Sandığı bekleyin, sakin olun

GÜNDEM 11.09.2021 - 18:02, Güncelleme: 11.09.2021 - 18:02
 

Sandığı bekleyin, sakin olun

İzmir’de Basın Konseyi toplantısı ve meydan açılışına katılan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Sokağa inmenizi sağlamak için tahrik edebilirler, hepimiz sakin olacağız, sandığı bekleyeceğiz ve bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz” dedi.

haberimizvar.net-  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’in Çeşme ilçesindeki bir otelde Basın Konseyi tarafından düzenlenen “Medyanın Sorunları ve Beklentiler” programında konuştu. Kılıçdaroğlu daha sonra Çeşme’deki Cumhuriyet Meydanı’nın açılış törenine katıldı. Kılıçdaroğlu açılış töreninde, “Sokağa inmenizi sağlamak için tahrik edebilirler, hepimiz sakin olacağız” ifadelerini kullandı.  MUHALİF MEDYA PATRONLARINA BASKI Kılıçdaroğlu Basın Konseyi tarafından düzenlenen programda ise, Türkiye’de bağımsız gazetecilerin çok sorunu bulunduğunu, ilkinin medya patronu üzerindeki baskı olduğunu ifade etti. İktidarı destekleyen medya organlarının sorununun olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, desteklemeyen medya patronuna her türlü cezanın uygulandığını, mali denetimler yapıldığını, kuruluşlarını satması için baskı yapıldığını belirtti. UTANMASALAR ‘İYİ YAPTIN’ DİYECEKLER Bağımsız gazetecilere yapılan fiili saldırılara da dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Gazeteciye doğrudan doğruya saldırıda bulunuyorlar. Yaralamalar, silah atmalar, dövmeler... Gazetecinin günahı ne Allah aşkına? İşin garip tarafı saldıranların serbest bırakılması, hatta bazılarının takibe bile alınmaması. Ellerinden gelse, utanmasalar ‘Çok iyi yaptınız’ diyecekler” dedi. GAZETECİYE SİYASETÇİ KARAR VEREMEZ Gazetecinin kim olduğuna siyasetçilerin ya da kamu görevlilerinin değil gazetecilerin karar vermesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Siyasal iktidarın alkıştan çok eleştiriye ihtiyacı var. Bunu kavrayabilseler demokrasinin ne olduğunu anlayacaklar. Eleştiriyi en sağlıklı yapan bağımsız gazetecilerdir. Bizim hatalarımızı, eksiklerimizi görür. Biz de okuduğumuzda kendimize çeki düzen veririz. Sürekli alkış olduğunda hata üzerine hata devam eder ve karabasana dönüşür. Türkiye’nin bundan kurtulması lazım ve kurtulacak”. GERÇEK DEMOKRASİYLE TAÇLANDIRACAĞIZ Kılıçdaroğlu, daha sonra Çeşme’deki Cumhuriyet Meydanı’nın açılış törenine katıldı. Buradaki konuşmasında da amaçlarının Türkiye’ye huzur ve demokrasiyi getirmek olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyetin 100. yılında güzel cumhuriyetimizi gerçek anlamda demokrasiyle taçlandıracağız. Sizden sadece sabır istiyorum, sabırla bekleyin. Sokağa inmenizi sağlamak için tahrik edebilirler, hepimiz sakin olacağız, sandığı bekleyeceğiz ve bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz” ifadelerini kullandı. Törende İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ve Çeşme Belediye Başkanı Oran da birer konuşma yaptı. 
İzmir’de Basın Konseyi toplantısı ve meydan açılışına katılan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Sokağa inmenizi sağlamak için tahrik edebilirler, hepimiz sakin olacağız, sandığı bekleyeceğiz ve bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz” dedi.

haberimizvar.net-   CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’in Çeşme ilçesindeki bir otelde Basın Konseyi tarafından düzenlenen “Medyanın Sorunları ve Beklentiler” programında konuştu. Kılıçdaroğlu daha sonra Çeşme’deki Cumhuriyet Meydanı’nın açılış törenine katıldı. Kılıçdaroğlu açılış töreninde, “Sokağa inmenizi sağlamak için tahrik edebilirler, hepimiz sakin olacağız” ifadelerini kullandı. 

MUHALİF MEDYA PATRONLARINA BASKI

Kılıçdaroğlu Basın Konseyi tarafından düzenlenen programda ise, Türkiye’de bağımsız gazetecilerin çok sorunu bulunduğunu, ilkinin medya patronu üzerindeki baskı olduğunu ifade etti. İktidarı destekleyen medya organlarının sorununun olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, desteklemeyen medya patronuna her türlü cezanın uygulandığını, mali denetimler yapıldığını, kuruluşlarını satması için baskı yapıldığını belirtti.

UTANMASALAR ‘İYİ YAPTIN’ DİYECEKLER

Bağımsız gazetecilere yapılan fiili saldırılara da dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Gazeteciye doğrudan doğruya saldırıda bulunuyorlar. Yaralamalar, silah atmalar, dövmeler... Gazetecinin günahı ne Allah aşkına? İşin garip tarafı saldıranların serbest bırakılması, hatta bazılarının takibe bile alınmaması. Ellerinden gelse, utanmasalar ‘Çok iyi yaptınız’ diyecekler” dedi.

GAZETECİYE SİYASETÇİ KARAR VEREMEZ

Gazetecinin kim olduğuna siyasetçilerin ya da kamu görevlilerinin değil gazetecilerin karar vermesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Siyasal iktidarın alkıştan çok eleştiriye ihtiyacı var. Bunu kavrayabilseler demokrasinin ne olduğunu anlayacaklar. Eleştiriyi en sağlıklı yapan bağımsız gazetecilerdir. Bizim hatalarımızı, eksiklerimizi görür. Biz de okuduğumuzda kendimize çeki düzen veririz. Sürekli alkış olduğunda hata üzerine hata devam eder ve karabasana dönüşür. Türkiye’nin bundan kurtulması lazım ve kurtulacak”.

GERÇEK DEMOKRASİYLE TAÇLANDIRACAĞIZ

Kılıçdaroğlu, daha sonra Çeşme’deki Cumhuriyet Meydanı’nın açılış törenine katıldı. Buradaki konuşmasında da amaçlarının Türkiye’ye huzur ve demokrasiyi getirmek olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyetin 100. yılında güzel cumhuriyetimizi gerçek anlamda demokrasiyle taçlandıracağız. Sizden sadece sabır istiyorum, sabırla bekleyin. Sokağa inmenizi sağlamak için tahrik edebilirler, hepimiz sakin olacağız, sandığı bekleyeceğiz ve bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz” ifadelerini kullandı. Törende İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ve Çeşme Belediye Başkanı Oran da birer konuşma yaptı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.