Sarısu düğümü çözüldü

GÜNDEM 16.09.2019 - 15:43, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Sarısu düğümü çözüldü

29 yıllığına Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne kiralanan Sarısu mesire alanının sözleşmesi yerel seçimlerden sonra Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından iptal edilmişti. Başkan Böcek’in Ankara temasları sonrası Sarısu, Büyükşehir’e geri döndü

haberimizvar.net Antalya Büyükşehir Belediyesi geçmiş dönem Sarısu mesire alanını 15 milyon 760 bin TL ödeme yaparak Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan 2036 yılına kadar 29 yıllığına kiralamıştı. Yerel seçimlerin ardından bakanlığın Sarısu ile ilgili anlaşmayı tek taraflı feshetmesi üzerine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek devreye girdi. BÖCEK DEVREYE GİRDİ Konuyla ilgili olarak Ankara’ya giden Başkan Böcek, Tarım ve Orman Bakanlığı’yla gerekli görüşmelerde bulundu. Orman Genel Müdürlüğü’nün devreye girmesi ve bürokrasi eksiklerinin tamamlanmasıyla Sarısu’yla ilgili kira sözleşmesinin devamına karar verildi. Eksik evrakların tamamlanmasının ardından Sarısu düğümü çözülmüş oldu. NE DEMİŞTİ? Sarısu mesire ve piknik alanı ile ilgili açıklama yapan Başkan Böcek, “Sarısu mesire alanı 2036’ya kadar 29 yıllığına Büyükşehir Belediyesi’ne kiralanmış. Bu nedenle 15 milyon 760 bin TL belediyemizin kasasından para çıkmış ve yatırım yapılmıştır. 1 Nisan 2016 yılında ‘tip’ değişikliği yapılabilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Orman Bakanlığı arasında protokol karşılıklı olarak noterden iptal edilmiş. 16 Mayıs ve 26 Mayıs’ta iki yazı gelmiş, ihaleye çıkacağı Büyükşehir Belediyemize ulaşmıştır. 2036 yılına kadar bir yer kiralanmış. 15 milyon 760 bin lira para çıkmış. Şimdi iptal ediyorlar. Bu konuda kamu zararı vardır. Yüzde 1 milyon Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin olmalıdır” dedi.
29 yıllığına Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne kiralanan Sarısu mesire alanının sözleşmesi yerel seçimlerden sonra Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından iptal edilmişti. Başkan Böcek’in Ankara temasları sonrası Sarısu, Büyükşehir’e geri döndü

haberimizvar.net Antalya Büyükşehir Belediyesi geçmiş dönem Sarısu mesire alanını 15 milyon 760 bin TL ödeme yaparak Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan 2036 yılına kadar 29 yıllığına kiralamıştı. Yerel seçimlerin ardından bakanlığın Sarısu ile ilgili anlaşmayı tek taraflı feshetmesi üzerine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek devreye girdi.

BÖCEK DEVREYE GİRDİ

Konuyla ilgili olarak Ankara’ya giden Başkan Böcek, Tarım ve Orman Bakanlığı’yla gerekli görüşmelerde bulundu. Orman Genel Müdürlüğü’nün devreye girmesi ve bürokrasi eksiklerinin tamamlanmasıyla Sarısu’yla ilgili kira sözleşmesinin devamına karar verildi. Eksik evrakların tamamlanmasının ardından Sarısu düğümü çözülmüş oldu.

NE DEMİŞTİ?

Sarısu mesire ve piknik alanı ile ilgili açıklama yapan Başkan Böcek, “Sarısu mesire alanı 2036’ya kadar 29 yıllığına Büyükşehir Belediyesi’ne kiralanmış. Bu nedenle 15 milyon 760 bin TL belediyemizin kasasından para çıkmış ve yatırım yapılmıştır. 1 Nisan 2016 yılında ‘tip’ değişikliği yapılabilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Orman Bakanlığı arasında protokol karşılıklı olarak noterden iptal edilmiş. 16 Mayıs ve 26 Mayıs’ta iki yazı gelmiş, ihaleye çıkacağı Büyükşehir Belediyemize ulaşmıştır. 2036 yılına kadar bir yer kiralanmış. 15 milyon 760 bin lira para çıkmış. Şimdi iptal ediyorlar. Bu konuda kamu zararı vardır. Yüzde 1 milyon Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin olmalıdır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.