Saadet’in ahlaki kriteri yok

SİYASET 04.11.2019 - 13:14, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Saadet’in ahlaki kriteri yok

İdris Naim Şahin’in Saadet Partisi’nde GİK üyesi yapılmasına, “Haydi hep beraber takla atıyoruz” diye tepki gösteren Ali Aktaş, “İtirazım 17 yıllık iktidarın İslam algısını bozduğu bir vasatta listenin hiçbir ahlaki kıstas taşımamasınadır” diye eleştirilerini sürdürdü

haberimizvar.net Saadet Partisi’nin Pazar günü Ankara’da yapılan 7. Olağan Büyük Kongresi’nde AKP hükümetinin eski içişleri bakanlarından ‘taklacı’ diye anılan İdris Naim Şahin’i Genel İdare Kurulu’na (GİK) alınmasına eleştiriler sürüyor. “İdris Naim Şahin Bey benden çok daha fazla milli görüşçüdür. Haydi hep beraber takla atıyoruz şimdi” diyerek sosyal medyada tepki bayrağını açan Saadet Partisi’nin Ankara milletvekili ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ali Aktaş eleştirilerini sıralamaya devam etti. ‘SUNULAN LİSTE AHLAKİ DEĞİL’ Saadet Partisi kongresinde delegelerin önüne konulan GİK listesinde hiçbir ahlaki kıstas gözetilmediğini söyleyen Aktaş, “İtirazım 17 yıllık iktidarın İslam algısını olağanüstü bozduğu bir vasatta listenin hiçbir ahlaki kıstas gözetilmeksizin sunulmasınadır. Mart ayındaki seçimlerde AK Partili olan isimler listeye girdi. İyi de oldu ama listenin ahlaki bir kriteri olmadığı da ortaya çıktı” açıklamasında bulundu. ‘GETTOLAŞMA DAYATILIYOR’ Aktaş şöyle devam etti: “Türkiye’yi değiştirmek isteyen bir kadroyuz. İdeallerimiz ve değerlerimiz var. Ama bunları gerçekleştirecek, irade ortaya koyacak, halkın meydanında siyaset yapacak bir politik tutumdan uzağız. Refah Partisi’nin yaptığı açılımı yapalım istiyoruz. Ama gettolaşma dayatılıyor. Allah da sorar, millet de sorar, bu davaya emek veren cefakar ve vefakar insanlar da sorar. İtirazım bunadır. Kısa vadeli hesaplar, Temel bey sonrası tasarım hayalleri karşısında Allah’ın da bir muradı olduğunu zaten yaşayıp göreceğiz. Hepimiz imtihan ediliyoruz. Vesselam” ifadelerini kullandı. ‘KENDİME BİR ŞEY İSTEMEDİM’ “Kendisi GİK’e giremedi diye eleştiriyor” tarzı suçlamaların da önünü kesmeye çalışan Aktaş, “24 Haziran 2018 Seçimleri için aday olmayacağımı önceden açıklamıştım. Lakin listelerin teslim edilmesine birkaç gün kala Ankara’dan aday yapıldım. Gittim ve ailemden uzakta 40 gün çalıştım. Son mahalli idareler seçimlerinde aday olmak istemedim ve hatta temayül yoklaması yapılacağını öğrendiğim toplantının başında emrivaki yapılmasın diye terk edip evime gittim. Lakin aday gösterildim ve herkes şahit ki teşkilatımızla beraber çok çalıştık. Bugün yapılan kongremiz öncesinde ise bir tek kişi bile şahsım için bir şey istediğimi, doğrudan ya da dolaylı en ufak bir talepte bulunduğumu söyleyemez. Bir şey olmak istediğimi lafzen veya manen ifade ettiğimi hiç kimse beyan edemez. Böyle bir şey olmadı” diye yazdı.
İdris Naim Şahin’in Saadet Partisi’nde GİK üyesi yapılmasına, “Haydi hep beraber takla atıyoruz” diye tepki gösteren Ali Aktaş, “İtirazım 17 yıllık iktidarın İslam algısını bozduğu bir vasatta listenin hiçbir ahlaki kıstas taşımamasınadır” diye eleştirilerini sürdürdü

haberimizvar.net Saadet Partisi’nin Pazar günü Ankara’da yapılan 7. Olağan Büyük Kongresi’nde AKP hükümetinin eski içişleri bakanlarından ‘taklacı’ diye anılan İdris Naim Şahin’i Genel İdare Kurulu’na (GİK) alınmasına eleştiriler sürüyor. “İdris Naim Şahin Bey benden çok daha fazla milli görüşçüdür. Haydi hep beraber takla atıyoruz şimdi” diyerek sosyal medyada tepki bayrağını açan Saadet Partisi’nin Ankara milletvekili ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ali Aktaş eleştirilerini sıralamaya devam etti.

‘SUNULAN LİSTE AHLAKİ DEĞİL’

Saadet Partisi kongresinde delegelerin önüne konulan GİK listesinde hiçbir ahlaki kıstas gözetilmediğini söyleyen Aktaş, “İtirazım 17 yıllık iktidarın İslam algısını olağanüstü bozduğu bir vasatta listenin hiçbir ahlaki kıstas gözetilmeksizin sunulmasınadır. Mart ayındaki seçimlerde AK Partili olan isimler listeye girdi. İyi de oldu ama listenin ahlaki bir kriteri olmadığı da ortaya çıktı” açıklamasında bulundu.

‘GETTOLAŞMA DAYATILIYOR’

Aktaş şöyle devam etti: “Türkiye’yi değiştirmek isteyen bir kadroyuz. İdeallerimiz ve değerlerimiz var. Ama bunları gerçekleştirecek, irade ortaya koyacak, halkın meydanında siyaset yapacak bir politik tutumdan uzağız. Refah Partisi’nin yaptığı açılımı yapalım istiyoruz. Ama gettolaşma dayatılıyor. Allah da sorar, millet de sorar, bu davaya emek veren cefakar ve vefakar insanlar da sorar. İtirazım bunadır. Kısa vadeli hesaplar, Temel bey sonrası tasarım hayalleri karşısında Allah’ın da bir muradı olduğunu zaten yaşayıp göreceğiz. Hepimiz imtihan ediliyoruz. Vesselam” ifadelerini kullandı.

‘KENDİME BİR ŞEY İSTEMEDİM’

“Kendisi GİK’e giremedi diye eleştiriyor” tarzı suçlamaların da önünü kesmeye çalışan Aktaş, “24 Haziran 2018 Seçimleri için aday olmayacağımı önceden açıklamıştım. Lakin listelerin teslim edilmesine birkaç gün kala Ankara’dan aday yapıldım. Gittim ve ailemden uzakta 40 gün çalıştım. Son mahalli idareler seçimlerinde aday olmak istemedim ve hatta temayül yoklaması yapılacağını öğrendiğim toplantının başında emrivaki yapılmasın diye terk edip evime gittim. Lakin aday gösterildim ve herkes şahit ki teşkilatımızla beraber çok çalıştık. Bugün yapılan kongremiz öncesinde ise bir tek kişi bile şahsım için bir şey istediğimi, doğrudan ya da dolaylı en ufak bir talepte bulunduğumu söyleyemez. Bir şey olmak istediğimi lafzen veya manen ifade ettiğimi hiç kimse beyan edemez. Böyle bir şey olmadı” diye yazdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.