Saray halkı,kaderine terk etti

GÜNDEM 13.11.2020 - 12:00, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Saray halkı,kaderine terk etti

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk’un “Türkiye’de aşırı yoksulluk sıfırlandı” sözlerine tepki gösteren CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Taşkın, “Pandemide yoksullar unutulmuş, kaderlerine terk edilmiştir” dedi.

 haberimizvar.net- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bütçe görüşmeleri sırasında “çöpten yiyecek toplayan, geçinemediği için canına kıyan ve kendisini yakan” yurttaşların durumunu “göreceli yoksulluk” olarak değerlendiren Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’a CHP’den tepki geldi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk’un, komisyon toplantısındaki “Aşırı yoksulluğu sıfırladık, istiyoruz ki göreceli yoksulluğu da azaltabilelim” sözlerini değerlendiren CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, “Bakan’ın bu iddiası, TÜİK verilerine göre bile gerçeği yansıtmaktan uzaktır. ‘Aşırı yoksulluk’ ifadesi, aslında TÜİK’in ‘ciddi maddi yoksunluk’ diye tanımladığı olguya karşılık gelmektedir. Bu da yaklaşık 21 milyon 800 bin kişiye denk düşmektedir” dedi.   “Pandemide yoksullar unutulmuş, kaderlerine terk edilmiştir. Bakan da bu durumu itiraf etmiştir” diyen Taşkın, şunları kaydetti: “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçtikten sonra Türkiye’nin milli geliri 145 milyar dolar azaldı. 2018’de 887 milyar dolar olan milli gelir, 2020’nin ikinci üç ayında 743 milyar dolara geriledi. Bu da demektir ki aynı dönemlerde kişi başı milli gelir 10 bin 901 dolardan 8 bin 908 dolara indi. O zaman şu soruyu sormamız kaçınılmazdır. Ülkemiz giderek yoksullaşırken kimler servetlerine servet katmaya devam etmektedir? Dolar bazlı servet aktarımı projeleriyle kamu ihalelerine boğulanlar, iktidara yakın oldukları için teşvik görmeye devam edenler, sokakta yoksulluğu iliklerine kadar hissedenlere ne verebilir, sabır dilemekten başka? Pandemi koşullarında yoksulluğun daha da derinleştiği açıktır. Bu süreçte de yoksullar unutulmuş, kaderlerine terk edilmişlerdir. Sosyal Koruma Kalkanı bağlamında Mart’tan günümüze kadar yapılan yardımların toplamı 39 milyar liradır. Bu yardımların 32 milyarı İşsizlik Sigorta Fonu’ndan çıkmıştır. Bağışlar hariç devletin diğer bütçe kalemlerinden gelen para 7 milyar lira bile değildir.”
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk’un “Türkiye’de aşırı yoksulluk sıfırlandı” sözlerine tepki gösteren CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Taşkın, “Pandemide yoksullar unutulmuş, kaderlerine terk edilmiştir” dedi.

 haberimizvar.net- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bütçe görüşmeleri sırasında “çöpten yiyecek toplayan, geçinemediği için canına kıyan ve kendisini yakan” yurttaşların durumunu “göreceli yoksulluk” olarak değerlendiren Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’a CHP’den tepki geldi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk’un, komisyon toplantısındaki “Aşırı yoksulluğu sıfırladık, istiyoruz ki göreceli yoksulluğu da azaltabilelim” sözlerini değerlendiren CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, “Bakan’ın bu iddiası, TÜİK verilerine göre bile gerçeği yansıtmaktan uzaktır. ‘Aşırı yoksulluk’ ifadesi, aslında TÜİK’in ‘ciddi maddi yoksunluk’ diye tanımladığı olguya karşılık gelmektedir. Bu da yaklaşık 21 milyon 800 bin kişiye denk düşmektedir” dedi.

“Pandemide yoksullar unutulmuş, kaderlerine terk edilmiştir. Bakan da bu durumu itiraf etmiştir” diyen Taşkın, şunları kaydetti: “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçtikten sonra Türkiye’nin milli geliri 145 milyar dolar azaldı. 2018’de 887 milyar dolar olan milli gelir, 2020’nin ikinci üç ayında 743 milyar dolara geriledi. Bu da demektir ki aynı dönemlerde kişi başı milli gelir 10 bin 901 dolardan 8 bin 908 dolara indi. O zaman şu soruyu sormamız kaçınılmazdır. Ülkemiz giderek yoksullaşırken kimler servetlerine servet katmaya devam etmektedir? Dolar bazlı servet aktarımı projeleriyle kamu ihalelerine boğulanlar, iktidara yakın oldukları için teşvik görmeye devam edenler, sokakta yoksulluğu iliklerine kadar hissedenlere ne verebilir, sabır dilemekten başka? Pandemi koşullarında yoksulluğun daha da derinleştiği açıktır. Bu süreçte de yoksullar unutulmuş, kaderlerine terk edilmişlerdir. Sosyal Koruma Kalkanı bağlamında Mart’tan günümüze kadar yapılan yardımların toplamı 39 milyar liradır. Bu yardımların 32 milyarı İşsizlik Sigorta Fonu’ndan çıkmıştır. Bağışlar hariç devletin diğer bütçe kalemlerinden gelen para 7 milyar lira bile değildir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.