Patara'da gün batımı güzelliği

YEREL 13.05.2020 - 14:18, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Patara'da gün batımı güzelliği

Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunan antik Patara Plajı'nda yaz mevsiminin yaklaşmasıyla gün batımı güzelliği yaşanmaya başladı. Koronavirüs salgını nedeniyle tarihinin en sessiz günlerini yaşayan antik plajda, akşam gün batımında da tam bir sessizlik ve hüzün yaşanıyor.

haberimizvar.net-18 kilometre uzunluğundaki plajın, 14 kilometresi Kaş sınırları içinde bulunuyor. Patara, güneşin deniz üstünden battığı, güneşin batışında ender bir güzellik oluşan plajlardan biri. Güneşin batışı anında deniz üstünde bir renk cümbüşü oluşuyor. Bu renk cümbüşü plajın Kaş bölümünde, mayıs ayından itibaren ayrı bir güzellikte oluşmaya başlıyor. Geçen yıllarda akşam saatlerinde yüzlerce yerli ve yabancı turist, bu güzelliği izlemeye, bu anı fotoğraf ve video ile ölümsüzleştirmeye geliyordu. Bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle antik plaja giriş yasak. Bu nedenle akşam gün batımında deniz üstünde oluşan renk cümbüşüyle birlikte bir sessizlik çöküyor. Plajı bir sessizlik kaplıyor. Bu sessizliği bozacak tek şey ise bugünlerde antik plaja yumurta bırakacak caretta carettalar olacak. 15 Mayıs'tan sonra caretta carettalar Türkiye'nin en önemli 22 üreme alnından biri olan Patara Plajı'na yumurta bırakmaya başlayacak. 
Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunan antik Patara Plajı'nda yaz mevsiminin yaklaşmasıyla gün batımı güzelliği yaşanmaya başladı. Koronavirüs salgını nedeniyle tarihinin en sessiz günlerini yaşayan antik plajda, akşam gün batımında da tam bir sessizlik ve hüzün yaşanıyor.

haberimizvar.net-18 kilometre uzunluğundaki plajın, 14 kilometresi Kaş sınırları içinde bulunuyor. Patara, güneşin deniz üstünden battığı, güneşin batışında ender bir güzellik oluşan plajlardan biri. Güneşin batışı anında deniz üstünde bir renk cümbüşü oluşuyor. Bu renk cümbüşü plajın Kaş bölümünde, mayıs ayından itibaren ayrı bir güzellikte oluşmaya başlıyor. Geçen yıllarda akşam saatlerinde yüzlerce yerli ve yabancı turist, bu güzelliği izlemeye, bu anı fotoğraf ve video ile ölümsüzleştirmeye geliyordu. Bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle antik plaja giriş yasak. Bu nedenle akşam gün batımında deniz üstünde oluşan renk cümbüşüyle birlikte bir sessizlik çöküyor. Plajı bir sessizlik kaplıyor.


Bu sessizliği bozacak tek şey ise bugünlerde antik plaja yumurta bırakacak caretta carettalar olacak. 15 Mayıs'tan sonra caretta carettalar Türkiye'nin en önemli 22 üreme alnından biri olan Patara Plajı'na yumurta bırakmaya başlayacak. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.