Polis çok, adalet yok

GÜNDEM 09.07.2020 - 15:52, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Polis çok, adalet yok

Mecliste görüşülen ‘Çoklu Baro Yasası’na karşı baro başkanları Kuğulu Park’ta nöbet tutmaya başladı. Baro başkanlarının etrafını çeviren polis parka girişleri de engelliyor. Polis ablukasına tepki gösteren Antalya Baro Başkanı Polat Balkan, “Her yerde polis var, hiçbir yerde adalet yok” dedi.

haberimizvar.net-Baro başkanları Kuğulu Park’ta nöbet tutuyor. Mecliste görüşülen Baro Yasası teklifinin geçmemesi için Ankara’ya giden baro başkanlarının başlattığı tepki eylemleri bugün de devam etti. Ankara’daki Kuğulu Park’ta nöbet tuttuklarını duyuran Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, “Her yerde polis var, hiçbir yerde adalet yok” dedi. ‘ANKARA’DA NÖBET TUTACAĞIZ’ Baro başkanları olarak yasa teklifi Meclis'te görüşüldüğü süre boyunca Ankara’da ‘nöbette’ olacaklarını belirten Balkan, “Meslektaşlarımızı da sesimize ses, gücümüze güç katmak üzere, teklife ilişkin görüşmeler sona erinceye kadar yanımızda olmaya Ankara’ya davet ediyoruz” çağrısı yaptı. ‘POLİS DEVLETİNİN BİR KANITIDIR’ Kuğulu Park’ta nöbete başlayan çok sayıda baro başkanının çevresi emniyet araçları ve çevik kuvvet ekipleri tarafından çevrildi, parka girilmesine izin verilmiyor. Barikatın ardından açıklama yapan İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, “Bu durum polis devleti olduğumuzun bir kanıtıdır” dedi. Baro başkanlarının çağrısı ile Kuğulu Park’a gelen avukatlar, polis ablukası altında olan meslektaşlarına destek veriyor. KUĞULU PARK’A DAVET EDİYORUZ Avukatlık Yasasında değişiklik öngören teklifin 80 baronun itirazına rağmen Adalet Komisyonu’nda kabul edilip, TBMM Genel Kurulu’na sevk edilerek görüşülmeye başlandığı hatırlatan Ankara Barosu da şu açıklamaya yaptı: “Çok sayıda baro başkanı ile birlikte bu teklife karşı sesimizi ve itirazlarımızı dile getirmek için yasa teklifi Meclis’te görüşüldüğü süre boyunca Ankara Kuğulu Park’ta nöbette olacağız. Tüm meslektaşlarımızı cübbeleri ile birlikte sesimize ses, gücümüze güç katmak ve Anayasa’nın 74. madde uyarınca TBMM’ye dilekçe vermek üzere Kuğulu Park’a davet ediyoruz”.  
Mecliste görüşülen ‘Çoklu Baro Yasası’na karşı baro başkanları Kuğulu Park’ta nöbet tutmaya başladı. Baro başkanlarının etrafını çeviren polis parka girişleri de engelliyor. Polis ablukasına tepki gösteren Antalya Baro Başkanı Polat Balkan, “Her yerde polis var, hiçbir yerde adalet yok” dedi.

haberimizvar.net-Baro başkanları Kuğulu Park’ta nöbet tutuyor. Mecliste görüşülen Baro Yasası teklifinin geçmemesi için Ankara’ya giden baro başkanlarının başlattığı tepki eylemleri bugün de devam etti. Ankara’daki Kuğulu Park’ta nöbet tuttuklarını duyuran Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, “Her yerde polis var, hiçbir yerde adalet yok” dedi.

‘ANKARA’DA NÖBET TUTACAĞIZ’

Baro başkanları olarak yasa teklifi Meclis'te görüşüldüğü süre boyunca Ankara’da ‘nöbette’ olacaklarını belirten Balkan, “Meslektaşlarımızı da sesimize ses, gücümüze güç katmak üzere, teklife ilişkin görüşmeler sona erinceye kadar yanımızda olmaya Ankara’ya davet ediyoruz” çağrısı yaptı.

‘POLİS DEVLETİNİN BİR KANITIDIR’

Kuğulu Park’ta nöbete başlayan çok sayıda baro başkanının çevresi emniyet araçları ve çevik kuvvet ekipleri tarafından çevrildi, parka girilmesine izin verilmiyor. Barikatın ardından açıklama yapan İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, “Bu durum polis devleti olduğumuzun bir kanıtıdır” dedi. Baro başkanlarının çağrısı ile Kuğulu Park’a gelen avukatlar, polis ablukası altında olan meslektaşlarına destek veriyor.

KUĞULU PARK’A DAVET EDİYORUZ

Avukatlık Yasasında değişiklik öngören teklifin 80 baronun itirazına rağmen Adalet Komisyonu’nda kabul edilip, TBMM Genel Kurulu’na sevk edilerek görüşülmeye başlandığı hatırlatan Ankara Barosu da şu açıklamaya yaptı: “Çok sayıda baro başkanı ile birlikte bu teklife karşı sesimizi ve itirazlarımızı dile getirmek için yasa teklifi Meclis’te görüşüldüğü süre boyunca Ankara Kuğulu Park’ta nöbette olacağız. Tüm meslektaşlarımızı cübbeleri ile birlikte sesimize ses, gücümüze güç katmak ve Anayasa’nın 74. madde uyarınca TBMM’ye dilekçe vermek üzere Kuğulu Park’a davet ediyoruz”.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.