Salgının ortasında zorla orkestra konseri

GÜNDEM 16.05.2020 - 15:58, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Salgının ortasında zorla orkestra konseri

Antalya Opera ve Balesi’nden 80 kişilik topluluk salgına rağmen bayramda yayımlanacak konser için bir araya geldi. CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, koronavirüse rağmen gerçekleştirilen konser için, “Muhalefeti umursamıyorlar belki ama sanatçıları umursamamak nedir? Bu ülke bu umursamaz anlayışla yönetilmeyi hak etmiyor” diye konuştu

haberimizvar.net- Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında sosyal mesafenin önemine dair uyarılar sürerken 80 kişilik Antalya Opera ve Balesi topluluğu itirazlara rağmen önceki gün Cumhurbaşkanlığı’nın, ‘7 Tepeden 7 Kıtaya’ projesi kapsamında bir konser gerçekleştirdi. Şeker Bayramı’nda yayımlanacak söz konusu konser için Pamukkale Hierapolis Antik Kenti’ne götürülen sanatçılara, daha önce endişelerini belirtmelerine rağmen “Maskelerinizi takar çalarsınız” baskısı yapılmıştı. Ayrıca virüsün bulaş endişesiyle itiraz edenler maaş kesintisi yapılması ve sözleşme yenilenmemesi gibi tehditlere maruz bırakılırken, sosyal medyada negatif paylaşım yapılması halinde ise soruşturma açılacağının söylendiği iddia edilmişti. Konuyu meclis gündemine getiren CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a “Sanatçıların hayatı neden riske edilmiştir?” şeklinde bir soru önergesi verdi. Ancak önerge herhangi bir yanıt bulmadan konser gerçekleştirildi. BİR KİŞİ HASTA OLURSA KİM HESAP VERECEK? Milletvekili Özer, konsere ilişkin şunları söyledi: “Cumhurbaşkanlığı görevlendirmesiyle, zorla, hatta iddialara göre maaş kesintisi ve sözleşme yenilememe gibi tehditlerle gerçekleştirilen bu konser dayatmasını kınıyoruz. Salgınla mücadele için haftalardır canla başa uğraşan Sağlık Bakanı ve Bilim Kurulu’nun her fırsatta sosyal mesafe uyarısı yapmasına karşın Cumhurbaşkanlığı bunu neden umursamıyor merak ediyoruz. Sanatçılara zorla verdirilen bu konser nedeniyle o topluluktan bir kişi hasta olursa kim hesap verecek?” Özer, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a da iddiaları sorduğunu belirterek, “Muhalefeti umursamıyorlar belki ama sanatçıları umursamamak nedir? Sanatçıların hayatını riske atmak nedir? Bu ülkeye yüreğiyle, bilgisiyle, canıyla emek veren doktorundan mühendisine, gazetecisinden sanatçısına hatta öğrencisine umursanmıyor, aksine hayatlarına kastediliyor! Bu ülke bu umursamaz anlayışla yönetilmeyi hak etmiyor” diye konuştu. KÜLTÜR SANAT-SEN, MURAT KARAHAN'I İSTİFAYA ÇAĞIRDI Kültür Sanat-Sen, Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürü Murat Karahan’ı, tüm çalışan sanat emekçilerini kendi solist kariyerine yol yapmakla suçlayarak istifaya çağırdı. HOLLANDA'DA 4 MÜZİSYEN HAYATINI KAYBETMİŞTİ Amsterdam Concertgebouw Konser Salonu’nda 8 Mart’ta gerçekleştirilen konserde Chœur mixte d’Amsterdam Korosu’ndan 130 müzisyenin 102’si koronavirüse yakalandı ve müzisyenlerden dördü hayatını kaybetti.
Antalya Opera ve Balesi’nden 80 kişilik topluluk salgına rağmen bayramda yayımlanacak konser için bir araya geldi. CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, koronavirüse rağmen gerçekleştirilen konser için, “Muhalefeti umursamıyorlar belki ama sanatçıları umursamamak nedir? Bu ülke bu umursamaz anlayışla yönetilmeyi hak etmiyor” diye konuştu

haberimizvar.net- Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında sosyal mesafenin önemine dair uyarılar sürerken 80 kişilik Antalya Opera ve Balesi topluluğu itirazlara rağmen önceki gün Cumhurbaşkanlığı’nın, ‘7 Tepeden 7 Kıtaya’ projesi kapsamında bir konser gerçekleştirdi.

Şeker Bayramı’nda yayımlanacak söz konusu konser için Pamukkale Hierapolis Antik Kenti’ne götürülen sanatçılara, daha önce endişelerini belirtmelerine rağmen “Maskelerinizi takar çalarsınız” baskısı yapılmıştı. Ayrıca virüsün bulaş endişesiyle itiraz edenler maaş kesintisi yapılması ve sözleşme yenilenmemesi gibi tehditlere maruz bırakılırken, sosyal medyada negatif paylaşım yapılması halinde ise soruşturma açılacağının söylendiği iddia edilmişti.

Konuyu meclis gündemine getiren CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a “Sanatçıların hayatı neden riske edilmiştir?” şeklinde bir soru önergesi verdi. Ancak önerge herhangi bir yanıt bulmadan konser gerçekleştirildi.

BİR KİŞİ HASTA OLURSA KİM HESAP VERECEK?

Milletvekili Özer, konsere ilişkin şunları söyledi: “Cumhurbaşkanlığı görevlendirmesiyle, zorla, hatta iddialara göre maaş kesintisi ve sözleşme yenilememe gibi tehditlerle gerçekleştirilen bu konser dayatmasını kınıyoruz. Salgınla mücadele için haftalardır canla başa uğraşan Sağlık Bakanı ve Bilim Kurulu’nun her fırsatta sosyal mesafe uyarısı yapmasına karşın Cumhurbaşkanlığı bunu neden umursamıyor merak ediyoruz. Sanatçılara zorla verdirilen bu konser nedeniyle o topluluktan bir kişi hasta olursa kim hesap verecek?”

Özer, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a da iddiaları sorduğunu belirterek, “Muhalefeti umursamıyorlar belki ama sanatçıları umursamamak nedir? Sanatçıların hayatını riske atmak nedir? Bu ülkeye yüreğiyle, bilgisiyle, canıyla emek veren doktorundan mühendisine, gazetecisinden sanatçısına hatta öğrencisine umursanmıyor, aksine hayatlarına kastediliyor! Bu ülke bu umursamaz anlayışla yönetilmeyi hak etmiyor” diye konuştu.

KÜLTÜR SANAT-SEN, MURAT KARAHAN'I İSTİFAYA ÇAĞIRDI

Kültür Sanat-Sen, Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürü Murat Karahan’ı, tüm çalışan sanat emekçilerini kendi solist kariyerine yol yapmakla suçlayarak istifaya çağırdı.

HOLLANDA'DA 4 MÜZİSYEN HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Amsterdam Concertgebouw Konser Salonu’nda 8 Mart’ta gerçekleştirilen konserde Chœur mixte d’Amsterdam Korosu’ndan 130 müzisyenin 102’si koronavirüse yakalandı ve müzisyenlerden dördü hayatını kaybetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.