Sanılanın aksine Covid-19 nefes aldırmadı: Karbondioksit miktarı zirvede

GÜNDEM 13.06.2021 - 14:29, Güncelleme: 13.06.2021 - 14:29
 

Sanılanın aksine Covid-19 nefes aldırmadı: Karbondioksit miktarı zirvede

Dünyadaki karbondioksit (CO₂) miktarı 4 milyon yılın zirvesine ulaştı. Covid-19 ile beraber üretimin yavaşlamasının dünyaya nefes aldırdığı öne sürülmüştü. Ancak sonuç tam aksi yönde.

haberimizvar.net- Bloomberg Green’in haberine göre pandemi nedeniyle gözlenen endüstriyem yavaşlama ya da kapanmaların karbondioksit₂ artışı üzerinde hiçbir etkisi olmadı. Küresel ısınmayla birlikte gözlenen iklim değişikliği nedeniyle doğadaki canlıların davranış biçimleri de etkilendi. Bilim insanlarına göre havadaki zehirli gazın artışının olası nedenlerinden biri okyanuslar ve bitkilerin karbondioksit emme oranındaki azalış. Araştırmacı Ralph Keeling gelinen noktayla ilgili şu değerlendirmede bulundu: Karbondioksit üzerindeki nihai kontrol düğmesi fosil yakıt emisyonlarıdır. Atmosferdeki karbondioksit artışını durdurmamız için daha çok yolumuz var. Covid-19 nedeniyle uygulanan kapanmalardan çok daha büyük ve daha uzun süreli kesintiler gerekiyor.”
Dünyadaki karbondioksit (CO₂) miktarı 4 milyon yılın zirvesine ulaştı. Covid-19 ile beraber üretimin yavaşlamasının dünyaya nefes aldırdığı öne sürülmüştü. Ancak sonuç tam aksi yönde.

haberimizvar.net- Bloomberg Green’in haberine göre pandemi nedeniyle gözlenen endüstriyem yavaşlama ya da kapanmaların karbondioksit₂ artışı üzerinde hiçbir etkisi olmadı.

Küresel ısınmayla birlikte gözlenen iklim değişikliği nedeniyle doğadaki canlıların davranış biçimleri de etkilendi. Bilim insanlarına göre havadaki zehirli gazın artışının olası nedenlerinden biri okyanuslar ve bitkilerin karbondioksit emme oranındaki azalış.

Araştırmacı Ralph Keeling gelinen noktayla ilgili şu değerlendirmede bulundu:  Karbondioksit üzerindeki nihai kontrol düğmesi fosil yakıt emisyonlarıdır. Atmosferdeki karbondioksit artışını durdurmamız için daha çok yolumuz var. Covid-19 nedeniyle uygulanan kapanmalardan çok daha büyük ve daha uzun süreli kesintiler gerekiyor.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.