarak yetenek sınavlarını yapacağını açıklamasına rağmen, Akdeniz Üniversitesinde bunun yapılamayacak olması düşündürücüdür. Özel yetenek sınavına girecek öğrencilerin sınavların yapılacağı üniversite yerleşkesine yalnız alınması, sosyal mesafeye göre sınav yerlerinin düzenlenmesi ve dezenfekte edilmesi, maske zorunluluğu ve zamanın yayılması gibi önlemlerle özel yetenek sınavlarının yapılması mümkündür. Birçok eğitimcinin ortak görüşü de bu yöndedir. Yetenek gereken bölümlere merkezi puanla öğrenci alınması, gençlerimizin yeteneklerinin yok sayılması demek olacaktır. Özel Yetenek Sınavının yapılmaması kararında ısrar edilmesi sonucu gençlerimizin yaşayacağı mağduriyetlerin telafisi mümkün olmayacaktır. Bu karar gerekli önlemler alınarak öğrenciler lehine yeteneklerini gösterebilecekleri sınavın yapılmasına olanak sağlayacak şekilde yeniden gözden geçirilmelidir.”   

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.