Senfoniden romantik akşam

GÜNDEM 24.10.2021 - 12:40, Güncelleme: 24.10.2021 - 12:40
 

Senfoniden romantik akşam

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO), opera sanatçısı soprano Görkem Ezgi Yıldırım'ı solist sanatçı olarak konuk etti.

haberimizvar.net- Atatürk Kültür Merkezi(AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleşen konserde, ünlü şef Rengim Gökmen orkestrayı yönetirken, Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçısı soprano Görkem Ezgi Yıldırım'da solist olarak sahnedeki yerini aldı, besteci Reinhold Gliére'in soprano ve orkestra için yazdığı konçertosunu opera diliyle yorumladı. ROMANTİK BESTECİYDİ Şef Rengim Gökmen, 1875- 1956 yılları arasında yaşamış olan dünyaca ünlü besteci Reinhold Gliére'in hayat hikâyesini de anlattı, romantik bestelerinden övgüyle bahsetti. Gökmen, "Bestesi, Rus folklorundan ilham alan etkileyici melodileri ve renkli orkestrasyonu ile tanınıyor. Olağanüstü bir besteciydi ve üç senfoni, dört yaylı çalgılar dörtlüsü, iki tam opera, iki bale ve bir dizi konçerto yapmanın yanı sıra yüzlerce şarkı, piyano eseri ve oda müziği eseri de üretti" dedi. SAHNEDE ALKIŞ YAĞMURU İzleyenlere orkestra eşliğinde keyifli, neşeli bir akşam yaşatan soprano Görkem Ezgi Yıldırım'a çiçekle teşekkür edildi, sahneden alkış yağmuru altında ayrıldı. Ara verilmeden devam eden konserin ikinci bölümünde ise orkestra, besteci Amadeus Mozart'ın 'Don Giovanni Uvertürü'nü ve Onur Özmen'in bestelediği 'Çiçero' adlı filmi müziklerinden oluşan 'Çiçero Suiti'ni seslendirdi.    
Antalya Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO), opera sanatçısı soprano Görkem Ezgi Yıldırım'ı solist sanatçı olarak konuk etti.

haberimizvar.net- Atatürk Kültür Merkezi(AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleşen konserde, ünlü şef Rengim Gökmen orkestrayı yönetirken, Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçısı soprano Görkem Ezgi Yıldırım'da solist olarak sahnedeki yerini aldı, besteci Reinhold Gliére'in soprano ve orkestra için yazdığı konçertosunu opera diliyle yorumladı.


ROMANTİK BESTECİYDİ


Şef Rengim Gökmen, 1875- 1956 yılları arasında yaşamış olan dünyaca ünlü besteci Reinhold Gliére'in hayat hikâyesini de anlattı, romantik bestelerinden övgüyle bahsetti. Gökmen, "Bestesi, Rus folklorundan ilham alan etkileyici melodileri ve renkli orkestrasyonu ile tanınıyor. Olağanüstü bir besteciydi ve üç senfoni, dört yaylı çalgılar dörtlüsü, iki tam opera, iki bale ve bir dizi konçerto yapmanın yanı sıra yüzlerce şarkı, piyano eseri ve oda müziği eseri de üretti" dedi.


SAHNEDE ALKIŞ YAĞMURU


İzleyenlere orkestra eşliğinde keyifli, neşeli bir akşam yaşatan soprano Görkem Ezgi Yıldırım'a çiçekle teşekkür edildi, sahneden alkış yağmuru altında ayrıldı.


Ara verilmeden devam eden konserin ikinci bölümünde ise orkestra, besteci Amadeus Mozart'ın 'Don Giovanni Uvertürü'nü ve Onur Özmen'in bestelediği 'Çiçero' adlı filmi müziklerinden oluşan 'Çiçero Suiti'ni seslendirdi.

 

 

ANTALYA DEVLET SENFONI ORKESTRASI (ADSO), OPERA SANATCISI SOPRANO GORKEM EZGI YILDIRIM'I SOLIST SANATCI OLARAK KONUK ETTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.