Reis Çelik kendini eleştirenlere ‘FETÖ’cü’ dedi

GÜNDEM 17.08.2019 - 19:20, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Reis Çelik kendini eleştirenlere ‘FETÖ’cü’ dedi

Altın Portakal’ın danışmanı yönetmen Reis Çelik de kendini AKP ağzıyla savundu. Kendisine yönelik eleştirilere ‘Gerici imam FETÖ gazeteciliği’ diyen Çelik, gösterilen tepkilerin de ‘eski yönetimin sabotajı’ olduğunu iddia etti.

haberimizvar.net – Modern Zamanlar sinema dergisinin kendisiyle yaptığı bir röportajda ‘sansür festivali’ olarak tarihe geçen 51’inci Altın Portakal Film Festivali’nde danışmanlık yaptığını, toplantıya katıldığını söyleyen yönetmen Reis Çelik, bunu hatırlatanlara “Gerici imam FETÖ gazetecileri” suçlamasında bulundu. Sosyal medya hesabında “Gerici imam FETÖ gazeteciliğine yanıtımdır” diye açıklama yapan Çelik, “2014 yılında Antalya Film Festivali’nda bir belgeselin yasaklandığı dönemde festivalin danışmanı olduğum ve bu yasaklamaya ses çıkarmadığım ileri sürülmektedir. Şu ana kadar Antalya dahil hiç bir festivalde danışmanlık yapmadım. Yönetimleriyle hiç bir ilişkim olmadı” ifadelerini kullandı. ‘ÜCRETİ FİLMYÖN’E BAĞIŞLAYACAĞIM’ Tam tersine, o yasağa ve özellikle son iki yıldır ulusal yarışmaları kaldıran Menderes belediyesine karşı sürdürülen boykot sürecini başlatan ve öncülüğünü yapan kuruluşun, başkanlığını yaptığı Film Yönetmenleri Derneği (FİLMYÖN) olduğunu söyleyen Reis Çelik,  “Muhittin Böcek başkanlığındaki Antalya Belediyesi, 2019 Altın Portakal Film Festivali’nde sektör adına danışman olmamı istemişlerdir. Ulusal yarışmalar ve sinema sektörünün diğer dile getirdiği taleplerin yenine getirileceği açıklandığı takdirde kabul edeceğimi ilettim. Bu danışmanlığın karşılığında bir ücret olacaksa onun da FİLMYÖN’e bağış olarak kabul edeceğimi toplantıda açıkladım” şeklinde bilgi verdi. ‘BUNLAR ESKİ YÖNETİMİN SABOTAJI’ Kendisine yöneltilen tepkileri “eski yönetiminin sabotajı” diye adlandıran Çelik, “Muhittin Böcek yönetimini ve yeniden başlayacak olan ulusal yarışmaların şimdiden sabote edilmesi planı açıktır. Daha festival programını bile açıklamadan boğmaya çalışmak tam bir hainliktir. Böyle imamlar darbecisi Fetullah Gülen’in gazetecilik yöntemiyle çamur atıp yıpratmak yöntemi çok bildiğimiz bir yoldur. Ama üzücü olan kendini özgürlükçü, ilerici sananların bu tuzağa düşmeleridir. Hiç bir zaman hakkımda yazılan olumlu ya da olumsuz yoruma, habere asla yanıt vermedim. Çünkü düşüncenin özgürlüğüne hep inandım. Doğruyu söylemekten asla geri durmadım. En karşı olduğum taraftan gelse bile doğru gördüğümün yanında yer aldım. Kendime destur edindiğim ve hayatımda asla geri adım atmadan savunduğum sosyalist ahlakın gereği budur” dedi. ‘PORTAKALDAN ÖZÜR DİLİYORUM’ Çelik açıklamasını şu sözlerle bitirdi: “Sansürü savundu gibi yakıştırmaları bana yaftalamak kimsenin haddine değildir. Hayatım boyunca faşizme ve onun yansımalarına karşı mücadele etmiş, bedeller ödemiş biri olarak bu suçlamaları bir yazıyla da geçiştirmeyeceğimin bilinmesini isterim. 2014 yılında yapılan akılsızlıklara yazdığım yazı ve yorum belli ki bazı çevrelerde karın ağrısı yaratmış. Bu yüzden yazıyı yeniden yayınlıyorum. Ama portakal benzetmesinden dolayı sadece portakal meyvesinden özür diliyorum. Çünkü onun içinde bize faydası olan bolca C vitamini var. Şimdilik, hakkımda yazılanları ispata ya da özüre davet ediyorum”. (Haber Merkezi)    
Altın Portakal’ın danışmanı yönetmen Reis Çelik de kendini AKP ağzıyla savundu. Kendisine yönelik eleştirilere ‘Gerici imam FETÖ gazeteciliği’ diyen Çelik, gösterilen tepkilerin de ‘eski yönetimin sabotajı’ olduğunu iddia etti.

haberimizvar.net – Modern Zamanlar sinema dergisinin kendisiyle yaptığı bir röportajda ‘sansür festivali’ olarak tarihe geçen 51’inci Altın Portakal Film Festivali’nde danışmanlık yaptığını, toplantıya katıldığını söyleyen yönetmen Reis Çelik, bunu hatırlatanlara “Gerici imam FETÖ gazetecileri” suçlamasında bulundu. Sosyal medya hesabında “Gerici imam FETÖ gazeteciliğine yanıtımdır” diye açıklama yapan Çelik, “2014 yılında Antalya Film Festivali’nda bir belgeselin yasaklandığı dönemde festivalin danışmanı olduğum ve bu yasaklamaya ses çıkarmadığım ileri sürülmektedir. Şu ana kadar Antalya dahil hiç bir festivalde danışmanlık yapmadım. Yönetimleriyle hiç bir ilişkim olmadı” ifadelerini kullandı.

‘ÜCRETİ FİLMYÖN’E BAĞIŞLAYACAĞIM’

Tam tersine, o yasağa ve özellikle son iki yıldır ulusal yarışmaları kaldıran Menderes belediyesine karşı sürdürülen boykot sürecini başlatan ve öncülüğünü yapan kuruluşun, başkanlığını yaptığı Film Yönetmenleri Derneği (FİLMYÖN) olduğunu söyleyen Reis Çelik,  “Muhittin Böcek başkanlığındaki Antalya Belediyesi, 2019 Altın Portakal Film Festivali’nde sektör adına danışman olmamı istemişlerdir. Ulusal yarışmalar ve sinema sektörünün diğer dile getirdiği taleplerin yenine getirileceği açıklandığı takdirde kabul edeceğimi ilettim. Bu danışmanlığın karşılığında bir ücret olacaksa onun da FİLMYÖN’e bağış olarak kabul edeceğimi toplantıda açıkladım” şeklinde bilgi verdi.

‘BUNLAR ESKİ YÖNETİMİN SABOTAJI’

Kendisine yöneltilen tepkileri “eski yönetiminin sabotajı” diye adlandıran Çelik, “Muhittin Böcek yönetimini ve yeniden başlayacak olan ulusal yarışmaların şimdiden sabote edilmesi planı açıktır. Daha festival programını bile açıklamadan boğmaya çalışmak tam bir hainliktir. Böyle imamlar darbecisi Fetullah Gülen’in gazetecilik yöntemiyle çamur atıp yıpratmak yöntemi çok bildiğimiz bir yoldur. Ama üzücü olan kendini özgürlükçü, ilerici sananların bu tuzağa düşmeleridir. Hiç bir zaman hakkımda yazılan olumlu ya da olumsuz yoruma, habere asla yanıt vermedim. Çünkü düşüncenin özgürlüğüne hep inandım. Doğruyu söylemekten asla geri durmadım. En karşı olduğum taraftan gelse bile doğru gördüğümün yanında yer aldım. Kendime destur edindiğim ve hayatımda asla geri adım atmadan savunduğum sosyalist ahlakın gereği budur” dedi.

‘PORTAKALDAN ÖZÜR DİLİYORUM’

Çelik açıklamasını şu sözlerle bitirdi: “Sansürü savundu gibi yakıştırmaları bana yaftalamak kimsenin haddine değildir. Hayatım boyunca faşizme ve onun yansımalarına karşı mücadele etmiş, bedeller ödemiş biri olarak bu suçlamaları bir yazıyla da geçiştirmeyeceğimin bilinmesini isterim. 2014 yılında yapılan akılsızlıklara yazdığım yazı ve yorum belli ki bazı çevrelerde karın ağrısı yaratmış. Bu yüzden yazıyı yeniden yayınlıyorum. Ama portakal benzetmesinden dolayı sadece portakal meyvesinden özür diliyorum. Çünkü onun içinde bize faydası olan bolca C vitamini var. Şimdilik, hakkımda yazılanları ispata ya da özüre davet ediyorum”. (Haber Merkezi)

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.