Sen vali misin birader?

GÜNDEM 25.11.2019 - 14:35, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Sen vali misin birader?

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak’ın Öğretmenler Günü etkinliğinde “Öğretmen gibi otur” diye uyardığı kişinin gazeteci olduğu ortaya çıktı. Bacak bacak üstüne oturan gazeteciyi azarlayan Vali Toprak’ın kendisinin bacak bacak üstüne fotoğrafı ortaya çıktı

haberimizvar.net-  24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılan Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak’ın, kürsüdeyken birden bir öğretmeni işaret ederek oturuş şekli nedeniyle azarlaması tepki topladı. Valinin azarladığı kişinin Konya’da yerel gazetede çalışan bir muhabir olduğu ortaya çıktı. Bu olaydan sonra Vali Toprak’ın sosyal medya hesabında paylaştığı, İstanbul’da bir bankta bacak bacak üstüne atarak çekilmiş fotoğrafı gündeme geldi. Karşısında oturanlara ‘asgari nezaket koşullarını’ hatırlatan valinin bu pozu, “kendisine serbest, öğretmene yasak” yorumlarına yol açtı.   ‘SEN ÖĞRETMEN MİSİN BİRADER?’ Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen kongrede kürsüde konuşan Toprak, bacak bacak üstüne atan bir öğretmene “Sen öğretmen misin birader?” diyerek tepki gösterdi. Toprak daha sonra şöyle konuştu: “Öğretmen gibi otur da bir görelim. Allah Allah… Böyle güzel duygularla geliyoruz, güzel hareketlerle karşılaşmak isteriz. Ayağını dikip de valinin karşısında oturmak değil. Allah’ım ya rabbim ya… Bu kadar eğitim ordusunu geliyorsun burada rencide ediyorsun, beni değil, arkadaşlarını rencide ediyorsun. Biz hala ilkokul öğretmenimizin bize söylediği hareketle hayatımızı devam ettiriyoruz ve öyle öğretmenler görmek istiyoruz”. Vali Toprak daha sonra salondakilere “Yalan mı arkadaşlar, yalansa yalan deyin” diye seslendi. Bunun üzerine programa katılan diğer öğretmenler Vali Toprak’a alkış tutuldu. UYARDIĞI KİŞİ GAZETECİ ÇIKTI  Törenin ardından valilik tarafından yapılan araştırmada bacak bacak üstüne atan kişinin, yerel bir gazetede çalışan muhabir olduğu ortaya çıktı. Vali Toprak, yaptığı yazılı açıklamada,  programda üzücü bir olay yaşandığını belirterek, ‘‘Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen ve çok güzel geçen program esnasında maalesef üzücü bir gelişme yaşanmıştır. Programdaki konuşmam sırasındaki protokolde oturan bir kişinin oturma biçiminin asgari nezaket ölçülerinin çok ötesinde olması üzerine, kendisine öğretmen olup olmadığını sordum. Şahsın, başıyla olumlu işaret yapmasından sonra bir uyarım oldu. Ülkemize, bizlere ve tüm insanlığa emeği olan bütün öğretmenlerimizin bu kadar önemli bir günde yerel muhabir olduğunu öğrendiğimiz bir kişiden dolayı böyle bir durumla karşılaşmaları beni de derinden üzdü. Çok büyük bir heyecan ve mutlulukla geldiğimiz törende, öğretmen olmasa dahi bu tip bir oturuş şekli orada bulunan herkese karşı da uygun görülemezdi. Program yaklaşık 2 bin öğretmenimizin bulunduğu ortamda çok coşkulu, mutlu ve heyecanlı şekilde devam etmiştir” ifadelerini kullandı.  
Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak’ın Öğretmenler Günü etkinliğinde “Öğretmen gibi otur” diye uyardığı kişinin gazeteci olduğu ortaya çıktı. Bacak bacak üstüne oturan gazeteciyi azarlayan Vali Toprak’ın kendisinin bacak bacak üstüne fotoğrafı ortaya çıktı

haberimizvar.net-  24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılan Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak’ın, kürsüdeyken birden bir öğretmeni işaret ederek oturuş şekli nedeniyle azarlaması tepki topladı. Valinin azarladığı kişinin Konya’da yerel gazetede çalışan bir muhabir olduğu ortaya çıktı. Bu olaydan sonra Vali Toprak’ın sosyal medya hesabında paylaştığı, İstanbul’da bir bankta bacak bacak üstüne atarak çekilmiş fotoğrafı gündeme geldi. Karşısında oturanlara ‘asgari nezaket koşullarını’ hatırlatan valinin bu pozu, “kendisine serbest, öğretmene yasak” yorumlarına yol açtı.

 

‘SEN ÖĞRETMEN MİSİN BİRADER?’

Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen kongrede kürsüde konuşan Toprak, bacak bacak üstüne atan bir öğretmene “Sen öğretmen misin birader?” diyerek tepki gösterdi. Toprak daha sonra şöyle konuştu: “Öğretmen gibi otur da bir görelim. Allah Allah… Böyle güzel duygularla geliyoruz, güzel hareketlerle karşılaşmak isteriz. Ayağını dikip de valinin karşısında oturmak değil. Allah’ım ya rabbim ya… Bu kadar eğitim ordusunu geliyorsun burada rencide ediyorsun, beni değil, arkadaşlarını rencide ediyorsun. Biz hala ilkokul öğretmenimizin bize söylediği hareketle hayatımızı devam ettiriyoruz ve öyle öğretmenler görmek istiyoruz”. Vali Toprak daha sonra salondakilere “Yalan mı arkadaşlar, yalansa yalan deyin” diye seslendi. Bunun üzerine programa katılan diğer öğretmenler Vali Toprak’a alkış tutuldu.

UYARDIĞI KİŞİ GAZETECİ ÇIKTI 

Törenin ardından valilik tarafından yapılan araştırmada bacak bacak üstüne atan kişinin, yerel bir gazetede çalışan muhabir olduğu ortaya çıktı. Vali Toprak, yaptığı yazılı açıklamada,  programda üzücü bir olay yaşandığını belirterek, ‘‘Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen ve çok güzel geçen program esnasında maalesef üzücü bir gelişme yaşanmıştır. Programdaki konuşmam sırasındaki protokolde oturan bir kişinin oturma biçiminin asgari nezaket ölçülerinin çok ötesinde olması üzerine, kendisine öğretmen olup olmadığını sordum. Şahsın, başıyla olumlu işaret yapmasından sonra bir uyarım oldu. Ülkemize, bizlere ve tüm insanlığa emeği olan bütün öğretmenlerimizin bu kadar önemli bir günde yerel muhabir olduğunu öğrendiğimiz bir kişiden dolayı böyle bir durumla karşılaşmaları beni de derinden üzdü. Çok büyük bir heyecan ve mutlulukla geldiğimiz törende, öğretmen olmasa dahi bu tip bir oturuş şekli orada bulunan herkese karşı da uygun görülemezdi. Program yaklaşık 2 bin öğretmenimizin bulunduğu ortamda çok coşkulu, mutlu ve heyecanlı şekilde devam etmiştir” ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.