Sadece ürün değil, isim de hileli

GÜNDEM 14.10.2019 - 11:46, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Sadece ürün değil, isim de hileli

Tarım Bakanlığı’nın yayınladığı ‘hileli gıda’ listesinde Adalı Efe isimli markanın da yer alması üzerine açıklama yapan ‘Adalı Efe, Burhaniye’ firması yetkilileri, “Listedeki firma tescilli markamızı kanunsuz olarak kullandıkları için davalı olduğumuz biridir” dedi

haberimizvar.net Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kamuoyu ile paylaşılan hileli gıda listesindeki bir isim benzerliği nedeniyle açıklama geldi. Balıkesir’in Burhaniye İlçesi’nde faaliyet gösteren “Adalı Efe Zeytin ve Zeytinyağı, Burhaniye” markası, hileli gıda listesindeki “Adalı Efe Zeytin ve Zeytinyağı, Cunda Ayvalık” markasından şikayetçi oldu. Söz konusu markanın aslen Burdur merkezli olduğunu belirten “Adalı Efe, Burhaniye” yetkilileri, “Tescilli markamızı kanunsuz olarak kullandıkları için davalık olduğumuz bir firmadır. İsim karışıklığı kalitemizden şüphe duymayan bazı tüketicilerimizi şaşırtmıştır” dedi. ÜSTÜN LEZZET ÖDÜLLERİNE SAHİP Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Şu anda piyasada dahi olmayan, adreslerinde bulamadığımız, birçok alacaklısıyla isim benzerliğinden dolayı muhatap olmak zorunda kaldığımız bu firmanın, biz ‘Adalı Efe/Burhaniye’ ile hiç bir ilgisi yoktur. Londra, Tokyo ve Brüksel’den Uluslararası Zeytinyağı Konseyleri ve Üstün Lezzet ödüllerine sahip firmamızda, ISO 22000-2005 Gıda Güvenliği Yönetimi, ISO 9001-2015 Kalite Güvenliği Yönetimi ve FSSC 22000-2010 Gıda Güvenliği Yönetimi sertifikalarına sahip olarak, kalitemiz sürekli kontrol altında tutulmaktadır. ‘Adalı Efe Zeytin ve Zeytinyağı/Burhaniye’ olarak markamızı, ülkemiz ve dünya pazarlarına taşımaktan gurur duyar ve daha uzun yıllar sofralarınızda olmaya devam edeceğimizi tüketicilerimize bildirir ve ‘Adalı Efe’ ismini ucuz taklitlerinden uzak tutmanızı rica ederiz.”
Tarım Bakanlığı’nın yayınladığı ‘hileli gıda’ listesinde Adalı Efe isimli markanın da yer alması üzerine açıklama yapan ‘Adalı Efe, Burhaniye’ firması yetkilileri, “Listedeki firma tescilli markamızı kanunsuz olarak kullandıkları için davalı olduğumuz biridir” dedi

haberimizvar.net Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kamuoyu ile paylaşılan hileli gıda listesindeki bir isim benzerliği nedeniyle açıklama geldi. Balıkesir’in Burhaniye İlçesi’nde faaliyet gösteren “Adalı Efe Zeytin ve Zeytinyağı, Burhaniye” markası, hileli gıda listesindeki “Adalı Efe Zeytin ve Zeytinyağı, Cunda Ayvalık” markasından şikayetçi oldu. Söz konusu markanın aslen Burdur merkezli olduğunu belirten “Adalı Efe, Burhaniye” yetkilileri, “Tescilli markamızı kanunsuz olarak kullandıkları için davalık olduğumuz bir firmadır. İsim karışıklığı kalitemizden şüphe duymayan bazı tüketicilerimizi şaşırtmıştır” dedi.

ÜSTÜN LEZZET ÖDÜLLERİNE SAHİP

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Şu anda piyasada dahi olmayan, adreslerinde bulamadığımız, birçok alacaklısıyla isim benzerliğinden dolayı muhatap olmak zorunda kaldığımız bu firmanın, biz ‘Adalı Efe/Burhaniye’ ile hiç bir ilgisi yoktur. Londra, Tokyo ve Brüksel’den Uluslararası Zeytinyağı Konseyleri ve Üstün Lezzet ödüllerine sahip firmamızda, ISO 22000-2005 Gıda Güvenliği Yönetimi, ISO 9001-2015 Kalite Güvenliği Yönetimi ve FSSC 22000-2010 Gıda Güvenliği Yönetimi sertifikalarına sahip olarak, kalitemiz sürekli kontrol altında tutulmaktadır. ‘Adalı Efe Zeytin ve Zeytinyağı/Burhaniye’ olarak markamızı, ülkemiz ve dünya pazarlarına taşımaktan gurur duyar ve daha uzun yıllar sofralarınızda olmaya devam edeceğimizi tüketicilerimize bildirir ve ‘Adalı Efe’ ismini ucuz taklitlerinden uzak tutmanızı rica ederiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.