Serada kışın karpuz yetiştirdi

YEREL 07.12.2020 - 11:40, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Serada kışın karpuz yetiştirdi

Antalya'nın Demre ilçesinde Hüseyin Yörükoğlu yaz meyvesi olan karpuzu, kışın serasında üretti.

haberimizvar.net- Demre merkezindeki Yaylakaya Mahallesi'nde seracılık yapan Hüseyin Yörükoğlu, yaz meyvesi olan karpuzu kışın serasında üretmek için harekete geçti. Domates yaptığı serasına 10 Ekim tarihinde deneme amaçlı 15 kök karpuz fidesi dikti. Karpuz fideleri gelişerek, iki ay sonra 2,5- 3 kilogram ağırlığında karpuz meyvelerine dönüştü. Hüseyin Yörükoğlu şimdi karpuzların daha büyüyerek olgunlaşmasını bekliyor. Deneme karpuz üretiminden başarılı olacağına inanan Hüseyin Yörükoğlu, "Karpuz fidelerini seramın en çok güneş gören yerine diktim. Çünkü karpuz çok ısı ve güneş isteyen bir meyve. Güneşi seviyor. Çünkü yaz meyvesi. Şu anda deneme üretimim başarılı bir şekilde sürüyor. Karpuzlarım şu anda 2,5- 3 kilo ağırlığa ulaştı. 1,5 ay sonra 5-7 kilogram arasına gelip, olgunlaşarak kızarmasını bekliyorum. Bu aşamadan sonra önemli olan karpuzların olgunlaşıp, olgunlaşmaması. Başarılı olursam gelecek yıl daha çok fide dikerek, üretimi yaygınlaştıracağım. Ayrıca başarılı olursam Demre'de seralarda kış ürünü olarak yeni bir alternatif ürün yaratmış olacağım. Başka arkadaşlara da örnek olacağım. En büyük ümidim, Demre'nin kışın bile gündüzleri hava sıcaklığının 15- 20 olması" dedi. 
Antalya'nın Demre ilçesinde Hüseyin Yörükoğlu yaz meyvesi olan karpuzu, kışın serasında üretti.

haberimizvar.net- Demre merkezindeki Yaylakaya Mahallesi'nde seracılık yapan Hüseyin Yörükoğlu, yaz meyvesi olan karpuzu kışın serasında üretmek için harekete geçti. Domates yaptığı serasına 10 Ekim tarihinde deneme amaçlı 15 kök karpuz fidesi dikti. Karpuz fideleri gelişerek, iki ay sonra 2,5- 3 kilogram ağırlığında karpuz meyvelerine dönüştü. Hüseyin Yörükoğlu şimdi karpuzların daha büyüyerek olgunlaşmasını bekliyor.


Deneme karpuz üretiminden başarılı olacağına inanan Hüseyin Yörükoğlu, "Karpuz fidelerini seramın en çok güneş gören yerine diktim. Çünkü karpuz çok ısı ve güneş isteyen bir meyve. Güneşi seviyor. Çünkü yaz meyvesi. Şu anda deneme üretimim başarılı bir şekilde sürüyor. Karpuzlarım şu anda 2,5- 3 kilo ağırlığa ulaştı. 1,5 ay sonra 5-7 kilogram arasına gelip, olgunlaşarak kızarmasını bekliyorum. Bu aşamadan sonra önemli olan karpuzların olgunlaşıp, olgunlaşmaması. Başarılı olursam gelecek yıl daha çok fide dikerek, üretimi yaygınlaştıracağım. Ayrıca başarılı olursam Demre'de seralarda kış ürünü olarak yeni bir alternatif ürün yaratmış olacağım. Başka arkadaşlara da örnek olacağım. En büyük ümidim, Demre'nin kışın bile gündüzleri hava sıcaklığının 15- 20 olması" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.