Show TV’de Kürtçe engeli

GÜNDEM 25.08.2021 - 01:48, Güncelleme: 25.08.2021 - 01:48
 

Show TV’de Kürtçe engeli

Didem Arslan Yılmaz, programına telefonla katılan bir kadının Kürtçe konuşması üzerine “Burası Türkiye Cumhuriyeti” diyerek bağlantıyı kesti.

HABERİMİZVAR.NET  Didem Arslan Yılmaz, Show TV’de yayınlanan “Didem Arslan Yılmaz’la Vazgeçme” programına telefonla bağlanan Türkan Taşçı’nın Kürtçe konuşmasını “Burası Türkiye Cumhuriyeti” diyerek engelledi. Taşçı’nın Kürtçe konuşması üzerine Arslan, “Hayır hayır Türkan hanım, bizim de anlamamız lazım. Türkan hanımı hattan alalım. Kızlara hakaret edemez, böyle de konuşamaz. Biraz da anlarım ben Kürtçeden, kesinlikle olmaz. Doğru düzgün Türkçe konuşsa anlayacağız. Burası Türkiye Cumhuriyeti yani. O dili bilmiyoruz. Bilsek anlayacağız da. konuşacağız da. Bilmiyorum” dedi.   KENDİSİ DE SİVAS KOÇGİRİ KÜRDÜ   Arslan’ın Kürtçe konuşan kadının telefon bağlantısını kesmesi tepki çekti. Yılmaz’a tepki gösteren Ferhat Tunç, “Benim tanıdığım Didem Arslan, Sivas Koçgirili Kürt Alevi bir anne ve babanın kızı. ‘Irkçılık’ gibi bir itham abartılı olmuş sanki. Kürtçeye verdiği bu anlaşılmaz tepkiyi, büyük bir şaşkınlıkla karşıladım. Türkiye Cumhuriyeti’nde Kürtler de yaşıyor ve o Kürtlerin anadili Kürtçedir” dedi.   GEREKÇESİ KABAHATİNDEN BETER   Prof. Dr. Abdullah Kıran ise, “Bir kaç yıl önce, benim konuşmacı olduğum, kendisinin de moderatör olduğu bir program arasında bana Kürt olduğunu söyledi. Eğer Kürtçenin bir statüsü olsaydı, bugün o da gururla Kürt olduğunu kabul ederdi” diye tepki gösterdi. Konya Meram’da katledilen Kürt ailenin avukatı Abdurrahman Karabulut da, “Gerekçesi kabahatinden beter. Burası Türkiye Cumhuriyetiymiş. Yani Kürdün ülkesi değildir demektir. Dünyanın hiç bir ülkesinde Kürt’ karşı bu şekilde bir tepki göremezsiniz. Üstelik Didem Arslan Yılmaz’ın kendisi de Sivas Koçkiri Kürtlerinden” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)  
Didem Arslan Yılmaz, programına telefonla katılan bir kadının Kürtçe konuşması üzerine “Burası Türkiye Cumhuriyeti” diyerek bağlantıyı kesti.

HABERİMİZVAR.NET

 Didem Arslan Yılmaz, Show TV’de yayınlanan “Didem Arslan Yılmaz’la Vazgeçme” programına telefonla bağlanan Türkan Taşçı’nın Kürtçe konuşmasını “Burası Türkiye Cumhuriyeti” diyerek engelledi. Taşçı’nın Kürtçe konuşması üzerine Arslan, “Hayır hayır Türkan hanım, bizim de anlamamız lazım. Türkan hanımı hattan alalım. Kızlara hakaret edemez, böyle de konuşamaz. Biraz da anlarım ben Kürtçeden, kesinlikle olmaz. Doğru düzgün Türkçe konuşsa anlayacağız. Burası Türkiye Cumhuriyeti yani. O dili bilmiyoruz. Bilsek anlayacağız da. konuşacağız da. Bilmiyorum” dedi.

 

KENDİSİ DE SİVAS KOÇGİRİ KÜRDÜ

 

Arslan’ın Kürtçe konuşan kadının telefon bağlantısını kesmesi tepki çekti. Yılmaz’a tepki gösteren Ferhat Tunç, “Benim tanıdığım Didem Arslan, Sivas Koçgirili Kürt Alevi bir anne ve babanın kızı. ‘Irkçılık’ gibi bir itham abartılı olmuş sanki. Kürtçeye verdiği bu anlaşılmaz tepkiyi, büyük bir şaşkınlıkla karşıladım. Türkiye Cumhuriyeti’nde Kürtler de yaşıyor ve o Kürtlerin anadili Kürtçedir” dedi.

 

GEREKÇESİ KABAHATİNDEN BETER

 

Prof. Dr. Abdullah Kıran ise, “Bir kaç yıl önce, benim konuşmacı olduğum, kendisinin de moderatör olduğu bir program arasında bana Kürt olduğunu söyledi. Eğer Kürtçenin bir statüsü olsaydı, bugün o da gururla Kürt olduğunu kabul ederdi” diye tepki gösterdi. Konya Meram’da katledilen Kürt ailenin avukatı Abdurrahman Karabulut da, “Gerekçesi kabahatinden beter. Burası Türkiye Cumhuriyetiymiş. Yani Kürdün ülkesi değildir demektir. Dünyanın hiç bir ülkesinde Kürt’ karşı bu şekilde bir tepki göremezsiniz. Üstelik Didem Arslan Yılmaz’ın kendisi de Sivas Koçkiri Kürtlerinden” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.