Perge'nin Kızı Kaleiçi'ne geliyor

KÜLTÜR 27.09.2019 - 13:22, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Perge'nin Kızı Kaleiçi'ne geliyor

Muratpaşa Belediyesi'nin 10-13 Ekim tarihlerinde 4'üncüsünü gerçekleştireceği Kaleiçi Old Town Festivali kapsamında Üç Kapılar'da düzenlenecek canlı heykel performansında, Antalya'nın ilk kadın belediye başkanı Plancia Magna için anı defteri açılacak

haberimizvar.net Muratpaşa Belediyesi tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek Kaleiçi Old Town Festivali için geri sayım başladı. Zengin kültürel geçmişi, geleneksel yapısını koruyan evleri, dar sokaklarıyla ziyaretçilerine etkileyici bir ortam sunan Kaleiçi'nin sokaklarında yapılan söyleşiler, konserler, deneysel sanat çalışmalarıyla Kaleiçi Old Town Festivali, 10-13 Ekim tarihlerinde düzenlenecek. ONUR KONUĞU UKRAYNA Geçmiş yıllarda Küba, İtalya, Rusya'yı onur konuğu olarak ağırlayan festivale bu yıl Ukrayna onur konuğu ülke olarak katılacak. Festival, her yıl olduğu gibi 4'üncü yılında da Karailioğlu Parkı'ndan Atatürk Caddesi boyunca devam edecek festival kortejiyle başlayacak. Hıdırlık Kulesi'nin hemen yanı başında bulunan mirador, festivalin ana etkinlik alanı olurken tarihi Üç Kapılar, Eski Balık Pazarı Meydanı, Kesik Minare, Kaleiçi Yat Limanı, Kale Kapısı, Tek Kapılı Han, Karaailioğlu Parkı festivalin etkinlik alanları belirlendi. SANAT ETKİNLİKLERİ YAPILACAK Sokak performansları, Kaleiçi'ni çalışmanın bir parçası haline getiren interaktif sanat etkinlikleri, dinletiler ve canlı heykel performanslarıyla yine dopdolu bir programa sahip Kaleiçi Old Town Festivali, Perge'nin kızı Plancia Magna'yı da şehre indirecek. Antik Pamfilya'nın başkenti Perge'yi yöneten, Antalya'nın ilk kadın belediye başkanı Plancia Magna, canlı heykel performansıyla festival süresince Üç Kapılar'da olacak. Hem kent sakinlerine hem de Kaleiçi'nin yerli ve yabancı konuklarına Perge'nin yöneticisi Plancia Magna'nın tanıtılacağı etkinlikte bir de anı defteri açılacak.
Muratpaşa Belediyesi'nin 10-13 Ekim tarihlerinde 4'üncüsünü gerçekleştireceği Kaleiçi Old Town Festivali kapsamında Üç Kapılar'da düzenlenecek canlı heykel performansında, Antalya'nın ilk kadın belediye başkanı Plancia Magna için anı defteri açılacak

haberimizvar.net Muratpaşa Belediyesi tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek Kaleiçi Old Town Festivali için geri sayım başladı. Zengin kültürel geçmişi, geleneksel yapısını koruyan evleri, dar sokaklarıyla ziyaretçilerine etkileyici bir ortam sunan Kaleiçi'nin sokaklarında yapılan söyleşiler, konserler, deneysel sanat çalışmalarıyla Kaleiçi Old Town Festivali, 10-13 Ekim tarihlerinde düzenlenecek.

ONUR KONUĞU UKRAYNA

Geçmiş yıllarda Küba, İtalya, Rusya'yı onur konuğu olarak ağırlayan festivale bu yıl Ukrayna onur konuğu ülke olarak katılacak. Festival, her yıl olduğu gibi 4'üncü yılında da Karailioğlu Parkı'ndan Atatürk Caddesi boyunca devam edecek festival kortejiyle başlayacak. Hıdırlık Kulesi'nin hemen yanı başında bulunan mirador, festivalin ana etkinlik alanı olurken tarihi Üç Kapılar, Eski Balık Pazarı Meydanı, Kesik Minare, Kaleiçi Yat Limanı, Kale Kapısı, Tek Kapılı Han, Karaailioğlu Parkı festivalin etkinlik alanları belirlendi.

SANAT ETKİNLİKLERİ YAPILACAK

Sokak performansları, Kaleiçi'ni çalışmanın bir parçası haline getiren interaktif sanat etkinlikleri, dinletiler ve canlı heykel performanslarıyla yine dopdolu bir programa sahip Kaleiçi Old Town Festivali, Perge'nin kızı Plancia Magna'yı da şehre indirecek. Antik Pamfilya'nın başkenti Perge'yi yöneten, Antalya'nın ilk kadın belediye başkanı Plancia Magna, canlı heykel performansıyla festival süresince Üç Kapılar'da olacak. Hem kent sakinlerine hem de Kaleiçi'nin yerli ve yabancı konuklarına Perge'nin yöneticisi Plancia Magna'nın tanıtılacağı etkinlikte bir de anı defteri açılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.