Sezai Temelli: “Kürt’e mermi Türk’e siyanür düştü”

GÜNDEM 10.11.2019 - 17:36, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Sezai Temelli: “Kürt’e mermi Türk’e siyanür düştü”

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, HDP Urfa İl Örgütü’nün 3’üncü Olağan Kongresi'ne katıldı. Savaş, bütçe ve son bir haftada yaşanan intiharlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Temelli, "Savaş herkese eşit ölüm getirir" diyerek iktidardan ancak mücadele ile kurtulmanın mümkün olduğunu vurguladı

haberimizvarnet- HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin Urfa İl Örgütü’nün 3’üncü Olağan Kongresi’ne katıldı. Savaş, bütçe ve son bir haftada yaşanan intiharlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. “Barışı yok eden, Kürt düşmanlığından beslenen bir iktidar var” Toplumsal barışı yok eden bir iktidar olduğu için ülkede ve bölgede barışın sağlanamadığını belirten Temelli, “Halkların bir arada yaşama iradesini yok sayan, bırakın yok saymayı bizatihi halkları birbirine düşürme peşinde olan ve Kürt düşmanlığından beslenen, Kürt’e yaşam hakkı tanımayan bir iktidar var” dedi. “Bu iktidar bilsin ki bu topraklara ektikleri kötülük hiçbir zaman yeşermeyecek. Bu topraklarda yine o bir arada yaşama iradesi, barış iradesi, Demokratik Cumhuriyet iradesi yeşerecek ve büyüyecek” diyen Temelli, düzenlenen kongrelerde bir nöbet değişiminin söz konusu olmadığını tam tersine bir araya gelerek güçlendiklerini belirterek “Tarihimize, kültürümüze sahip çıkıyoruz” dedi. “Bu bütçede kendisi için; oğlu, damadı, müteahhitleri için ne gerekiyorsa onu yazmış” Meclis’teki bütçe görüşmeleri için de “Bir bütçe yapmış meclise göndermiş. Oysa meclisler bütçe yapmak için vardır” diyen Temelli sözlerine şöyle devam etti: “Bütçe halkın bütçesidir, halkın kaynaklarıyla var olur. Siz bugünkü bütçeye halkın bütçesi diyebilir misiniz? Hayır. Bu bütçe Saray’ın bütçesidir. Kendi hesabına ne uygunsa onu yazmış. Müteahhitleri için ne makbulse onu yazmış. Silah tüccarları için ne gerekiyorsa onu yazmış. Damadı için, oğlu için ne gerekiyorsa onu yazmış. Halka bütçe yok, yıllardır yok ama 2020 bütçesi yine bir zulüm bütçesi. Savaşa kaynak, betona kaynak, Saraya kaynak; halka yoksulluk, işsizlik. İşsizlik parlamentoya çağrı yapıyor.” “Kürt’e mermi Türk’e siyanür düştü” “Savaş herkese eşit ölüm getirir” diyen Temelli bu iktidardan ancak mücadele ile kurtulmanın mümkün olduğunun altını çizdiği konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gelin savaşa karşı çıkalım. Çıkmazsak savaş bütün kapıları çalar. Çaldı. Fatih’te çaldı, Antalya’da çaldı. Kürt’e mermi Türk’e siyanür düştü. Ölüm her yerde, acı her yerde, zulüm her yerde. Savaş herkese eşit ölüm getirir. O yüzden ölüme karşı yaşamı savunmalıyız. O yüzden herkese sesleniyoruz, emekçilere, kadınlara sesleniyoruz. Ne yaşamınızdan ne mücadelenizden vazgeçin. Hakkınızı elinizden alanlara karşı mücadele edin. İntihar çözüm değil. İntiharı düşünmeyin. Yaşamınızdan vazgeçmeyin. Mücadelenizi yükseltin. Bu iktidardan mutlaka kurtulacağız. Yaşamlarımıza sahip çıkacağız. Her eve aş da girecek iş de girecek. Biz mermi istemiyoruz; top, tüfek, savaş istemiyoruz. Biz bir arada eşit yurttaşlar olarak yaşayacak bir ülke istiyoruz. O ülkeyi de hep birlikte var edeceğiz.” (Kaynak: Sendika.org)
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, HDP Urfa İl Örgütü’nün 3’üncü Olağan Kongresi'ne katıldı. Savaş, bütçe ve son bir haftada yaşanan intiharlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Temelli, "Savaş herkese eşit ölüm getirir" diyerek iktidardan ancak mücadele ile kurtulmanın mümkün olduğunu vurguladı

haberimizvarnet- HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin Urfa İl Örgütü’nün 3’üncü Olağan Kongresi’ne katıldı. Savaş, bütçe ve son bir haftada yaşanan intiharlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“Barışı yok eden, Kürt düşmanlığından beslenen bir iktidar var”

Toplumsal barışı yok eden bir iktidar olduğu için ülkede ve bölgede barışın sağlanamadığını belirten Temelli, “Halkların bir arada yaşama iradesini yok sayan, bırakın yok saymayı bizatihi halkları birbirine düşürme peşinde olan ve Kürt düşmanlığından beslenen, Kürt’e yaşam hakkı tanımayan bir iktidar var” dedi.

“Bu iktidar bilsin ki bu topraklara ektikleri kötülük hiçbir zaman yeşermeyecek. Bu topraklarda yine o bir arada yaşama iradesi, barış iradesi, Demokratik Cumhuriyet iradesi yeşerecek ve büyüyecek” diyen Temelli, düzenlenen kongrelerde bir nöbet değişiminin söz konusu olmadığını tam tersine bir araya gelerek güçlendiklerini belirterek “Tarihimize, kültürümüze sahip çıkıyoruz” dedi.

“Bu bütçede kendisi için; oğlu, damadı, müteahhitleri için ne gerekiyorsa onu yazmış”

Meclis’teki bütçe görüşmeleri için de “Bir bütçe yapmış meclise göndermiş. Oysa meclisler bütçe yapmak için vardır” diyen Temelli sözlerine şöyle devam etti:

“Bütçe halkın bütçesidir, halkın kaynaklarıyla var olur. Siz bugünkü bütçeye halkın bütçesi diyebilir misiniz? Hayır. Bu bütçe Saray’ın bütçesidir. Kendi hesabına ne uygunsa onu yazmış. Müteahhitleri için ne makbulse onu yazmış. Silah tüccarları için ne gerekiyorsa onu yazmış. Damadı için, oğlu için ne gerekiyorsa onu yazmış. Halka bütçe yok, yıllardır yok ama 2020 bütçesi yine bir zulüm bütçesi. Savaşa kaynak, betona kaynak, Saraya kaynak; halka yoksulluk, işsizlik. İşsizlik parlamentoya çağrı yapıyor.”

“Kürt’e mermi Türk’e siyanür düştü”

“Savaş herkese eşit ölüm getirir” diyen Temelli bu iktidardan ancak mücadele ile kurtulmanın mümkün olduğunun altını çizdiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Gelin savaşa karşı çıkalım. Çıkmazsak savaş bütün kapıları çalar. Çaldı. Fatih’te çaldı, Antalya’da çaldı. Kürt’e mermi Türk’e siyanür düştü. Ölüm her yerde, acı her yerde, zulüm her yerde. Savaş herkese eşit ölüm getirir. O yüzden ölüme karşı yaşamı savunmalıyız. O yüzden herkese sesleniyoruz, emekçilere, kadınlara sesleniyoruz. Ne yaşamınızdan ne mücadelenizden vazgeçin. Hakkınızı elinizden alanlara karşı mücadele edin. İntihar çözüm değil. İntiharı düşünmeyin. Yaşamınızdan vazgeçmeyin. Mücadelenizi yükseltin. Bu iktidardan mutlaka kurtulacağız. Yaşamlarımıza sahip çıkacağız. Her eve aş da girecek iş de girecek. Biz mermi istemiyoruz; top, tüfek, savaş istemiyoruz. Biz bir arada eşit yurttaşlar olarak yaşayacak bir ülke istiyoruz. O ülkeyi de hep birlikte var edeceğiz.”

(Kaynak: Sendika.org)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.