Sedat Peker ülke değiştirip video yayınlayacak

GÜNDEM 19.06.2021 - 17:49, Güncelleme: 19.06.2021 - 17:49
 

Sedat Peker ülke değiştirip video yayınlayacak

Sedat Peker’in ülke değiştirip videolarına devam edeceğini söyleyen basın danışmanı Emre Olur, “Video yayınlandığında konum, teknolojik yazılımlarla kolayca bulunduğu için güvenlik zaafı oluşturuyor” dedi. Peker de ‘suikast riski olduğunu’ dile getirdi.

haberimizvar.net-  Organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı olan Sedat Peker’in basın danışmanı Emre Olur’u arayan gazeteci Alişer Delek,  bir süredir niye video yayınlamadığını sordu. Delek’in “Neden yeni video yayınlamıyor? Vaz mı geçti, bir pazarlık içerisinde mi?” sorusuna Olur, “Birleşik Arap Emirlikleri polisleri video yayınlamaya devam ederse hayati tehlikesinin artacağı uyarısında bulundu. Haftaya ülke değiştirip yeni videosunu yayınlayacak. Video yayınlandığında konum, teknolojik yazılımlar/ürünlerle kolayca bulunabilir olduğu için güvenlik zaafı oluşturuyor” şeklinde cevap verdi. HAFTAYA ÜLKE DEĞİŞTİRECEK Emre Olur, Sedat Peker’in Türkiye’den ne zaman çıktığı sorusunu ise, “Aralık 2019 ya da Ocak 2020. İstanbul Florya havalimanı, özel kiralık jet. Ödeme 20 bin Euro, bir arkadaştan borçla. Jet normalden fazla bekletiliyor havalimanında, yaklaşık bir saat, sonra ayrılıyor limandan” şeklinde cevapladı. Ülke değişikliğini kendi imkanlarıyla yapacaklarını söyleyen Olur, Peker’in yurtdışında çıkma sebebi için ise, “Türkiye’den çıkma sebebi yaptırılmak istenen birtakım şeyler. Onları yapmamak için Türkiye’den çıktı. Zamanı gelince onlar da herkes tarafından bilinir” dedi.  PEKER: SUİKAST RİSKİ VARMIŞ Sedat Peker de, her hafta YouTube kanalından yayınladığı videolara ara verme nedenini Twitter hesabından dün şöyle açıklamıştı: “Uluslararası güvenlik protokolü diye bir şey mi ne varmış, yüksek güvenlik riski taşıdığım için video paylaşımı yapamıyorum. Ancak twitter kullanmama şu an için izin veriliyor. Bende söz namus. Ben bugüne kadar düşmanlarıma bile verdiğim sözü tuttum. Eğer ölmez sağ kalırsak sizle beraber merak eden herkes gerçekleri öğrenecek. Bulunduğum ülkenin yetkililerinin uyarısı bu yöndeydi. Şahsımın hayatına yönelik ciddi derecede suikast riski varmış. Durum bundan ibaret”.
Sedat Peker’in ülke değiştirip videolarına devam edeceğini söyleyen basın danışmanı Emre Olur, “Video yayınlandığında konum, teknolojik yazılımlarla kolayca bulunduğu için güvenlik zaafı oluşturuyor” dedi. Peker de ‘suikast riski olduğunu’ dile getirdi.

haberimizvar.net-   Organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı olan Sedat Peker’in basın danışmanı Emre Olur’u arayan gazeteci Alişer Delek,  bir süredir niye video yayınlamadığını sordu. Delek’in “Neden yeni video yayınlamıyor? Vaz mı geçti, bir pazarlık içerisinde mi?” sorusuna Olur, “Birleşik Arap Emirlikleri polisleri video yayınlamaya devam ederse hayati tehlikesinin artacağı uyarısında bulundu. Haftaya ülke değiştirip yeni videosunu yayınlayacak. Video yayınlandığında konum, teknolojik yazılımlar/ürünlerle kolayca bulunabilir olduğu için güvenlik zaafı oluşturuyor” şeklinde cevap verdi.

HAFTAYA ÜLKE DEĞİŞTİRECEK

Emre Olur, Sedat Peker’in Türkiye’den ne zaman çıktığı sorusunu ise, “Aralık 2019 ya da Ocak 2020. İstanbul Florya havalimanı, özel kiralık jet. Ödeme 20 bin Euro, bir arkadaştan borçla. Jet normalden fazla bekletiliyor havalimanında, yaklaşık bir saat, sonra ayrılıyor limandan” şeklinde cevapladı. Ülke değişikliğini kendi imkanlarıyla yapacaklarını söyleyen Olur, Peker’in yurtdışında çıkma sebebi için ise, “Türkiye’den çıkma sebebi yaptırılmak istenen birtakım şeyler. Onları yapmamak için Türkiye’den çıktı. Zamanı gelince onlar da herkes tarafından bilinir” dedi. 

PEKER: SUİKAST RİSKİ VARMIŞ

Sedat Peker de, her hafta YouTube kanalından yayınladığı videolara ara verme nedenini Twitter hesabından dün şöyle açıklamıştı: “Uluslararası güvenlik protokolü diye bir şey mi ne varmış, yüksek güvenlik riski taşıdığım için video paylaşımı yapamıyorum. Ancak twitter kullanmama şu an için izin veriliyor. Bende söz namus. Ben bugüne kadar düşmanlarıma bile verdiğim sözü tuttum. Eğer ölmez sağ kalırsak sizle beraber merak eden herkes gerçekleri öğrenecek. Bulunduğum ülkenin yetkililerinin uyarısı bu yöndeydi. Şahsımın hayatına yönelik ciddi derecede suikast riski varmış. Durum bundan ibaret”.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.