Sendikalardan zam protestosu

EKONOMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 17.08.2019 - 14:50, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Sendikalardan zam protestosu

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu ve konfederasyona bağlı sendikalar, geçtiğimiz günlerde açıklanan kamu çalışanlarına ve emeklilere yapılan zammı protesto etmeye hazırlanıyor

haberimizvar.net Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, geçtiğimiz günlerde, memur ve memur emeklisine 2020'nin ilk 6 ayında yüzde 3,5, ikinci 6 ayında yüzde 3, 2021'nin ilk 6 ayında yüzde 3, ikinci 6 ayında yüzde 2,5 zam ve enflasyon farkı teklif etmişti. Açıklamanın ardından birçok sendika zam oranlarına tepki gösterip, zammın yeterli olmadığı görüşünde birleşmişti. BAKANLIĞIN ÖNÜNDE PROTESTO Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu ve konfederasyona bağlı sendikalarda açıklanan zam oranlarını protestoya hazırlanıyor. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Merkez Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, “19 Ağustos Pazartesi günü 12.30’da Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde kamu emekçilerine ve emeklilerine 2020’de yüzde 3,5+3, 2021’de ise yüzde 3+2,5 ve enflasyon farkı teklif edilmesini protesto edeceğiz. Kamu emekçilerinin ekonomik, sosyal ve özlük hakları konusundaki taleplerini ve çözüm önerilerini bir kez daha açıklamak, yapılan zamları ve ücretleri protesto etmek amacıyla Çalışma Bakanlığı önünde yapacağımız kitlesel basın açıklamasına emekten, alın terinden yana duran tüm konfederasyonları ve kamu emekçilerini, alanlarda birleşmeye ve eylem birlikteliğine çağırıyoruz” denildi.
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu ve konfederasyona bağlı sendikalar, geçtiğimiz günlerde açıklanan kamu çalışanlarına ve emeklilere yapılan zammı protesto etmeye hazırlanıyor

haberimizvar.net Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, geçtiğimiz günlerde, memur ve memur emeklisine 2020'nin ilk 6 ayında yüzde 3,5, ikinci 6 ayında yüzde 3, 2021'nin ilk 6 ayında yüzde 3, ikinci 6 ayında yüzde 2,5 zam ve enflasyon farkı teklif etmişti. Açıklamanın ardından birçok sendika zam oranlarına tepki gösterip, zammın yeterli olmadığı görüşünde birleşmişti.

BAKANLIĞIN ÖNÜNDE PROTESTO

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu ve konfederasyona bağlı sendikalarda açıklanan zam oranlarını protestoya hazırlanıyor. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Merkez Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, “19 Ağustos Pazartesi günü 12.30’da Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde kamu emekçilerine ve emeklilerine 2020’de yüzde 3,5+3, 2021’de ise yüzde 3+2,5 ve enflasyon farkı teklif edilmesini protesto edeceğiz. Kamu emekçilerinin ekonomik, sosyal ve özlük hakları konusundaki taleplerini ve çözüm önerilerini bir kez daha açıklamak, yapılan zamları ve ücretleri protesto etmek amacıyla Çalışma Bakanlığı önünde yapacağımız kitlesel basın açıklamasına emekten, alın terinden yana duran tüm konfederasyonları ve kamu emekçilerini, alanlarda birleşmeye ve eylem birlikteliğine çağırıyoruz” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.