Şahin’den Cumhurbaşkanına: ‘Peki yetim hakkı yemek helal mi?’

GÜNDEM 21.10.2019 - 14:13, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Şahin’den Cumhurbaşkanına: ‘Peki yetim hakkı yemek helal mi?’

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘sigara haramdır’ açıklamasına tepki göstererek, “Peki yetim hakkı yemek helal mi?” diye sordu

haberimizvar.net CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘sigara haramdır’ açıklamasına tepki gösterdi. Sigaranın sağlığa zararlı olduğu konusundan hemfikri olduklarını belirten Şahin, “AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan sigara haram diyor. Bizler de sigaranın sağlığa zararlı olduğu konusunda hemfikiriz. Bu noktada bir şüphe yok. Ama en az sigara kadar sağlığa zararlı olan ve haram kategorisine girecek şeyleri söylemezsek olmaz. Mesela; Garibanın cebinden alıp, Ali Ağaoğlu'na verdiğiniz 1 milyar 400 milyon haram değil mi? 'Bu milletin a... koyacağız' diyen Mehmet Cengiz 425 milyon liralık vergi borcunun silinmesi ve onun şirketine verdiğiniz ihaleler haram değil mi? 10 liman, 81 santral, 40 işletme, 3 bin 483 taşınmaz, 3 gemi ve 36 maden sahası başta olmak üzere Türkiye'nin en büyük ve önemli kuruluşlarının, yok pahasına, neredeyse yıllık kâr oranına, devletten alınarak özel sektöre peşkeş çekilmesi haram değil mi? Cinsel istismar vakaları ile gündeme gelen ve toplumda infiale yol açan tarikat ve cemaatlere ait yurtların varlığı ve bunlara yönelik devlet desteği haram değil mi? Belediyeler aracılığıyla bu tecavüzcü ve istismarcı tarikat ve cemaatlere ait vakıflara milyonlarca liranın aktarılması haram değil mi? Bölgenin akciğeri konumunda olan Kazdağları’nın altın arayan Kanadalı firmaya peşkeş çekilmesi, 200 bin ağacın katledilmesi haram değil mi? Ne yaptıklarına dair henüz bilgimizin olmadığı Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyelerine 18 Bin TL maaş ödenirken, sözde kadroya geçirilen taşeron işçilere, enflasyon oranı yüzde 26 iken, yılda sadece yüzde 4 zam yapılması haram değil mi? Bu soruları saymakla bitiremeyiz. Son olarak şunu soralım: Sigara haram, peki sigaradan alınan dünya kadar vergi helal mi?” dedi.
CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘sigara haramdır’ açıklamasına tepki göstererek, “Peki yetim hakkı yemek helal mi?” diye sordu

haberimizvar.net CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘sigara haramdır’ açıklamasına tepki gösterdi. Sigaranın sağlığa zararlı olduğu konusundan hemfikri olduklarını belirten Şahin,

“AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan sigara haram diyor. Bizler de sigaranın sağlığa zararlı olduğu konusunda hemfikiriz. Bu noktada bir şüphe yok. Ama en az sigara kadar sağlığa zararlı olan ve haram kategorisine girecek şeyleri söylemezsek olmaz.

Mesela;

Garibanın cebinden alıp, Ali Ağaoğlu'na verdiğiniz 1 milyar 400 milyon haram değil mi?

'Bu milletin a... koyacağız' diyen Mehmet Cengiz 425 milyon liralık vergi borcunun silinmesi ve onun şirketine verdiğiniz ihaleler haram değil mi?

10 liman, 81 santral, 40 işletme, 3 bin 483 taşınmaz, 3 gemi ve 36 maden sahası başta olmak üzere Türkiye'nin en büyük ve önemli kuruluşlarının, yok pahasına, neredeyse yıllık kâr oranına, devletten alınarak özel sektöre peşkeş çekilmesi haram değil mi?

Cinsel istismar vakaları ile gündeme gelen ve toplumda infiale yol açan tarikat ve cemaatlere ait yurtların varlığı ve bunlara yönelik devlet desteği haram değil mi?

Belediyeler aracılığıyla bu tecavüzcü ve istismarcı tarikat ve cemaatlere ait vakıflara milyonlarca liranın aktarılması haram değil mi?

Bölgenin akciğeri konumunda olan Kazdağları’nın altın arayan Kanadalı firmaya peşkeş çekilmesi, 200 bin ağacın katledilmesi haram değil mi?

Ne yaptıklarına dair henüz bilgimizin olmadığı Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyelerine 18 Bin TL maaş ödenirken, sözde kadroya geçirilen taşeron işçilere, enflasyon oranı yüzde 26 iken, yılda sadece yüzde 4 zam yapılması haram değil mi?

Bu soruları saymakla bitiremeyiz.

Son olarak şunu soralım: Sigara haram, peki sigaradan alınan dünya kadar vergi helal mi?” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.