Sabahın olduğunu soran yok !

GÜNDEM 29.07.2020 - 12:39, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Sabahın olduğunu soran yok !

CHP Parti Meclisi’ne Antalya’dan temsilci seçilmemesini il yönetiminin ‘ayıbı’ olarak nitelendiren Milletvekili Aydın Özer’den sonra bir tepki de Milletvekili Çetin Osman Budak’tan geldi. Özer’in tespitlerine katıldığını belirten Budak, “Bize sabahın olduğunu soran yok” dedi.

haberimizvar.net- CHP’nin hafta sonu yapılan 37. Olağan Kurultayı’nda Parti Meclisi’ne Antalya’dan herhangi bir ismin girememesi, Antalya CHP yönetimini tartışılır hale getirdi. Bilhassa sosyal medya üzerinden yoğun eleştirilere maruz kalan CHP İl yönetimine ilk açık eleştiri ise Antalya Milletvekili Aydın Özer’den gelmişti. haberimizvar.net’e açıklama yapan Özer, İl Başkanı Nusret Bayar tarafından Antalya milletvekillerinin yok sayıldığını belirterek, “İl başkanı gelip sormadı, bilgi paylaşmadı. Biz de kurultay delegesiyiz. Sonuçta ortaya böyle bir anahtar liste çıktı. Onların iddiaları yüzünden Antalya temsilcisiz kaldı. Bizlere de sorsaydı, belki bir tane arkadaşımız Parti Meclisi’nde olabilirdi. İnsan yarım ağızla olsa bile sorar” demişti.   ‘AYDIN BEY DOĞRU SÖYLEMİŞ’ Parti Meclisi’nde Antalya’yı temsilcisiz bırakanların Genel Merkez’le ve delegelerle ilişki kurmayan yöneticiler olduğunu savunan Aydın Özer, “Bu arkadaşlar yüksek bir ego içinde. Egoları yüzünden kimseye sorma ihtiyacı bile duymadılar. Çok ayıp etmişlerdir. Hepimiz için tarihi bir ayıptır. Bu kadar etkisiz ve kibirli bir yönetimin alacağı sonuç budur. Kocaeli’ni, Bursa’yı örnek alsınlar” ifadelerini kullanmıştı. Özer’in ses getiren bu açıklamalarının ardından bir başka Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak da benzer tepkiler verdi. Haberimizvar.net’in konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Budak da, “Aydın beyin söylediklerine aynen katılıyorum. Doğru söylemiş, doğru tespitler yapmış” diyerek tepkilerini şöyle dile getirdi;   ‘BUNU ONLARA SORMAK LAZIM’  “Hadi Deniz bey rahatsız onu saymayalım 4 milletvekili var. Kurultay öncesi akşam tüm delegasyonla yemekteydik. Biraradaydık. Bir şey sormak isterlerse diye. Ama soran olmadı. Bize zaten sabahın olduğunu soran yok. Oysa partimizin birlik beraberliğe her zamankinden fazla ihtiyacı var. Hiç kimsenin partiyi bölmeye, parçalamaya hakkı hukuku yoktur. Buna ben de dahil olmak üzere. Bu yüzden meseleleri bu boyutta ele alıp tartışmak gerekir. Burada birlik beraberliği tesis etmesi gereken de örgütün başıdır. Örgüt yönetimidir. Büyükşehir’i kazanmış 5 milletvekilinin olduğu bir Antalya’nın Parti Meclisi’nde temsilcisinin olmaması doğru değil. Bunu onlara sormak lazım.”    
CHP Parti Meclisi’ne Antalya’dan temsilci seçilmemesini il yönetiminin ‘ayıbı’ olarak nitelendiren Milletvekili Aydın Özer’den sonra bir tepki de Milletvekili Çetin Osman Budak’tan geldi. Özer’in tespitlerine katıldığını belirten Budak, “Bize sabahın olduğunu soran yok” dedi.

haberimizvar.net- CHP’nin hafta sonu yapılan 37. Olağan Kurultayı’nda Parti Meclisi’ne Antalya’dan herhangi bir ismin girememesi, Antalya CHP yönetimini tartışılır hale getirdi. Bilhassa sosyal medya üzerinden yoğun eleştirilere maruz kalan CHP İl yönetimine ilk açık eleştiri ise Antalya Milletvekili Aydın Özer’den gelmişti. haberimizvar.net’e açıklama yapan Özer, İl Başkanı Nusret Bayar tarafından Antalya milletvekillerinin yok sayıldığını belirterek, “İl başkanı gelip sormadı, bilgi paylaşmadı. Biz de kurultay delegesiyiz. Sonuçta ortaya böyle bir anahtar liste çıktı. Onların iddiaları yüzünden Antalya temsilcisiz kaldı. Bizlere de sorsaydı, belki bir tane arkadaşımız Parti Meclisi’nde olabilirdi. İnsan yarım ağızla olsa bile sorar” demişti.

 

‘AYDIN BEY DOĞRU SÖYLEMİŞ’

Parti Meclisi’nde Antalya’yı temsilcisiz bırakanların Genel Merkez’le ve delegelerle ilişki kurmayan yöneticiler olduğunu savunan Aydın Özer, “Bu arkadaşlar yüksek bir ego içinde. Egoları yüzünden kimseye sorma ihtiyacı bile duymadılar. Çok ayıp etmişlerdir. Hepimiz için tarihi bir ayıptır. Bu kadar etkisiz ve kibirli bir yönetimin alacağı sonuç budur. Kocaeli’ni, Bursa’yı örnek alsınlar” ifadelerini kullanmıştı. Özer’in ses getiren bu açıklamalarının ardından bir başka Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak da benzer tepkiler verdi. Haberimizvar.net’in konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Budak da, “Aydın beyin söylediklerine aynen katılıyorum. Doğru söylemiş, doğru tespitler yapmış” diyerek tepkilerini şöyle dile getirdi;

 

‘BUNU ONLARA SORMAK LAZIM’

 “Hadi Deniz bey rahatsız onu saymayalım 4 milletvekili var. Kurultay öncesi akşam tüm delegasyonla yemekteydik. Biraradaydık. Bir şey sormak isterlerse diye. Ama soran olmadı. Bize zaten sabahın olduğunu soran yok. Oysa partimizin birlik beraberliğe her zamankinden fazla ihtiyacı var. Hiç kimsenin partiyi bölmeye, parçalamaya hakkı hukuku yoktur. Buna ben de dahil olmak üzere. Bu yüzden meseleleri bu boyutta ele alıp tartışmak gerekir. Burada birlik beraberliği tesis etmesi gereken de örgütün başıdır. Örgüt yönetimidir. Büyükşehir’i kazanmış 5 milletvekilinin olduğu bir Antalya’nın Parti Meclisi’nde temsilcisinin olmaması doğru değil. Bunu onlara sormak lazım.”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.